Pacynko - cieszę się, że Ci się podobają. Ja sobie przyrzekłam, że już nic więcej nie kupię...ale  jakoż sama sobie nie wierzę... 

Świata Zofii nie czytałam...Ale zimą poszukam i przeczytam - skoro polecasz. A mam wnuczkę Zofijkę - ma dzisiaj imieninki.
Ewo-Constancjo - wierzba po postrzyżynach, wedle rozkazu!
Myślałam dzisiaj o Tobie i Twoich psiunkach. Na spacerze w lesie napotkaliśmy pana z wnusią i ON-kiem o parametrach niedźwiedzia.
 Po kilkuminutowej rozmowie okazało się, że Pan posiada jeszcze pięć kotów 

W tym dwa Maincoony (- jeden jest rudy}. Muszę wyśledzić gdzie mieszkają i obejrzeć koty - bo mnie skręca z ciekawości.
Światełko w pierwiosnkach Ci się spodobało? Wiesz - bo na Kaszubach jest najpiękniejsze światło na świecie 
 Grażynko

Grażynko - szalony pracusiu......
Remiku - mnie Bubeczek czyli Belzebub  

wykopał dwie sasanki, za to zakopał kilkanaście siewek lnu - diabeł jeden 

Teraz wszędzie gdzie coś sadzę lub sieję - kładę gałązki. Wiesz jak wyglądają moje rabatki? Istna makabra....
Czar-na - Witaj na moich włościach 

. 
Na początku - pozwól, że sprostuję. Ja nie mam ogrodu, tylko działkę. Do miana ogrodu duuużo jej brakuje 

Fidel pasuje wszędzie..łatwo się aklimatyzuje i zaprzyjaźnia. Oprócz Fidela mam jeszcze Mikolinę i jej syna Belzebuba 
 Marysiu-Maseczko

Marysiu-Maseczko - oprócz tej na zdjęciu mam jeszcze żywe żabki w Leśnej Kałuży. Ale nie oddam bo ładnie rechoczą 
 Marysiu-Mufko

Marysiu-Mufko - moja sasanka to nestorka. Przyjechała jeszcze z poprzedniej działki..trudno mi powiedzieć nawet ile ma lat, na pewno ponad 10.
Kasiu - chciałam specjalnie dla Ciebie sfocić dzisiaj Mikolinę, ale księżniczka miała focha i się ogonem do mnie ustawiała cały czas...
Pierwiosnki dla Constancji - a to poranne światełko czyż nie ładne 

Czerwone tulipany na tle zielonej wiosennej trawy - to da mnie kwintesencja maja

Kwitnąca siewka fiołka dłoniastego( lub placzastego - nie jestem pewna 

) W zeszłym roku nie udało mi się zobaczyć ani jednego kwiatka. Kwitł jednak na pewno - bo są siewki. Jest niezmiernie delikatny