Będę nakrywać donicami co się da.Inni rozpalają ogniska tak by się tliło, dym odpędza mróz w sadach sobie tak radzą.
Moje kwiaty od A do Ż cz.5
- Kasiula17
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje kwiaty od A do Ż cz.5
Renatko też mam obawy, młode rośliny wysadzone do gruntu.
Będę nakrywać donicami co się da.Inni rozpalają ogniska tak by się tliło, dym odpędza mróz w sadach sobie tak radzą.
- reniusia20
- 1000p

- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Reniu
Dziękuję za roślinki,miały być tylko funkie a tu tyle sadzonek innych roślinek! Jejku nie wiem jak mam Ci dziękować!

Dziękuję za roślinki,miały być tylko funkie a tu tyle sadzonek innych roślinek! Jejku nie wiem jak mam Ci dziękować!

- Reni4

- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Reniu...niech tylko Ci się przyjmą i rosną...to już będzie wszystko:))) 
- reniusia20
- 1000p

- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Na pewno się przyjmą bo są dane od serca 
- Reni4

Reniu dziękuję...
Dzisiaj po nocy nawet dobrze ..nie było przymrozku,..wiec zostają jeszcze dwie noce wg prognozy...oby się nie sprawdziło..
Zimno i pada..więc na dzień dzisiejszy prace w ogrodzie zawieszone aż do wtorku po Świętach...
Jednak porobiłam dzisiaj parę fotek..miedzy deszczowymi chwilami...i tak na połowę kwietnia małe podsumowanie...górnej części ogrodu..bo na razie tu coś porobiłam więcej ,dolną zostawiam na później..bo to trochę dużo pracy jak na jedną osobę..na raz.
więc zapraszam na mały spacerek...
zaczniemy od wejścia z ulicy...

Takie to mam widoki jak piję kawę na podcieniach...
a teraz wchodzimy na górny...po prawej rabatka cebulowo -kwitowa ,parę maluchów i krzewów oraz iglaczki...pnącza: róża i kiwi..klematis..
po lewej dalsza część czyli różano -bylinowo =kwiatowa ..podzielona z iglakami..i krzewami kwitnącymi.tu tez jest parę cebulowych dla dodania wiosennego akcentu..

Dzisiaj po nocy nawet dobrze ..nie było przymrozku,..wiec zostają jeszcze dwie noce wg prognozy...oby się nie sprawdziło..
Zimno i pada..więc na dzień dzisiejszy prace w ogrodzie zawieszone aż do wtorku po Świętach...
więc zapraszam na mały spacerek...

Takie to mam widoki jak piję kawę na podcieniach...
a teraz wchodzimy na górny...po prawej rabatka cebulowo -kwitowa ,parę maluchów i krzewów oraz iglaczki...pnącza: róża i kiwi..klematis..
po lewej dalsza część czyli różano -bylinowo =kwiatowa ..podzielona z iglakami..i krzewami kwitnącymi.tu tez jest parę cebulowych dla dodania wiosennego akcentu..

- Reni4

- Reni4

- Reni4

To teraz pójdziemy..do dalszej części ogrodu górnego czyli na prawą stronę..tu jest miks..wszystkiego po trochę..wspomniana już wcześniej rabatka cebulowo-kwaitowa ,iglaki ,trochę owoców..i nowo powstała rabatka bylinowo -cebulowa...i takie tam ...czyli miejsce do wypoczynku i ogniska ,grilla..

I tak to wygląda moja górna część..na ostatniej fotce tam w dole jest dolna część ale tam to dopiero po Świętach porządki zrobić trzeba
Więc na połowę kwietnia połowa ogrodu zrobiona ..no tak można rzec..jest jeszcze wiele braków..
bo nie wszytko dałam rady zrobić..ale jeszcze dużo czasu do czerwca mam nadzieję skończyć. 

I tak to wygląda moja górna część..na ostatniej fotce tam w dole jest dolna część ale tam to dopiero po Świętach porządki zrobić trzeba
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Renia, porządek wzorcowy
Zazdroszczę.
U mnie gwiazdnica w natarciu a ja mam prawą rękę unieruchomioną. Może dopiero po świętach uda mi się coś w ogrodzie podziałać.
Na razie wole nie zaglądać
U mnie gwiazdnica w natarciu a ja mam prawą rękę unieruchomioną. Może dopiero po świętach uda mi się coś w ogrodzie podziałać.
Na razie wole nie zaglądać
- Reni4

Dorotko.. kochana dziękuję
ale do wzorcowego to jeszcze trochę brakuję..ale jak na połowę kwietnia to jestem zadowolona...
..powiem Ci że i ja od tygodnia oba nadgarstki nadwyrężone..ból przy każdym ruchu..słoika nawet nie odkręcę..
..też wolne teraz mam od ogrodu,..jedynie w domu coś porobię ale powolutku...tak to jest jak się umiaru nie zna w robocie..
Chwasty po tych deszczach ruszają strasznie szybko...ja jedynie jeszcze trawę skoszę i tyle ..reszta musi poczekać..
M. na mnie wrzeszczy że niedługo kaleką zostanę..ale ja tak już mam..do bólu...i dość.. 
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Renatko jak Ty masz czyściutko i tak dopieszczone miejsce.
Ślicznie się wszystko komponuje.
Piękny kącik stworzyłaś.
Ślicznie się wszystko komponuje.
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Reniu,ogólnie ogród masz doskonały ,bardzo mi się podoba ,miłego dnia

- Reni4

- agnesik12
- 200p

- Od: 31 sty 2008, o 10:25
Reni widzę że nie próżnujesz. Zmiany i porządki. I coś o tym wiem jak to jest z tym braku rozsądku. Ja też zawsze jak wyjdę do ogrodu to jeszcze tylko to i jeszcze tylko tamto. I już prawie idę do domu ale jeszcze bym przesadziła tylko te dwie roślinki itd itd... I zazwyczaj zastaje mnie mrok i to on wygania mnie do domu!
A na drugi dzień leżę i jęczę połamana.
Ale po prostu po zimie jak się człowiek wyrwie z domu to nie może się opanować
Ale po prostu po zimie jak się człowiek wyrwie z domu to nie może się opanować
Agnieszka
-
123katex
- 1000p

- Od: 22 maja 2013, o 20:16
Reniu piękny masz ogród, pięknie wygląda i ja życzę Ci wesołych , spokojnych Świąt Wielkanocnych.