Ogród Majka411 ? ?róże w ogrodzie? 2013

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Majka411 ? ?róże w ogrodzie? 2013

Post »

U mnie mrozi w nocy dokładnie od tygodnia (zatem przymrozki zaczęły się jeszcze we wrześniu), ale żeby aż minus 5 ;:oj I wiesz, jak pusto mi się zrobiło na tarasie, balkonie, parapetach ;:145
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Majeczko,jednak jesienne roze maja niepowtarzalny urok ;:108 .Leonardo niesamowity 3 tyg. ;:224 ,to tak jak Baronesse.

majka411 pisze:
A, wiesz, że znalazłam aż trzy dołki bez przydziału i trzeba się rozejrzeć? hihihi..hi bardzo się z tego cieszę. :heja
Dobrze,ze napisalas,ze sie cieszysz ;:131 ,bo inaczej pewnie musialabym Ci wspolczuc ;:306 .
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Majeczko, ciekawa jestem na co się skusisz, skoro znalazłaś, aż 3 wolne dołki, szczęściara ;:108 , a swoją drogą nigdy nie myślałam, że człowiek będzie się cieszył jak znajdzie wolny skrawek ziemi ;:306, ja jutro mam zamiar wyruszyć na poszukiwanie miejsca, a co za tym idzie w weekend szykuje się mała "rewolucja", więc coś czuję, że w poniedziałek też będę wykończona, a jeszcze marzy mi się grzybobranie. Pora na przesadzanie niby dobra, ale przerażają mnie te nocne przymrozki, czy aby jednak nie zaszkodzą przenoszonym bylinom, róż póki co jeszcze w tym roku nie ruszam, chociaż sadziłam według wielkości, od najwyższej do najniższej, różnie to wyglądało, łudzę się jednak, że to kwestia nasadzeń jesienno wiosennych i że w przyszłym sezonie będzie okey, jeśli nie to dopiero za rok czeka mnie prawdziwy "ordnung".
Leonardo da Vinci zachwycająca, muszę się pochwalić, że moja tak samo dała czadu, bardzo piękna róża, za to Avalonik coraz bardziej mnie kusi, zastanawiam się jakby wyglądał w zestawieniu z Jalitah? Za każdym razem jak wpadam do Ciebie i do Kasi Robaczka moja lista różanych chciejstw się powiększa szkoda tylko, że nie idzie to w parze z kasą i wolnym miejscem :;230
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Chciałam zapytać o kamienne obrzeże.
Kamyki nie strzelają spod kosiarki?
Ja boję się kory dawać zbyt blisko trawnika, bo trzaski są straszliwe kiedy kawałek wpadnie pod noże
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Tyle pięknych róż ;:oj a Shropshire Lad to kolejna choroba :wink:
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Jeszcze tyle ci kwitnie przy takich przymrozkach u mnie wczoraj i dziś było po -7C* ;:202 a New Dawn jeszcze kwitnie ;:oj
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Majka na poprawienie humoru domówiłam sobie Elfe :D
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Jauć... Twoje róże są tak piękne i zdrowe, że aż boli... Jak to robisz czarownico :lol: ?
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Maju ;:196 aż trzy wolne dołki ;:oj
Też bym tak chciała. :;230
Mnie na razie udało się znaleźć miejscówki dla dwóch róż , które czekały na miejsce od wiosny.
Jak dotąd nic nowego nie zamawiałam, a jak wyjdzie , nie wiem. Jesień jeszcze trwa. ;:306
:wit
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Majka, ASL jest zachwycający! I ten zapach ;:oj
Pozbywasz się prawdziwych rarytasików, dlaczego wyautowałaś CPM??
Dokorek jeden u mnie, jeden u Ani, czyli nie chcesz go wcale u siebie?
Pozdrawiam :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Cześć :wit melduję wykonanie zadania?? :;230
a, na poważnie ja mam już wszystko zrobione, co do tej pory zaplanowałam.
Rycie jest bardzo owocne, bo ponad program mam trzy dołeczki?.. z czego niezmiernie się cieszę. Tak się rozpędziłam i idzie mi to bardzo sprawnie, że szukam dodatkowych zadań?? no ?nie wiem?. Pogoda jest idealna na rycie?. :;230
Na rabatkach mam już jesienna odsłonę?.. :wink: to znaczy tylko zielono bez kwiatów, które mi zmarzły.
Na podsumowanie mijającego sezonu chyba jeszcze za wcześnie.
Mam jeszcze kilka zdjęć z ostatnich słonecznych dni.

