Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 3

Post »

Kurcze, fajne te żurawki..mówisz, że utykasz je na obrzeżach..hmn..
Ale coś czuję, że jeśli masz wygórowane wymagania co do koloru to pewnie nie obędzie się bez zakupów internetowych ;:224 Nie wiem jak tam w twoich okolicach, ale u mnie naliczyłam 5 dużych punktów ogrodniczych, a w nich może ze 4-5 odmian żurawek ;:222 jak przywiozą coś innego (czyt. o cytrynowych czy właśnie bardzo ciemnych liściach) to momentalnie znikają, chyba wykupione przez pracowników albo ich znajomych :roll:
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43

Post »

Żurawki wszystkie śliczne.
Jak to bywa na forum mnie też zauroczyły a prawie czarne rewelacyjne.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Ale masz żurawek ;:63 Ja wolę ciemne barwy,jasne po dwóch latach słabiej mi kwitną ;:222
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Piękna żurawkowa kolekcja ;:224
Po remoncie w kuchni, jak już przyjadą meble to nie będziesz chciała wyjść z nowej kuchni ;:108
Też to przerabiałam w zeszłym roku :)
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Aniu, piękna kolekcja... Aż oglądam po kilka razy... ;:215
To trawsko, Mozgę wywal, bo jest piękna, jak zaczyna wychodzić z ziemi, niby potem też piękne ma liście, kwitnie bez problemów, niby same zalety... Jednak potrafi się tak rozrosnąć, że nawet Hortensje zagłuszyła... Chcąc ją wyplenić całkowicie trzeba dokładnie przekopać ziemię na głębokość szpadla i powybierać dokładnie wszystkie korzenie, a i tak potrafi jeszcze wyjść w wielu miejscach... Ale oczywiście co zrobisz, to sama postanowisz... :wink:
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Anka, to ja czekam na fotki o tematyce ogrodniczej, czyli te po remoncie :wink: Nie łam się kobieto, ja żyłam prawie 3 miesiące w syfie ( całe lato) bo był taki remont. A teraz jest pięknie, zawsze jest koniec czegoś ;:196
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Gosiu myliłam się... yyyy... wróć! Syf to dopiero będzie jak Małż zacznie docierać gips na ścianach. ;:111 Ale nic to, cały czas robię sobie wizualizację jak piekę ciasto w nowej kuchni... bardzo mnie to uspakaja. ;:112

Dorota już wiem, że błąd zrobiłam sadząc ją wprost do ziemi a nie do doniczki. Muszę naprawić ten błąd, tymbardziej, że za tą trawą rosną powojniki -moje najukochańsze kwiatuchy ;:109

Dorotko no myślę, że i ja już wkrótce będę tak się cieszyć z nowej kuchni, jak Ty rok temu. ;:65

Aniu ja z moimi żurawkami jestem zbyt krótko, by takowe obserwacje poczynić. Ogólnie coś bardzo mnie kręcą ciemne liście w ogrodzie. ;:131

Beatko jak to bywa z forum... muszę odkupić ze dwa sąsiednie ogródki, by sprostać choć w części wszystkim chciejstwom załapanym przez FO. ;:113

Sabinko u mnie na rynku są dostępne różnorakie żurawki, tylko rynek coś mi ostatnio nie po drodze (i tu powinnam powiedzieć: na szczęście!)
A myślałaś może o solinie? Jeden z moich najulubieńszych powojników. Mamy podobny gust, więc gwarantuję Ci, że zakochałabyś się w kolorze jej kwiatów. Ja popłynęłam dla niej w siną dal... i na wiosnę zamówię jeszcze jedną -zastąpi miejsce wiciokrzewu, którego stale mączniak męczy. ;:65
A na zachętę...

Solina z Janem Pawłem II:

Obrazek

Solina i Monte regulamin:

Obrazek

Solina:

Obrazek

Obrazek

Błękitny Anioł, mój ukochany gnieciuch, oczywiście zafascynowana nim musiałam dokupić jeszcze jednego :wink: :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wspominałaś też o Monte regulamin... proszę bardzo:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Aale cuda ;:167 życzę im żeby pięknie rosły i obficie kwitły i uwiądu nie spotkały ;:108 ;:196
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ach Mati wiesz przecież jak to z tym uwiądem bywa. :oops: Wszyscy w tym roku narzekali na powojniki. Ja nie będę narzekać, gdyż u mnie sezon był dla nich udany. Oczywiście nie obyło się bez strat większych i mniejszych ale było całkiem przyzwoicie. ;:215
Liczę, że z roku na rok clematisy będą coraz bardziej mężnieć i uwiądowi nie będą się dawać. :wink:
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Aniu, Powojniki masz cudnej urody, ja mam jeden i tak mi na razie zostanie... :wink:
Co do Mozgi, to ja w początkach mojej ogrodniczej przygody sadziłam ją w każdym zakątku, tak mi się podobała... Bo ja mam hopla na punkcie Variegaty i jej podobnych... Mam sporo odmian Trzmielin i nawet Hortensję pnącą, o kolorowych liściach... Ta Trawa była wtedy początkiem, ale ile się potem namordowałam to moje... I powiem, Ci, że znowu się na nią skusiłam, po 20 latach, posadziłam w pojemniku, po dwóch latach wylazła z pojemnika, powiększyła swoje rozmiary cztery razy... Na ten moment zostaje w pojemniku, na betonie... Może jej dam jakiś ozdobny pojemnik... Choć taka ---- jest, nie mogę się jej całkiem pozbyć... Ale doniczkę zostawiam na zewnątrz... Da radę, to da, nie to nie... :wink:
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To prawda, ten sezon dla powojników nie był najlepszy, bo nie lubią ani suszy ani zalewania.
U mnie to drugie wykończyło połowę powojników i obawiam się, że wiosną chyba już nie wyjdą.
Niektóre złapały uwiąd dwukrotnie, co nie wróży najlepiej.
Jakie to dziwne.......u Ciebie mozga rośnie jak szalona a u mnie ledwo zipie.....ale u mnie ciężko mają wszystkie rośliny na mojej glinie z łupkiem. ;:222
Powojniki jak na młodzież masz ekstra. ;:215
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

Ja miałem miss bateman cudnie kwitł ;:167 i westerplatte i już ich nie ma ;:145
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mati a co się z nimi stało?

Grażynko dziękuję. Osiem z moich powojników była posadzona w zeszłym sezonie. Reszta w tym. ;:131 I ostrzę sobie zęby na kolejne 7 sztuk, ale to już wiosną. ;:183

Dorotko no to jestem ciekawa czy z mozgi jest aż taka terminatorka. :D Jeśli ona po dwóch latach nawet z doniczki przełazi to ja już sama nie wiem, czy rzeczywiście powinnam się upierać w trzymaniu jej u siebie. :oops:
A jakiego masz powojnika?

A mnie natknęło na podsumowanie sezonu dla moich pupilków. Zaraz się za nie biorę. Uwaga! To będzie dłuuuugi post. ;:183
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

Oj uwiąd ;:145
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold