Rozalko jeden dzień to nawet wskazane pobyć w domku ale dłużej to trudno będzie wytrzymać
Mój Raj część II
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój Raj część II
Alu bawole serca też mamy , innego roku były prawdziwe bawollllle, w tym nie są za duże , ale ważne że są , już zrobiłam kilkanaście słoiczków przecieru
Rozalko jeden dzień to nawet wskazane pobyć w domku ale dłużej to trudno będzie wytrzymać
Papryczkę zajadam surową,na zimę wkładam w słoiczki samą lub do sałatek 
- ewunia7
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A moja aronia zastrajkowała i bardzo słabo owocowała
Mam jakieś 20 dkg z krzaka
Ale na aroniówkę i tak przepis spisałam
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Grażka , zdrówka życzę 
- byna
- 500p

- Od: 18 maja 2009, o 19:18
Grażynko kuruj sie domowymi sposobami; miód, czosnek, sok malinowy...itd. Zdrówka życzę 
-
lublinianka
- 200p

- Od: 18 kwie 2013, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
zdrówka! 
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Grażynko
zdrówka życzę, wykuruj się dobrze
bo wiesz jesień to dużo pracy w ogrodzie i musisz mieć siły 
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Grażynko u mnie pomidory w tym roku też drobniejsze,ale cieszę się,że w ogóle są ,że nie uschły. Pogoda im nie sprzyjała. Paprykę podlewaliśmy to jeszcze w miarę, ale nie dojrzewa. Twoja piękna
Widzę,że coś Cię dopadło. Zdrówka życzę.
Ja tak się dorwałam do prac w ogrodzie,że mi ręka spuchła z przepracowania. Chciałam wykorzystać ,że po deszczu i da się coś zrobić.
Widzę,że coś Cię dopadło. Zdrówka życzę.
Ja tak się dorwałam do prac w ogrodzie,że mi ręka spuchła z przepracowania. Chciałam wykorzystać ,że po deszczu i da się coś zrobić.
- gracha
- 1000p

Ewuniu ja też mam mało aronii bo są młode krzewy,mamy życzliwych znajomych i od nich dostaliśmy 2 kg i z takiej ilości wyszło 5 l.
Saro w tym roku oprócz cebuli wszystko ładnie urosło, cebula miała jakiegoś robaka bo szczypior był od początku jakiś powykręcany,trzeba było popryskać ,my tego nie zrobiliśmy i mamy nie cebulę a cebulki
Teresko jak to się mówi dzięki Bogu zdrówko wraca
Grażko i dzięki domowym sposobom tak jak radziłaś miód,czosnek,sok malinowy i smalec gęsi do smarowania klatki piersiowej nadzwyczaj szybko wróciło zdrówko i jutro już chyba pójdę do pracy a po południu na działeczkę ,po trzech dniach będą zmiany
Lublinianko dzięki,zdrówko jest
najważniejsze,
Aniu pracy na działce jest na okrągło,dobrze że sprawia ona przyjemność i satysfakcję, do prac jesiennych potrzebne będzie zdrówko
Joasiu ja odpukać rzadko choruję , a tu nagle złapała mnie taka chrypa że mówiłam szeptem i do tego ciężki kaszel,
Alu my ogrodnicy taka mamy naturę że chcemy zrobić wszystko od razu a później bolą jak nie plecy to ręce, mnie najczęściej boli kciuk prawej ręki bo tam mam jakiś zespół cieśni nadgarstka,inaczej któryś nerw jest uciskany i trzeba by go uwolnić ale to tylko operacyjnie a wcześniej trzeba sprawdzić który to,dowiedziałam się że to badanie tak okropnie boli że nie wiem czy się wybiorę
Saro w tym roku oprócz cebuli wszystko ładnie urosło, cebula miała jakiegoś robaka bo szczypior był od początku jakiś powykręcany,trzeba było popryskać ,my tego nie zrobiliśmy i mamy nie cebulę a cebulki
Teresko jak to się mówi dzięki Bogu zdrówko wraca
Grażko i dzięki domowym sposobom tak jak radziłaś miód,czosnek,sok malinowy i smalec gęsi do smarowania klatki piersiowej nadzwyczaj szybko wróciło zdrówko i jutro już chyba pójdę do pracy a po południu na działeczkę ,po trzech dniach będą zmiany
Lublinianko dzięki,zdrówko jest
Aniu pracy na działce jest na okrągło,dobrze że sprawia ona przyjemność i satysfakcję, do prac jesiennych potrzebne będzie zdrówko
Joasiu ja odpukać rzadko choruję , a tu nagle złapała mnie taka chrypa że mówiłam szeptem i do tego ciężki kaszel,
Alu my ogrodnicy taka mamy naturę że chcemy zrobić wszystko od razu a później bolą jak nie plecy to ręce, mnie najczęściej boli kciuk prawej ręki bo tam mam jakiś zespół cieśni nadgarstka,inaczej któryś nerw jest uciskany i trzeba by go uwolnić ale to tylko operacyjnie a wcześniej trzeba sprawdzić który to,dowiedziałam się że to badanie tak okropnie boli że nie wiem czy się wybiorę
- jonatanka

- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Grażynko może sok z malin i syrop z cebuli.Kuruj się. 
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Grazynko-najlepiej dziki bez,Ale każdy ma swoje sposoby 
- gracha
- 1000p

Kochani dziękuję za troskę i za dobre rady, jestem już zdrowsza,byłam dzisiaj chwilę na działeczce a tu takie zmiany ,
Hortensja Vanilka moja kochana, pomimo dość mocnych opadów deszczu nie wyłożyła się,stoi dumna wyprostowana i na dodatek zmienia kolorek

Komarzyca rozpanoszyła się w skrzyneczce , pelargonki ledwo widać,pozwalam jej tak się rozrastać bo chroni nas przed komarami

Taki widoczek z wierzbą i beczką,ona tam wcale nie pasuje,przydałoby się ją zabudować , będę wiercić dziurę w brzuchu mojemu M przez całą zimę, może na wiosnę coś wywiercę

Zakwitły ponownie kolejne różyczki

Papryki to nas zaskakują w tym roku ,zrobiłam dzisiaj na obiadek nadziewane farszem jak na gołąbki,prima

Pomidorki takie sobie ,mamy dużo koktajlowych, wkładam je do słoiczków na zimę

Hortensja Vanilka moja kochana, pomimo dość mocnych opadów deszczu nie wyłożyła się,stoi dumna wyprostowana i na dodatek zmienia kolorek

Komarzyca rozpanoszyła się w skrzyneczce , pelargonki ledwo widać,pozwalam jej tak się rozrastać bo chroni nas przed komarami

Taki widoczek z wierzbą i beczką,ona tam wcale nie pasuje,przydałoby się ją zabudować , będę wiercić dziurę w brzuchu mojemu M przez całą zimę, może na wiosnę coś wywiercę

Zakwitły ponownie kolejne różyczki

Papryki to nas zaskakują w tym roku ,zrobiłam dzisiaj na obiadek nadziewane farszem jak na gołąbki,prima

Pomidorki takie sobie ,mamy dużo koktajlowych, wkładam je do słoiczków na zimę

-
Marzenka79
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Grażynko my od tego roku mamy nowego prezesa na działce-wreszcie coś się dzieje: za tydzień będą dożynki działkowe,wystawa plonów-sąsiadka wyhodowała dorodne karczochy
Wybieranie najładniejszej działki itd...Ze smutkiem obserwuję,że coraz więcej młodych działkowców rezygnuje z prawdziwego działkowania na rzecz trawki z iglakami i grilla w soboty...Ja,mimo,że mam niewiele ponad 3 dyszki -nie wyobrażam sobie działki bez truskawek,malin czy ukochanego warzywnika.Z kwiatów to sama wiesz jak ciężko wybrać,kiedy wszystko takie piękne.Kuruj się,zdrowia Ci życzę-pomyśl o czosnku:)
- gracha
- 1000p

Witaj Marzenko
w moim ogródku nie może zabraknąć tak jak u Ciebie rzeczy do jedzenia , kwiatki swoją drogą, wydaje mi się że jak są warzywa ,owoce to jest więcej pracy a młodzi tego unikają,ja też pracuję zawodowo i jakoś czasu musi starczyć na wszystko.
Fajnie że u Was coś się zaczęło dziać w Zarządzie Działek,Twoja działeczka jest piękna ,na pewno zostanie doceniona
My w zeszłym roku otrzymaliśmy wyróżnienie za najładniejszą działkę i tobie tego życzę
Miłej niedzieli
Fajnie że u Was coś się zaczęło dziać w Zarządzie Działek,Twoja działeczka jest piękna ,na pewno zostanie doceniona
My w zeszłym roku otrzymaliśmy wyróżnienie za najładniejszą działkę i tobie tego życzę