Mój fijoł 15
- nifredil
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój fijoł 15
Wiecie, ja też tam zamawiałam jeżówki i dostałam maila jeszcze w lutym, że jedna z odmian będzie dostępna dopiero w maju
Nie wiem czy w maju dopiero ma do nich przybyć, czy tak późno startuje..W okolicznościach obecnej, rozbuchanej przyrody może do nich pisać czy nie dałoby się wcześniej z tą przesyłką 
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasia, przyszalałaś
Jestem ogromnie ciekawa, jak będzie u Ciebie w sezonie (mam nadzieję zajrzeć
).
Edyta, dostałam sasankę
Miejscowość dobrze kojarzysz
Maryniu, Ty to masz szczęście
Sabina, raczej to pierwsze, ale najlepiej napisz. Na pewno da się podjąć jakąś decyzję
Obiecałam pokazać najwyrywniejsze róże.
Stanwell Perpetual.

Therese Bugnet.

Martin Frobisher.

Flammentanz (to zielone to powojnik Maidwell Hall
).

Moja ulubiona New Dawn

Edyta, dostałam sasankę
Maryniu, Ty to masz szczęście
Sabina, raczej to pierwsze, ale najlepiej napisz. Na pewno da się podjąć jakąś decyzję
Obiecałam pokazać najwyrywniejsze róże.
Stanwell Perpetual.
Therese Bugnet.
Martin Frobisher.
Flammentanz (to zielone to powojnik Maidwell Hall
Moja ulubiona New Dawn
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Super paka
i sliczna ta Alba.
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewa, ta Terecha jak się rozbuja to klękajcie narody
Pewnie w maju zakwitnie?.
Nadrobią, spokojnie. Moje New Dawny też powoli się rozkręcają bo w cieniu rosną, ale nadgonią wkrótce, jestem pewna
Miłego wieczoru
Nadrobią, spokojnie. Moje New Dawny też powoli się rozkręcają bo w cieniu rosną, ale nadgonią wkrótce, jestem pewna
Miłego wieczoru
- Elwi

- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Ewcia, niby z czego tu się śmiać? Różyczki całkiem dużo listków mają
U mnie różnie bywa - te sadzone późną jesienią i wiosną nawet listków nie rozwinęły, mimo że u mnie jakby cieplej...
Widziałam Twoją pakę z BR. Cóż, rośliny otrzymałaś ładne, może ja też skuszę się spróbować tam jeszcze raz? Zamawiałam w zeszłym roku i mam tragiczne doświadczenia - połowa roślin przyszła nieukorzeniona jak należy i co za tym idzie, nie przyjęły się. Paczka była tak niechlujnie zapakowana, że połowa ziemi wysypała się z doniczek i wszystkie znaczniki wypadły, więc nie wiedziałam co jest co
Może po wielu reklamacjach podnieśli jakość usług
Nifredilku - radzę poczekać do maja i otrzymać porządne rośliny. U mnie właśnie jeżówki były nieukorzenione - widocznie potrzebują więcej czasu
Poobserwuję Wasze doświadczenia z Rajem - i, jak będzie OK, to dam im drugą szansę, bo odmiany mają ciekawe.
Pozdrawiam, Elwi
Widziałam Twoją pakę z BR. Cóż, rośliny otrzymałaś ładne, może ja też skuszę się spróbować tam jeszcze raz? Zamawiałam w zeszłym roku i mam tragiczne doświadczenia - połowa roślin przyszła nieukorzeniona jak należy i co za tym idzie, nie przyjęły się. Paczka była tak niechlujnie zapakowana, że połowa ziemi wysypała się z doniczek i wszystkie znaczniki wypadły, więc nie wiedziałam co jest co
Nifredilku - radzę poczekać do maja i otrzymać porządne rośliny. U mnie właśnie jeżówki były nieukorzenione - widocznie potrzebują więcej czasu
Poobserwuję Wasze doświadczenia z Rajem - i, jak będzie OK, to dam im drugą szansę, bo odmiany mają ciekawe.
Pozdrawiam, Elwi
- ewamaj66