Aniu-Sweety wiem jak się robi pusto po przymrozkach. Nie lubię tego?. to szok nie tylko dla roślinek? dal nas również.

Alexia?? hahaha? cieszę się z pustych dołeczków i kolejnymi nie pogardzę?..
Jak Ania ? Ann mówi?. dalej coś knuję?? ;:306 Teraz, to będzie knucie z nudy i tęsknoty za ryciem?.. ;:306

Ilonka jak poszukasz, to znajdziesz?.. :D na razie nie wybrałam jeszcze nowych róż, bo okazuje się, że co niektórzy mają jeszcze dla nas niespodzianki, to ja sobie na nie poczekam?..
Byliny zawsze przesadzam o tej porze?. podlewam i dobrze podsypuje ziemią. Nic sie z nimi złego nie dzieje.
Róże jeszcze kwitnące przesadzam od połowy września i po przesadzeniu kwitły nadal. Tylko trzeba ładnie je podkopać i przenieść z całą bryłą.
Avalon jest śliczny i ciągle kwitnie. Teraz dopiero zauważyłam na nim ciemne plami, a do tej pory był zdrowy.
Połączyć Avalon z Jalitah, to dobry pomysł. U mnie obie rosną blisko siebie.

Gosiu ? Margo właśnie, żeby kosiarka nie podrywała kamyków są one położone na cement. Miałam kiedyś tylko wysypany rów takimi kamykami i to rzeczywiście nie zdawało zupełnie egzaminu.

Natalko ? Fraszka AShL jest piękna i warto ją mieć. Pachnie przecudnie.

Ula ? usa1276?. teraz już nic mi nie kwitnie?.. są jeszcze pąki, ale nie wierzę, że ona dadzą radę się rozwinąć. U mnie też przy gruncie były już duże minusy.

Ewunia7 czytałam?.. :D jak ja lubię sobie w ten sposób poprawiać humorek?. :;230
Elfe u Ilonki jest śliczna i nie dziwie się Twojego wyboru.

Asia2 hahah? haha :;230 Ty mnie przy dobrym humorze trzymasz?.. :;230
Czarownice podobno czarują?.. ;:224 najlepiej Bioseptem i oprysk profilaktyczny, a wtedy nasze panienki dają radę ładnie pozować? ;:218

Krysiu ? Ignis?. szukam kolejnych miejscówek?? tak mi się, to spodobało.
Jak połazisz po sklepach internetowych, to dostaniesz przyspieszenia na szukanie dołeczków?. pokazują się piękne odmiany??. ;:173

Kasiu - robaczku mam ASL od trzech lat i w ubiegłym roku dokupiłam dwie kolejne?.. Nie żałuję?? wcale?. :D
Tak zapach ma ta roża obłędny.
Oj? CPM i inne zupełnie nie pasowały swoją wysokością do pozostałych.
Jak na rabacie były pergole, to ich wysokość gdzieś tam się gubiła, ale teraz już tak nie jest. Plan mam taki, że w dość dużej części obecnej rabaty różanej mają rosnąć jak najniższe róże. Pnące i wysokie będą tylko przy pergolach i nowych podporach do róż. A co do Doktorka ?. nie mam już trzeciego?. Tak się rozpędziłam z zamawianiem róż pnących, a dopiero później się zainteresowałam jak one rosną, że okazało się iż nie mam miejsca gdzie je wsadzić. Padło na Doktorki?. będę je podziwiać u Was. ;:173

Na zakończenie sezonu różanego 2013 jeszcze kilka zdjęć z ostatniego dnia września.

Jalitah
Obrazek

Jest Set
Obrazek

Avalon
Obrazek

Eden Rose 88
Obrazek

Garden of Roses
Obrazek

Obrazek

Hansestadt Rostoc
Obrazek

;:196 miłego dnia :D
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alez ta Twoja Garden of Roses wybarwiona,moja byla prawie biala z mgielka moreli.Jalitah,tez wydawala mi sie jasniejsza.Niewazna,najwazniejsze,ze wszystkie sliczne ;:224 .
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Hansestadt Rostoc też już jest u mnie :D a Avalon zapisana na liście chciejstw :wink:
Mnie dopiero czeka rycie dorni, pogoda ku temu bardzo dobra :D
Już cztery dni nie byłam na ogrodzie :( Jutro juz muszę iść!
Miłego dnia.
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Co kwiat to piękniejszy ;:oj
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Ciekawe, co Ci chodzi po głowie w związku z tymi trzema dołeczkami ???
A z czarownicy chyba jednak coś musisz mieć... :;230 takie piękne i zdrowe liście ;:oj
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”