Działka na Kaszubach - siódmy rok na Forum

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działka na Kaszubach - siódmy rok na Forum

Post »

Przygnały mnie tu proste rabaty Constancji i oniemiałam !
Piękne zdjęcia i niesamowity klimat ogrodu ;:oj
Dziś przejrzałam tylko aktualny wątek ale muszę koniecznie resztę nadrobić!

Mimo iż nie lubię takich ogrodowych dekoracji gąsienica rozłożyła mnie na łopatki i sama taką bym chciała mieć :;230
Fidel cudny tak jak cudne ma imię. Pasował by do moich sierściuchów 8-)

pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marysiu śliczne durnostojki, żabcię przytuliłabym ;:4 Psizęby, pierwiosnki, fiołki u mnie już są wspomnieniem :lol:
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

Marysiu, Twoje sasanki w towarzystwie pierwiosnka ząbkowanego - śliczności ! Bardzo lubię jedne i drugie a w duecie też im przystojnie :D
Na widok dżdżownicy trudno się nie uśmiechnąć :D
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
jarzebinka82
200p
200p
Od: 10 lip 2012, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu ;:7 . Wcale nie takie durne te Twoje durnostojki :;230 . Gąsienica śmiechowa, ale najładniejsze aniołki ;:167 . Są takie inne, wcale nie kiczowate (a i takie bywają). A ja sobie często wracam do fotek Mikoliny :wink: , się zakofałam czy co? :;230 . Pozdrawiam cieplutko!
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Pacynko - cieszę się, że Ci się podobają. Ja sobie przyrzekłam, że już nic więcej nie kupię...ale jakoż sama sobie nie wierzę... :;230
Świata Zofii nie czytałam...Ale zimą poszukam i przeczytam - skoro polecasz. A mam wnuczkę Zofijkę - ma dzisiaj imieninki.
Ewo-Constancjo - wierzba po postrzyżynach, wedle rozkazu!
Myślałam dzisiaj o Tobie i Twoich psiunkach. Na spacerze w lesie napotkaliśmy pana z wnusią i ON-kiem o parametrach niedźwiedzia.
Po kilkuminutowej rozmowie okazało się, że Pan posiada jeszcze pięć kotów :shock: W tym dwa Maincoony (- jeden jest rudy}. Muszę wyśledzić gdzie mieszkają i obejrzeć koty - bo mnie skręca z ciekawości.
Światełko w pierwiosnkach Ci się spodobało? Wiesz - bo na Kaszubach jest najpiękniejsze światło na świecie :wink:
Grażynko - szalony pracusiu......
Remiku - mnie Bubeczek czyli Belzebub :evil: wykopał dwie sasanki, za to zakopał kilkanaście siewek lnu - diabeł jeden ;:223
Teraz wszędzie gdzie coś sadzę lub sieję - kładę gałązki. Wiesz jak wyglądają moje rabatki? Istna makabra....
Czar-na - Witaj na moich włościach :wit .
Na początku - pozwól, że sprostuję. Ja nie mam ogrodu, tylko działkę. Do miana ogrodu duuużo jej brakuje :(
Fidel pasuje wszędzie..łatwo się aklimatyzuje i zaprzyjaźnia. Oprócz Fidela mam jeszcze Mikolinę i jej syna Belzebuba :lol:
Marysiu-Maseczko - oprócz tej na zdjęciu mam jeszcze żywe żabki w Leśnej Kałuży. Ale nie oddam bo ładnie rechoczą :;230
Marysiu-Mufko - moja sasanka to nestorka. Przyjechała jeszcze z poprzedniej działki..trudno mi powiedzieć nawet ile ma lat, na pewno ponad 10.
Kasiu - chciałam specjalnie dla Ciebie sfocić dzisiaj Mikolinę, ale księżniczka miała focha i się ogonem do mnie ustawiała cały czas...

Pierwiosnki dla Constancji - a to poranne światełko czyż nie ładne :lol:

Obrazek

Czerwone tulipany na tle zielonej wiosennej trawy - to da mnie kwintesencja maja

Obrazek
Obrazek

Kwitnąca siewka fiołka dłoniastego( lub placzastego - nie jestem pewna :oops: ) W zeszłym roku nie udało mi się zobaczyć ani jednego kwiatka. Kwitł jednak na pewno - bo są siewki. Jest niezmiernie delikatny

Obrazek
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Pierwiosnki ząbkowane masz wręcz wystawowe ;:oj Piękne i bujne! U mnie rosną a raczej wegetują. To już ich kolejne miejsce :( Już sama nie wiem gdzie by im było lepiej...
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izo - ja jestem zaskoczona, że tak ładnie u mnie kwitły w tym roku. Wyhodowałam sama z nasionek i mam samosiejki ;:138

Zobaczcie jak eteryczny jest ten fiołek dłoniasty...na tle mojej dłoni

Obrazek
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Amba19 bardzo ładnie u Ciebie w ogródku , to jeden z takich , w których chciałoby się zostać na dłużej , bo czuć w nim fajny klimat.
Pięknie wyglądają pierwiosnkowe kępy, ja kiedyś próbowałam z nasion ale coś im nie pasowało wyrosnąć , wszystkie mam kupne.
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
anka93
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 17:40

Post »

Marysiu. ,bardzo subtelny jest ten fiołek.Muszę sobie wychodować ,bardzo je lubię,a przede wszystkim ich zapach.

