Ogród w słońcu
- ann_30
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 mar 2012, o 10:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród w słońcu
Przejrzałam wątek i po prostu nie mogę opuścić go bez wpisu.Sama dobrze rozumiem ile potrzeba sił i motywacji w zagospodarowywaniu takiego ogrodu.Ja też przejęłam swój po teściowej i pamiętam "walkę" o każdy skrawek ziemi.Za to mam wielką satysfakcję kiedy po jakimś czasie moje starania zostały docenione.Najważniejsze to się nie poddawać i stopniowo robić swoje.Życzę dużo sił do pracy w nowym sezonie.Przecież już prawie wiosna 

- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
merymg, poszłam za twym liliowym wskazaniem i mój ogród wzbogaci się o 13 nowych odmian..Jedyny minus to sprzedawanie w paczkach po 2sz. Straszne koszty wychodzą, a w sumie mi się nie śpieszy, mogłabym zaczekać aż same się rozrosną
Gracha, malwy to bardzo wdzięczne rośliny, może niektórzy powiedzą, że jakieś wsiowe (i z takim określeniem się spotkałam), ale ja mam do nich prawdziwy sentyment..szczególnie te pełne są zachwycające
ann_30, kochana, przeżyłaś więc wiesz
Witam cię w moich skromnych zielonych progach. Dopiero w tym roku (tak naprawdę) wzięłam się za ogród bez tzw podchodów. Mam wyznaczone miejsce pod własne aranżacje i tego się trzymam (póki co
)

Gracha, malwy to bardzo wdzięczne rośliny, może niektórzy powiedzą, że jakieś wsiowe (i z takim określeniem się spotkałam), ale ja mam do nich prawdziwy sentyment..szczególnie te pełne są zachwycające

ann_30, kochana, przeżyłaś więc wiesz

- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Malwa cudna piękny kolor kwiatów .Mieczyk abisyński był u mnie pierwszy sezon ale bardzo ładnie kwitł.Naszym eM-om musimy czasem posłodzić to chyba lepsze jak zmuszać ich do prac. 

- kajko278
- 500p
- Od: 20 sty 2013, o 17:32
Widzę Sabinko że jak wejdziesz do ogrodniczego to wychodzisz obładowana roślinkami jakbyś wychodziła ze spożywczego z zakupami na cały tydzień
. Ja np wczoraj weszłam do ogrodniczego po ziemie do pikowania a wyszłam 5 szt lilii azjatyckiej,15 bulwami gladioli gdzie dwa dni temu kupiłam 30szt
a o ziemi do pikowania zapomniałam
i dzisiaj musiałam jechać drugi raz ale wzięłam tylko tyle kasy co na ziemię bo znowu bym poszalała 

Moja działka na Kaszubach
KARINA:-)
KARINA:-)
- merymg
- 200p
- Od: 4 mar 2013, o 14:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziewczęcia, widzę że to już nie epidemia a pandemia
Sabinko pochwal sęe co wybrałaś

Sabinko pochwal sęe co wybrałaś

Małgoś
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Z firmy, o której rozmawiacie, byłam zadowolona i teraz też złożyłam zamówienie. Ale jestem spryciarka i znalazłam koleżankę, z którą podwójnymi cebulami (i kosztami przesyłki) się dzielę
Zdaje mi się jednak, że wydaję więcej niż gdybym zamawiała sama-strasznie nam się te obrazki lilii podobają
Jedna nakręca drugą 

- merymg
- 200p
Przecież mogłyśmy złożyć zamówienie razem
nie pomyślałam wcześniej, co prawda ja jeszcze nie zapłaciłam więc...
Na przyszłość warto się dogadać bo i przesyłka byłaby tańsza.

Na przyszłość warto się dogadać bo i przesyłka byłaby tańsza.

Małgoś
- MariaWy
- 1000p
- Od: 3 lip 2011, o 22:12
Sabinko wspomnienia prześliczne
mieczyka sadziłam w tamtym roku pierwszy raz i kwitł mi ślicznie 

- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03

Pięknie Ci kwitną krokusy

Floksy puszczają listeczki
Łubinek faktycznie szaleje, bo już sporawy jest

Różyczki śliczne mają zdrowe przyrosty

Aby nie było tych przymrozków w maju
Mieczyk abisyński śliczniutki

Crocosmia piękna, jeżówki śliczne, hiacynt kalifornijski piękny

Malw przepiękna i śliczny ma kolor kwiatów

Ale piękne winogrono
Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"

- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Mój internet szaleje
nie wczytuje żadnych zdjęć, nie mówiąc o wgrywaniu nowych. Póki co dorwałam mężowski laptop, więc póki nie odbierze mi zdobyczy robię wirtualny obchód po ogrodzie
jonatanko, w tym roku mieczykowi podsypię jakiegoś dokarmiacza, może będzie kwitł jak szalony
Mężowi słodzę ile mogę, tak w przenośni jak i dosłownie. Dla mojego łasucha zostałam cukiernikiem amatorem
kajko, kobieto i ty mi mówisz o zakupach
pocieszę cię.. jak się wybrałam po nasiona pierwszy raz to wpadłam na prymulki i hiacynty w doniczkach. Oczywiście wzięłam, a z tego wszystkiego przyjechałam do domu też bez ziemi
Małgoś, moja ty kusicielko..za rok musimy się koniecznie umówić na zamówienia
moja lista wybranych lilii (po wielu kombinacjach i przesiewach):
orienpet lavon
orienpet sortarello
orienpet Prescott
orienpet flavia
orienpet garden affaire
orienpet solange
orienpet mister cas
orienpet empoli
orienpet aventino
orienpet mister right
L.A. pensacola
L.O. trumphator
L.O. white triumphator
Ewo, ja próbowałam część po rodzinie porozstawiać.. ale tylko patrzyli spod byka, że na kwiatki tyle pieniędzy wydaje. Wzięłam się więc za wybór tylko tych które najbardziej mi leżą i zamawiam sama, a co, będą potem oglądać u mnie i szczękać zębami
Za rok, jak dożyję
, ugadamy się z Małgosią
Marysiu, tak mi się wydawało, że powinny kwitnąć. Może moje za sucho miały, przyznam, że w miejscu gdzie rosły skąpiłam wody
witaj Paulii, wszystko rośnie jak na drożdżach.. a dzisiaj miałam w rabacie złośliwych gości. Sroki przechadzały się i wyrywały dziobami kiełki tulipanów i kwiaty krokusów
gdyby mi ktoś powiedział, to bym nie uwierzyła. Zanim dotarło do mnie co wyczyniają to stałam w oknie i patrzyłam jak wydziobują wszystko co wystaje z ziemi.. chyba będą robiły sobie gniazda, szkoda tylko, że moim kosztem 

jonatanko, w tym roku mieczykowi podsypię jakiegoś dokarmiacza, może będzie kwitł jak szalony

kajko, kobieto i ty mi mówisz o zakupach

Małgoś, moja ty kusicielko..za rok musimy się koniecznie umówić na zamówienia

orienpet lavon
orienpet sortarello
orienpet Prescott
orienpet flavia
orienpet garden affaire
orienpet solange
orienpet mister cas
orienpet empoli
orienpet aventino
orienpet mister right
L.A. pensacola
L.O. trumphator
L.O. white triumphator
Ewo, ja próbowałam część po rodzinie porozstawiać.. ale tylko patrzyli spod byka, że na kwiatki tyle pieniędzy wydaje. Wzięłam się więc za wybór tylko tych które najbardziej mi leżą i zamawiam sama, a co, będą potem oglądać u mnie i szczękać zębami

Marysiu, tak mi się wydawało, że powinny kwitnąć. Może moje za sucho miały, przyznam, że w miejscu gdzie rosły skąpiłam wody

witaj Paulii, wszystko rośnie jak na drożdżach.. a dzisiaj miałam w rabacie złośliwych gości. Sroki przechadzały się i wyrywały dziobami kiełki tulipanów i kwiaty krokusów

- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Sabinko , ale będzie co nowego podziwiać. Tyle poczyniłaś zakupów, U mnie też coś przybędzie. 

- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03

A sroki to wredne ptaszyska jakiś czas temu sroka z balkonu zjadła całą tackę kurczaka

Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"

- merymg
- 200p
Muszę sprawdzić co to za cuda, porównałam tylko z moimi , poza jedną wszystkie inne
Muszę przyznać, że zaszalałaś
Latem nie odpędzisz się od tłumu gapiów pod płotem, a rodzinka niech żałuję 

Małgoś
- kamil888
- 500p
- Od: 26 lip 2012, o 17:59
Witaj Sabinko
Śliczny ogród!
Wiosna jest u Ciebie piękna
A te tulipany i krokusy są nie do opisania! Jeszcze tylko 28 dni do kalendarzowej wiosny
Ja już odliczam 

Śliczny ogród!

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Z rodziną nie zawsze się uda porozumieć w jakże istotnej sprawie nowych roślin
Tylko raz udało mi się namówić rodziców na wspólne zakupy-dwa lata temu, a potem już nie mieli chęci. Tata woli wybierać nasiona w sklepie. Reszta rodziny się nie interesuje
Dobrze, że znalazłam osobę, która lubi róże i lilie, na byliny nie ma chętnych (a ja je uwielbiam
).