Za bialo niebieski motyw dziekuje - jest dla mnie nieziemski. Moje Kenty jeszcze male ale juz sa obsypane kwiatami - mysle, ze w przyszlym roku tez dadza spektakl jak u Ciebie.
Ogródek Robaczka cz. 9
- Jule
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek Robaczka cz. 9
Tez powiem tylko WOW
Za bialo niebieski motyw dziekuje - jest dla mnie nieziemski. Moje Kenty jeszcze male ale juz sa obsypane kwiatami - mysle, ze w przyszlym roku tez dadza spektakl jak u Ciebie.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu jesteś zdecydowanie zbyt skromna.... Twoje zdjęcia są bajeczne, często wracam i oglądam je od nowa..... Zdjęć Agnieszki nie widziałam, muszę poszukać jej wątku, bo mam kompletnego hopla na punkcie pięknych zdjęćrobaczek_Poznan pisze: Agness, bardzo dziękuję..,do artystycznej fotografii mi jednak daleko. Po obejrzeniu kolejnej dawki zdjęć Agnieszki-Safoya popadlam w straszne kompleksyehh...ta magia
![]()
Twoje kolejne i zdjęcia i widoki rzucają na kolana.... jestem pełna podziwu
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Zdjęcie piękne i róże piękne. Ja tam stale głowę sobie zatruwam, jak tu zrobić dobre zdjęcia. Chyba na jakiś kurs w końcu pójdę.
- lemka77

- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Kolejna porcja pięknych fotek.
Coraz bardziej podoba mi się Suv. du President Lincoln. Czy mogłabyś coś o nim napisać? Jak duże ma kwiaty, czy długo się utrzymują no i czy pachnie?
Pozdrawiam Ida
Kasiu ale dałaś czadu z tymi różami. Przyznam że jeszcze nie widziałam tutaj na forum tak bogatego i pięknego ogrodu w różach jak twój. Pokazałaś zaledwie małe krzaki przy tych łukach a już to wygląda pięknie. Nawet nie próbuję sobie wyobrazić jak to będzie wyglądać gdy łuki całe zarosną.
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie posadzę wszystkiego, co zobaczę na forum, ale są setki róż, które się nadadzą do mojego ogrodu
Inne mogę podglądać w cudzych
Niedawno mi się śniło, że znów przeprowadziliśmy się pod Poznań-i sadziłam róże z 6 strefą
Wierz mi, że nie mogłam się obudzić, bo wybierałam odmiany 
Niedawno mi się śniło, że znów przeprowadziliśmy się pod Poznań-i sadziłam róże z 6 strefą
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Kasiu, faktycznie Twoja La Perla ma inny kształt. Wiele jednak zależy od ziemi, w jakiej rośnie. Moje róże w zasadzie potrzebują dwa sezony, żeby były jak trzeba, zwłaszcza te, które sadzę w miejscach wyjałowionych po starym sadzie. Mimo dosypanej ziemi ogrodniczej nie mają tam najlepszych warunków, a właśnie w takim miejscu rosną 3 La Perla. Mam nadzieję, że z czasem będą tak śliczne jak Twoje 
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Nie dołożę nic nowego do zachwytów poprzedniczek
- magenta

- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Kasiula, róże jak zwykle cudowne, ale obiecałaś powojniki
Już zadałam to pytanie Majce, ale jeszcze zapytam ciebie w jakiej odległości od siebie sadzisz róże?
Już zadałam to pytanie Majce, ale jeszcze zapytam ciebie w jakiej odległości od siebie sadzisz róże?
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Kasiu podziwiam Cię za konsekwencję w doborze koloru kwiatów
Wszystko stonowane...pastelowe...wysmakowane...
Czy ty masz jakieś żółte kwiatki (dojrzałam tylko jedną różę), albo krwistoczerwone ?
Wszystko stonowane...pastelowe...wysmakowane...
Czy ty masz jakieś żółte kwiatki (dojrzałam tylko jedną różę), albo krwistoczerwone ?
- nemezja

- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Robaczku gratulacje. Jest bosko! A zdjęcia róż na pierwszej stronie nieziemskie. Cudowne.
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Twoje róże mają bardzo ładnie uformowane krzaczki. Są takie równiutkie.
Moje nie wszystkie tak wyglądają.
Czy u Ciebie Leonardo wypuszcza długie gałązki?
Moje nie wszystkie tak wyglądają.
Czy u Ciebie Leonardo wypuszcza długie gałązki?
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Witajcie,
Miałam kiepski dzień, leje nieprzerwanie od 20 godzin, ale Wasze wpisy zawsze poprawiają nastrój! Cieszę się, że mogę dzielić się z Wami szczęściem, jaki mi daje ogród
A skoro o ogrodzie mowa - mocno potargany wiatrem i deszczem, trawnik usiany płatkami róż, a pędy zwieszone do ziemii..trochę ostróżek połamanych, ale większych strat nie odnotowałam. Niech już tylko przestanie padać
Wystukałam odpowiedzi dla wszyskich miłych gości i przy ładowaniu zdjęć znikło mi wszystko
Zajęło mi to prawie 2 godziny i na kolejne wpisy nie mam już czasu..północ się zbliża nieubłaganie, więc tylko odpowiem krótko
Justynko, sama wykonuję akrobacje artystyczne, żeby sfotografować niektóre róże ;-)) Gartentraume ma strasznie nietrwały kwiat...2-3 dni i po radości. Może jak krzew będzie starszy i pędy się wzmocnią to będą sztywniejsze, a kwiat trwalszy..?
Mugatko, dziękuję i pozdrawiam Ciebie oraz maleństwo na zdjęciu!
Marzenko, długodziałający wiosną i w razie potrzeby o szybkim działaniu w sezonie na słabsze krzewy
Marzenko, ta gipsówka jest miniatrowa, z tyłu jest ta większa..zobaczymy jak się sprawdzi
Mufko, Lykke to różany potwór, szybko zarośnie pergolę
Lulka, 40-50 cm to odstęp do róż rabatowych zalcany przez producentów, a parkowe i pnące raczej koło metra i więcej. Puste przestrzenie obsadzam bylinami...mam wrażenie, że ziemia marnuje potencjał jak jest nieobsadzona
Maddy, Julek, Agness
Julek, widziałam nowego paszczaka, kolejny słodziak
Wando, ja też myślę o kursie, nawet zaczęłam szukać
Lemko, mam tą różę od wiosny, ale zoabcz u Majki-Edulkota, u niej się zaraziłam
Danusiu, dziękuję! jest tyle cudnych różanek na Forum, tym bardziej miło mi, że tak piszesz
Ewa, nieźle się uśmiałam
Rano pewnie lista była już całkiem pokaźna?
Monia, Twoja la Perla jest cudna, choć ma nieco inny ksztalt. Nie ujmuje jej to nic z uroku
Aga, dzięki
Kasiu, jak przestanie padać, na pewno zrobię
O różach pisałam Lulce, właśnie o to pytała.
Iwonko, mam i to sporo, zaraz coś poszukam
Dziękuję za odwiedziny!
Nemezjo, dziękuję
Gosiu, nie wszystkie są ładnie uformowane..Crocus Rose, Geisha, Home & Garden wypuściły mi ponad metrowe pędy...Leoś na razie zgrabnie rośnie.
Kilka fotek ze słonecznego weekendu na dobranoc ;-))

To (miła) pomyłka z Rosarium - z metki F.Latour, ale faktycznie to Cristata. Napelońskie czapeczki są nie do pomylenia ;-))

