spokojnieTulap pisze:Powolutku,powolutku,im wolniej tym dłużej wzrok nacieszyszA oplątwy przeżyją listonosza?W sensie on mi ma dostarczyć.
Oplątwy - bezkorzenne parapetowce
- mmudant
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 mar 2011, o 11:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Oplątwy - bezkorzenne parapetowce
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Pulpa222

- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Madziu- dziękuję za zdjęcie mojej 'idolki'. Znowu urosła
.
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- ewa321

- Od: 5 lip 2014, o 17:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Madziu - prowokatorko jedna
- podjęłam już decyzję i teraz szukam tylko tej jednej, jedynej dla mnie odmiany
Znalazłam stronkę z wymienionymi odmianami, których jest tam raptem tylko 423 ...
Nie sprawdzę wszystkich, więc kluczem do wyboru jest na początek ładna nazwa
No i znalazłam już kilka przepięknych: concolor (prześliczna), ionatha (przepiękna), ale ixioides bije wszystkie (póki co) - bardzo podobna do Twojej magnusiana.
No i teraz mam setkę pytań ale dzisiaj tylko dwa - czy ja znajdę każdą odmianę, czy jest jakiś standard w wyborze?
I - czym przyczepiasz je na początku do drewienka? Czytałam o metodzie podwiązywania damskimi rajstopami ... Co Ty na to?
Jutro rano idę szukać pniaczka
Znalazłam stronkę z wymienionymi odmianami, których jest tam raptem tylko 423 ...
Nie sprawdzę wszystkich, więc kluczem do wyboru jest na początek ładna nazwa
No i znalazłam już kilka przepięknych: concolor (prześliczna), ionatha (przepiękna), ale ixioides bije wszystkie (póki co) - bardzo podobna do Twojej magnusiana.
No i teraz mam setkę pytań ale dzisiaj tylko dwa - czy ja znajdę każdą odmianę, czy jest jakiś standard w wyborze?
I - czym przyczepiasz je na początku do drewienka? Czytałam o metodzie podwiązywania damskimi rajstopami ... Co Ty na to?
Jutro rano idę szukać pniaczka
Pozdrawiam i zapraszam
- mmudant

ewa321 - Widzę że wciągają oplątwowe panienki ....
Swoje przyczepiam sznurkiem, żyłką lub klejem (tym na ciepło). Na początku byłam bardzo przecina klejowi, i wydawało mi się to takie "okrutne" ale teraz widzę że im to nie szkodzi, a nie zawsze dadzą się przywiązać....
A co do wyboru - hm, co się podoba
Mają różne wymagania, czasem o niektórych napiszą że są bardziej wymagające... ;)
A co do wyboru - hm, co się podoba
- mmudant

A tego to się również nie spodziewałam
- T. harrisi puszczają młode! i to po kilka na raz!!
Jak to dobrze spędzić weekend w domu i mieć czas na oglądnięcie każdej z osobna, takiego odkrycia można dokonać przypadkiem
Czyli jak się rozkrzewia znaczy że będzie się zbierać do kwitnienia. Co prawda śladu pąka nie ma żadnego, ale pomału ... pomału ....

Czyli jak się rozkrzewia znaczy że będzie się zbierać do kwitnienia. Co prawda śladu pąka nie ma żadnego, ale pomału ... pomału ....

Ale ona fajna,taka..wełnista 
- ewa321

Madziu - to zapisuję kolejną z Twoich cennych uwag, że "...jak się rozkrzewia znaczy że będzie się zbierać do kwitnienia..." i muszę zapamiętać
A ta na fotce - fajna, fajna
Pozdrawiam i zapraszam
- mmudant

to znaczy z tym rozkrzewianiem i kwitnieniem to takie obserwacje u moich, nie wiem czy to tak jest zawsze i czy to jest prawidłowo ;) Ale myślę że tak...ewa321 pisze:Madziu - no to zapisuję kolejną z Twoich cennych uwag, że "...jak się rozkrzewia znaczy że będzie się zbierać do kwitnienia..." i muszę zapamiętać![]()
A ta harrisi to jest bardzo ładna, ma takie srebrzyste listki, sztywne bardzo, grube dość, takie rozetki srebrne - śliczne
Patrzę się na te Twoje cudeńka i zaczynam się na poważnie zastanawiać, czy jakaś gałąź się z nimi nie zmieści i u mnie 
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
- ewa321

Kelpie - wiem, przez co przechodzisz, to początki, ale niebawem dołączysz do grona
Madzia ma dar przekonywania i słownie, i fotkami
no i uległam jej.
Jutro zamawiam
Madzia ma dar przekonywania i słownie, i fotkami
Jutro zamawiam
Pozdrawiam i zapraszam
A te oplątwy to niby giną po kwitnieniu?Bo moja to już rok stoi i żyje 
- mmudant

oj tam, oj tam, nie mi uległaś a oplątwomewa321 pisze:Kelpie - wiem, przez co przechodzisz, to początki, ale niebawem dołączysz do grona![]()
Madzia ma dar przekonywania i słownie, i fotkamino i uległam jej.
Jutro zamawiam
Tulap - stara rozeta będzie chyba jeszcze długo żyła bo młode musi wykarmić i na świat wydać, ale przestaje rosnąć, nie wypuszcza nowych liści z rozetki, i pomału pomału zamiera ...
-- 27 lip 2014, o 20:25 --
zmieści... na pewno się zmieści ...Kelpie pisze:Patrzę się na te Twoje cudeńka i zaczynam się na poważnie zastanawiać, czy jakaś gałąź się z nimi nie zmieści i u mnie
- ewa321

Madziu - donoszę, że jadą do mnie maleństwa
Czuję się jak dziecko, które ma dostać nową zabaweczkę, albo jak przed skokiem na banji ...
Ostatnio podobne emocje jak oplątwy, wywołała u mnie koniczyna polna w dwóch kolorach (prezencik zresztą), którą hoduję na balkonie
Jestem strasznie zaaferowana, bo w dodatku aż 5 sztuk
w zestawie: ionantha var. ionantha, ionantha var. scaposa, ionantha var. rubra, argentea i filifolia.
To są z opisu miniaturki, i mam pytanie - czy to znaczy, że one niewiele urosną, czy jako miniaturki opisano młode roślinki?
Bo jedna z nich, najmniejsza, jest wielkości guzika do płaszcza ...
A ja od złożenia zamówienia zachowuję się mniej więcej tak -->
Czuję się jak dziecko, które ma dostać nową zabaweczkę, albo jak przed skokiem na banji ...
Ostatnio podobne emocje jak oplątwy, wywołała u mnie koniczyna polna w dwóch kolorach (prezencik zresztą), którą hoduję na balkonie
Jestem strasznie zaaferowana, bo w dodatku aż 5 sztuk
To są z opisu miniaturki, i mam pytanie - czy to znaczy, że one niewiele urosną, czy jako miniaturki opisano młode roślinki?
Bo jedna z nich, najmniejsza, jest wielkości guzika do płaszcza ...
A ja od złożenia zamówienia zachowuję się mniej więcej tak -->
Pozdrawiam i zapraszam