Kasia, do wakacji już niedaleko
Beata, mnie też się paczka podoba
Kasia, to jedna z moich ulubienic
Widać, że mam ze dwa tygodnie opóźnienia w porównaniu z cieplejszymi regionami, ale da się żyć. Dziś w nocy -1, całkiem, całkiem. Oby tylko nie padało, kiedy wrócę z pracy...
Elwi, chude jeszcze te róże, a u Grażyny-kogry widziałam pierwszy różany pączek-stąd ten śmiech
Okropne doświadczenie, musiałaś być bardzo rozczarowana
Ja na razie mam bardzo dobre zdanie o firmie, bo rośliny wyglądają dobrze, pakowanie było doskonałe, a oferta zachęcająca-oby tak zostało
W ogóle mam bardzo dobre doświadczenia związane z zakupami w internecie (obym nie wypowiedziała tego w złą godzinę
).
Beata, mnie też się paczka podoba
Kasia, to jedna z moich ulubienic
Elwi, chude jeszcze te róże, a u Grażyny-kogry widziałam pierwszy różany pączek-stąd ten śmiech
Ewa mnie się też Twoja paczka podoba, chociaż niekoniecznie z tych samych powodów co innym (czyt. będzie czym dzielić)
.
Moja róża Canary Bird ma pączki kwiatowe, teraz będę czas odliczać do kwitnienia
Moja róża Canary Bird ma pączki kwiatowe, teraz będę czas odliczać do kwitnienia
Pozdrawiam.Elżbieta.
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Witaj Ewuniu, wątek pędzi jak szalony,że nadążyć trudno, za to wiosny widać coraz więcej.
Te siewki sasanek przeurocze,mnie się nigdy nie rozsiała a w końcu znikła.
Zakupy udane
w takim tempie niedługo zabraknie areału do sadzenia. 
Te siewki sasanek przeurocze,mnie się nigdy nie rozsiała a w końcu znikła.
Zakupy udane
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
W tym roku wyjątkowo oparłam się zakupom w necie. Jednak ta przesyłka z BR wygląda zachęcająco. Podoba mi się. Zaglądałam do nich, ale tego co bym chciała już nie ma
Zapowiada się dziś ładny dzień.
Zapowiada się dziś ładny dzień.
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Ewciu,super roślinki dostałaś ,ja też od nich mam rośliny ,już rosną, 
Pędy Twoich róż czerwone niczym moje derenie zimą
A swoją drogą niezłe krzaczory wyhodowałaś 
- ewamaj66

Elżbieta-dopiero za jakiś czas
Przyjrzyj się mojej brunnerze, to Kings Ransom-taka sama jak Twoja? Coś mi się plącze po głowie, że niepotrzebnie zamawiałam akurat tę odmianę
Stasiu, z samosiewem mogą być problemy, sasanki siałam własnoręcznie
A i tak kret zrobił porządki
Iza, swoje rośliny opłaciłam już w styczniu
Mam zamiar coś jeszcze tam kupić.
Marta, też jestem zadowolona z jakości sadzonek
Edyta, najfajniejsza jest Therese Bugnet-u nas nie przemarza
Wanda.

Sierotka...Sam jeden.

Stasiu, z samosiewem mogą być problemy, sasanki siałam własnoręcznie
Iza, swoje rośliny opłaciłam już w styczniu
Marta, też jestem zadowolona z jakości sadzonek
Edyta, najfajniejsza jest Therese Bugnet-u nas nie przemarza
Wanda.
Sierotka...Sam jeden.
Ewa nazwy swojej brunnery nie pamiętam bo tabliczki nie było, ale mnie też się wydaje taka sama. Wstawiłaś zdjęcie kokoryczy-czy to ode mnie ją masz. 
Pozdrawiam.Elżbieta.
-
andrzejek

- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Ewa
Ja z bylinowego raju zamówiłem sobie sporo floksów ,ale do odbioru w Starym Polu w czerwcu .W tamtym roku na targach kupiłem kilka roślin i dobrze rosły .W tym sezonie kępy dużo większe i licze na piękne kwitnienie .Róże w tym roku szaleją .Pnąca prawie tak zielona jak w sezonie
Ja z bylinowego raju zamówiłem sobie sporo floksów ,ale do odbioru w Starym Polu w czerwcu .W tamtym roku na targach kupiłem kilka roślin i dobrze rosły .W tym sezonie kępy dużo większe i licze na piękne kwitnienie .Róże w tym roku szaleją .Pnąca prawie tak zielona jak w sezonie