Miałam kiepski dzień, leje nieprzerwanie od 20 godzin, ale Wasze wpisy zawsze poprawiają nastrój! Cieszę się, że mogę dzielić się z Wami szczęściem, jaki mi daje ogród
A skoro o ogrodzie mowa - mocno potargany wiatrem i deszczem, trawnik usiany płatkami róż, a pędy zwieszone do ziemii..trochę ostróżek połamanych, ale większych strat nie odnotowałam. Niech już tylko przestanie padać
Wystukałam odpowiedzi dla wszyskich miłych gości i przy ładowaniu zdjęć znikło mi wszystko
Justynko, sama wykonuję akrobacje artystyczne, żeby sfotografować niektóre róże ;-)) Gartentraume ma strasznie nietrwały kwiat...2-3 dni i po radości. Może jak krzew będzie starszy i pędy się wzmocnią to będą sztywniejsze, a kwiat trwalszy..?
Mugatko, dziękuję i pozdrawiam Ciebie oraz maleństwo na zdjęciu!
Marzenko, długodziałający wiosną i w razie potrzeby o szybkim działaniu w sezonie na słabsze krzewy
Marzenko, ta gipsówka jest miniatrowa, z tyłu jest ta większa..zobaczymy jak się sprawdzi
Mufko, Lykke to różany potwór, szybko zarośnie pergolę
Lulka, 40-50 cm to odstęp do róż rabatowych zalcany przez producentów, a parkowe i pnące raczej koło metra i więcej. Puste przestrzenie obsadzam bylinami...mam wrażenie, że ziemia marnuje potencjał jak jest nieobsadzona
Maddy, Julek, Agness
Julek, widziałam nowego paszczaka, kolejny słodziak
Wando, ja też myślę o kursie, nawet zaczęłam szukać
Lemko, mam tą różę od wiosny, ale zoabcz u Majki-Edulkota, u niej się zaraziłam
Danusiu, dziękuję! jest tyle cudnych różanek na Forum, tym bardziej miło mi, że tak piszesz
Ewa, nieźle się uśmiałam
Monia, Twoja la Perla jest cudna, choć ma nieco inny ksztalt. Nie ujmuje jej to nic z uroku
Aga, dzięki
Kasiu, jak przestanie padać, na pewno zrobię
Iwonko, mam i to sporo, zaraz coś poszukam
Nemezjo, dziękuję
Gosiu, nie wszystkie są ładnie uformowane..Crocus Rose, Geisha, Home & Garden wypuściły mi ponad metrowe pędy...Leoś na razie zgrabnie rośnie.
Kilka fotek ze słonecznego weekendu na dobranoc ;-))

To (miła) pomyłka z Rosarium - z metki F.Latour, ale faktycznie to Cristata. Napelońskie czapeczki są nie do pomylenia ;-))

- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Kasiu u mnie leje już drugi dzień bez przerwy,ciemno za oknem dosłownie
Teraz ,kiedy najpiękniejszy okres dla róż,czerwiec
Dzięki za piękne foty
Crown Princesse coraz bardziej mnie przyciąga
Ja też miałam tą samą pomyłkę co Ty Kasiu zamiast Fantin mam Cristatę,ale to tylko cieszy
Lilie masz od naszej Ewci rozanki? Moje jak dwa dni temu byłam na działce były w pąkach,jutro jadę koniecznie,już w miejscu tupię nóżkami
Teraz ,kiedy najpiękniejszy okres dla róż,czerwiec
Dzięki za piękne foty
Ja też miałam tą samą pomyłkę co Ty Kasiu zamiast Fantin mam Cristatę,ale to tylko cieszy
Lilie masz od naszej Ewci rozanki? Moje jak dwa dni temu byłam na działce były w pąkach,jutro jadę koniecznie,już w miejscu tupię nóżkami
- Grazka226
- 1000p

- Od: 12 mar 2012, o 13:45
Kasiu uwielbiam klimat Twojego ogrodu
Olympic palace miodzio
Przysiadłam i podziwiam
Gratuluję wyczucia smaku i gustu
Jest po prostu doskonałe 
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain