Ogródek Lady-r
- Babopielka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- lila31
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 lip 2006, o 12:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu wreszcie przeczytałam i pooglądałam cały Twój ogródek.
Rośliny masz piękne.
Nieważne czy w doniczkach, czy już na rabacie umiesz wybrać to co jest ładne i ciekawie się komponuje.
Z tego co piszesz, to musisz mocno cierpieć przez "fachowców". Niestety Ci "zapracowani" ludzie nie zwracają uwagi na cudzą pracę, a ogród, większość z nich traktuje jako miejsce gdzie można najbliżej wysypać gruz czy śmieci.
Ładnych kilka lat po budowie nadal wykopuję cegłówki, dachówki i inne odpady.
Zapewne oczami wyobraźni widzisz już pięknie posadzone i skomponowane rabaty, a tu trzeba dalej męczyć rośliny w doniczkach, bo strach posadzić do gleby, jeżeli jeszcze choć jeden "fachowiec" ma przejść przez ogród.
Aniu nic nie pisałaś, czy już wróciłaś do zdrowia, i możesz w taki piękny dzień jak dzisiaj popracować, czy choćby pospacerować po ogrodzie.
Widzę, że Twoje hosty też różnie się zachowują. Jedne szykują się do kwitnienia, a drugie pożółkły, same nie wiedzą czego chcą i jaka to pora roku.
Widzę, że też lubisz żurawki, miodunki i w ogóle rośliny ozdobne z liści, a nie tylko kwiatów. W tym względzie mamy podobny gust.
Wydaje mi się, że gdy już będziesz rzeczywiście panią na swoich włościach, bez obawy o swoje pupilki, to stworzysz prześliczny ogród, czego Ci życzę.
PS. Z powojem próbowałam walczyć na bardzo różne sposoby. Spasowałam. Teraz urywam mu tylko to co zielone, i... się nie przejmuję. Chyba nie ma na niego mocnych.

Rośliny masz piękne.
Nieważne czy w doniczkach, czy już na rabacie umiesz wybrać to co jest ładne i ciekawie się komponuje.
Z tego co piszesz, to musisz mocno cierpieć przez "fachowców". Niestety Ci "zapracowani" ludzie nie zwracają uwagi na cudzą pracę, a ogród, większość z nich traktuje jako miejsce gdzie można najbliżej wysypać gruz czy śmieci.

Ładnych kilka lat po budowie nadal wykopuję cegłówki, dachówki i inne odpady.
Zapewne oczami wyobraźni widzisz już pięknie posadzone i skomponowane rabaty, a tu trzeba dalej męczyć rośliny w doniczkach, bo strach posadzić do gleby, jeżeli jeszcze choć jeden "fachowiec" ma przejść przez ogród.
Aniu nic nie pisałaś, czy już wróciłaś do zdrowia, i możesz w taki piękny dzień jak dzisiaj popracować, czy choćby pospacerować po ogrodzie.
Widzę, że Twoje hosty też różnie się zachowują. Jedne szykują się do kwitnienia, a drugie pożółkły, same nie wiedzą czego chcą i jaka to pora roku.

Widzę, że też lubisz żurawki, miodunki i w ogóle rośliny ozdobne z liści, a nie tylko kwiatów. W tym względzie mamy podobny gust.

Wydaje mi się, że gdy już będziesz rzeczywiście panią na swoich włościach, bez obawy o swoje pupilki, to stworzysz prześliczny ogród, czego Ci życzę.
PS. Z powojem próbowałam walczyć na bardzo różne sposoby. Spasowałam. Teraz urywam mu tylko to co zielone, i... się nie przejmuję. Chyba nie ma na niego mocnych.

- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Bożenko moje marcinki mają około 40 cm ,ale mam jeszcze biały i liliowy 20 centymetrowy ,ale jeszcze nie w pełni rozwinięte. :P
Lilu jestem już prawie zdrowa
trochę dzisiaj pieliłam na nowych rabatkach ,ale nie bardzo mogę teraz coś robić na wiosnę czeka mnie robienie płotu i założenie rabat pod nim.Niestety nie mam konkretnej koncepcji ogrodu
sadzę jak mi pasuje w danej chwili zwracam jednak uwagę na wymagania roślin.Zamysł jest taki,żeby cały rok było w nim ładnie i ciekawie (dlatego mam dużo ozdobnych z liści) i rabatki robię mieszane.Jakoś same bylinowe mi nie pasują
Zrobię tylko jedną w tonacji różowej.Byliny w większości po kwitnieniu przestają być atrakcyjne ,a najgorsze są te co się pokładają ,bo stwarzają wrażenie nieporządku np.przymiotno.Na pewno będę jeszcze wiele przesadzać zanim osiągnę zamierzony skutek. 
Lilu jestem już prawie zdrowa

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Dzięki za propozycję podzielenia się miodunką, naprawdę szukam jej juz bardzo długo i niestety bez rezultatu więc chętnie skorzystam z Twojej propozycji. Ja postaram się zrobić kilka fotek swoich roślinek i mojego ogródka (który jeszcze wymaga dużo pracy i pomysłów) więc może będę mogła się jakoś zrewanżować i podzielę się z tobą swoimi roślinami.
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Mój ogródek cz.1
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
Jest duża ,gdy kwitnie to ma z 80 cm. :P
Mój ogródek cz.1
Mój ogródek cz.1
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
Mój ogródek cz.1
Mój ogródek cz.1
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
Izo ta szałwia to argentea, a co do rabatek to niewiele ich mam bo to na prawdę początki...

Mój ogródek cz.1
Mój ogródek cz.1