Pozdrawiam ,Beata :wit
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

Zdjęcie pierwiosnków dla Constancji majstersztyk ;:138 Fijołeczek też super i pełen czaru. Z przyjemnością donoszę, że wczoraj kupiłam takiego samego, bo bardzo mnie zauroczył :heja
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Kontakt:

Post »

Jej te fiołki, to rzeczywiście takie delikatniutkie! A pierwiosnki śliczne!
Portreciki tulipanków też uwielbiam i zawsze robię.
jarzebinka82
200p
200p
Od: 10 lip 2012, o 16:34

Post »

Marysiu a Ty długo jeszcze zamierzasz się z nami kłócić, że nie masz ogrodu? ;:216
Fiołeczek słodziutki :D . A Mikolina ... no, coż jak na księżniczkę przystało :lol: . Uwielbiam ją, jest bossska :wink: .
Również polecam "Świat Zofii", jak wszystkie książki Gaardera, "Dziewczyna z pomarańczami" też jest rewelacyjną książką.
Zmykam poszukać pyralgin, bo znowu mi do 40 st. gorączka dochodzi :roll: . Nienawidzę gorączki!
Pozdrawiam serdecznie!
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dla Kasi-Jarzębinki - Mikolina. Dzisiaj pozowała na okienku od łazienki ;:306
A gdzie Ty się dziewczyno tak załatwiłaś, że masz aż taką temperaturę :shock: Ja umieram śmiertelnie jak mam ponad 38 ;:118

Wlazł kotek na okno i mruga...

Obrazek

A..a...a kotki dwa

Obrazek

A tutaj mój inwentarz w komplecie, chociaż Fidel wystawił tylko ogonek zza donicy z pelargoniami

Obrazek

Remiku - tulipany zawsze bardzo lubiłam. Nie mogę odżałować tych zjedzonych przez nornice :cry:

Marysiu
- dużego fiołka przesadziłam jesienią i chyba na dobre mu to wyszło - bo też kwitnie :lol:

Beatkko-Aniu93
- ja mojego kupiłam w Carefourze chyba ze trzy lata temu.
Beatko-Anastazjo - bardzo Ci dziękuję za tyle miłych słów! Muszę koniecznie zajrzeć do Twojego ogrodu pod dębami
Te pierwiosnki ze zdjęcie wyhodowałam z nasion, fioletowe ząbkowane również. Nie wiem czy słyszałaś o tym, że nasiona pierwiosnka trzeba przemrozić. Ja sieję w styczniu i wystawiam na 4 tygodnie na balkon, na mróz. Jak widać - to skuteczny sposób :lol:

Zakwitła rajska jabłonka, moja różowa księżniczka ;:167

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Marysiu Mikolina wygląda jakby była sztucznym kotem postawionym na parapecie. Cały czas w jednej pozycji dopiero na trzecim zdjęciu widać że to żywy kotek. Śliczna jest :!: - wszystkie są śliczne :lol: ... no dobrze!
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

Ambusiu, dziękuję za pierwiosnki.... nie wiem jak to się stało ale nie mam jeszcze ani jednego. ;:218
Zdjęcia jak zwykle cudowne, a rajska jabłonka dała Ci wyjątkowy kwiecisty koncert.
Nawet nie wiesz jak mi miło, że o mnie myślałaś. ;:173 Ja jeszcze tej wiosny nie byłam z futrzastymi w lesie..... bez futrzastych też nie. Piaskownica pochłonęła mnie bez reszty i chyba mam wyrzuty sumienia, że zaniedbałam te nasze długie i radosne spacery. Trochę się usprawiedliwiam niespotykaną jak dotąd inwazją kleszczy, które pomimo zastosowania wszelkich dostępnych środków nie dają za wygraną i nadal całymi stadami wpijają się futrzastym w każde możliwe miejsce.
I masz rację z tym kaszubskim światłem..... Po śląskim, wiecznym półmroku jest dla mnie ósmym cudem świata..... szczególnie o świcie, kiedy uwypukla całe piękno lasu za moim płotem. ;:167 Uwielbiam wychodzić rankiem do lasu w piżamie z kubkiem kawy..... patrzeć, słuchać i wąchać. Mogą zabrać mi wszystko ale tych chwil nie zabierze mi nikt.
;:196
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”