W moim ogródku cz.2 - IWONA1311
- IWONA1311
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W moim ogródku cz.2 - IWONA1311
Aguś podzielić to nie bardzo ją można było dlatego posadziłam całą, a teraz będę zbierać nasionka i czekać na nowe roślinki, bo masz rację mogą się trafić ciekawe siewki.
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Pierwsze pytanie: co to za azalia, nazwę poproszę, bo szukam azalii pontyjskiej - ona tez żółta jest.
Tulipany tarda obrodziły ci w kwiaty... u mnie więcej liści ni kwiatów... dlaczego?
Tulipany tarda obrodziły ci w kwiaty... u mnie więcej liści ni kwiatów... dlaczego?
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Iwonko chętnie bym się wymieniła swoimi narcyzami na te Twoje nie mam takich a bardzo mi się podobają.Tulipanki piękne, u mnie też zakwitają posadziłam trochę jesienią mam nadzieję że przetrwają dłużej niż jeden sezon.
- IWONA1311
Beatko to jest azalia wielkokwiatowa "Goldpracht" Nie mam pojęcia dlaczego Twoje tulipany Tarda mają mało kwiatków, moje zawsze ładnie kwitną.
Jolu nie ma sprawy jak przekwitną i liście juz będą podsychać to wykopię dla Ciebie kilka cebulek tych narcyzów.
Jolu nie ma sprawy jak przekwitną i liście juz będą podsychać to wykopię dla Ciebie kilka cebulek tych narcyzów.
- jola1
Wielkie dzięki a jakie Tobie ukopać? Może po trochu każdego?
- Jagusia
- 1000p
- Kontakt:
ano popatrz sama:

fakt że nie płatki mają nierozwinięte, bo akurat pochmurno było.... ale kępa spora a kwiatów mało i takie jakieś powyciągane w górę....
fakt że nie płatki mają nierozwinięte, bo akurat pochmurno było.... ale kępa spora a kwiatów mało i takie jakieś powyciągane w górę....
- IWONA1311
Jolu jeszcze nie wiem, może żadnych.
Beatko a może spróbuj je jak przekwitną wykopać i posadzić razem tak żeby miały sporo słoneczka...?
Witam wszystkich wieczorową porą, niby dziś nic nie robiłam a jakoś tak nie mam siły, ale musze Wam pokazać ile prymulek dziś dostałam od znajomej
Jutro każda z moich "nowych i starych" prymulek będzie miała zdjęcie którymi będę Was jutro zanudzać, a dziś na dobranoc kolejne iryski i moje szafirki

Beatko a może spróbuj je jak przekwitną wykopać i posadzić razem tak żeby miały sporo słoneczka...?
Witam wszystkich wieczorową porą, niby dziś nic nie robiłam a jakoś tak nie mam siły, ale musze Wam pokazać ile prymulek dziś dostałam od znajomej

Jutro każda z moich "nowych i starych" prymulek będzie miała zdjęcie którymi będę Was jutro zanudzać, a dziś na dobranoc kolejne iryski i moje szafirki

- nirali
- Od: 16 lis 2011, o 12:20
Witaj Iwonko
Jak miło popatrzeć na twoje rabaty.
W tak krótkim czasie Twój ogród powiększył się o takie wspaniałości że patrząc na nie to planuję gdzie by je u siebie posadzić
Pozdrawiam i zbieram się powolutku coby choć trochę rabatki wyplewić

Jak miło popatrzeć na twoje rabaty.
W tak krótkim czasie Twój ogród powiększył się o takie wspaniałości że patrząc na nie to planuję gdzie by je u siebie posadzić

Pozdrawiam i zbieram się powolutku coby choć trochę rabatki wyplewić

- IWONA1311
Witaj KasiuU mnie co rusz coś przybywa i już planuję nową rabatę, a raczej początek jednej dużej, ale najpierw muszę sobie odmalowac pergolę na jakieś pnącze, bo M zrobił mi ją juz w ubiegłym roku a ja nie mam kiedy jej pomalować. Ja plewienie już mam prawie za sobą na jakiś czas.
- jola1
Iwonko sporą kolekcję szafirków zgromadziłaś, ja mam takiego rozczochranego, rozrósł się bardzo.Jestem ciekawa czym będziesz malowała swoją pergolę, ja muszę kupić coś do pomalowania ławki. Swoje pergole malowałam różnymi specyfikami ale najlepiej się trzyma po pomalowaniu przerobionym olejem silnikowym.
- IWONA1311
Jolu ja strasznie lubię szafirki i co roku jakieś dokupuję, mam jeszcze jednego ale on kwitnie później i też nie wiadomo czy w tym roku zechce zakwitnąc bo kapryśny jest.
Moja pergola jest spawana z drutu więc z malowaniem jej nie ma problemu, M już mi nawet farbę naszykował, ale jakoś nie mogę się zebrać do tego malowania.
Dziś będę Wam pokazywac moje pierwiosnki, na początek te które już u mnie rosły wcześnie, a później będą wczorajsze łupy

Moja pergola jest spawana z drutu więc z malowaniem jej nie ma problemu, M już mi nawet farbę naszykował, ale jakoś nie mogę się zebrać do tego malowania.
Dziś będę Wam pokazywac moje pierwiosnki, na początek te które już u mnie rosły wcześnie, a później będą wczorajsze łupy

- Jagusia
- 1000p
- Kontakt:
Piękne szafirki, też je bardzo lubię 
A te białe to się bardzo wyciągnęły jak nie szafirki zupełnie
takie długie te grona mają

A te białe to się bardzo wyciągnęły jak nie szafirki zupełnie

- promyk
- 200p
- Od: 18 kwie 2011, o 22:02
Witaj Iwonko jak zwykle pięknie u Ciebie, tyle przeróżnych kwiatów, a szafirki cudo, u mnie jakoś nie chcą rosnąć już kilka razy sadziłam i nic, a pierwiosnki super także możesz nam je na okrągło pokazywać.
Ja też ciągle coś dłubie w moim ogrodzie i ciągle czasu brakuję bo tyle rzeczy na raz mam do zrobienia.
Ja też ciągle coś dłubie w moim ogrodzie i ciągle czasu brakuję bo tyle rzeczy na raz mam do zrobienia.
Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności.
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia
Promyczkowy przed ogródek
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia
Promyczkowy przed ogródek
- IWONA1311
Beatko te białe szafirki to mają dość długie grona ale wydaje mi się że na tym zdjęciu trochę się jednak wyciągneły. Ale w tym roku mają kilka kwiatków bo tak to było po jednym, w tym roku muszę sobie dokupić innych.
Sylwia co do tego pięknie to bym polemizowała, ale w sumie to teraz jest nawet bardzo kolorowo, sporo kwiatów kwitnie i tulipanki dzielnie się jeszcze trzymają. Ja teraz jak jest w dzień tak gorąco to nic nie robię w ogródku, dopiero przed wieczorem posadzę część roślin z doniczek.
Wczoraj miały być prymulki ale po przeprowadzce większość nie wygląda najlepiej wię będą dwie, reszta innym razem.

zaczyna kwitnąć bez koralowy "Plumosa Aurea"

moje epimedia też pomalutku się rozwijają

stoplamek

rabata na której miały być tylko hosty, a rosną już na niej żurawki, tawułki i inne...

i takie tam

kolejne zdjęcia będą wieczorem bo dziś sporo nacykałam
Sylwia co do tego pięknie to bym polemizowała, ale w sumie to teraz jest nawet bardzo kolorowo, sporo kwiatów kwitnie i tulipanki dzielnie się jeszcze trzymają. Ja teraz jak jest w dzień tak gorąco to nic nie robię w ogródku, dopiero przed wieczorem posadzę część roślin z doniczek.
Wczoraj miały być prymulki ale po przeprowadzce większość nie wygląda najlepiej wię będą dwie, reszta innym razem.

zaczyna kwitnąć bez koralowy "Plumosa Aurea"

moje epimedia też pomalutku się rozwijają

stoplamek

rabata na której miały być tylko hosty, a rosną już na niej żurawki, tawułki i inne...

i takie tam

kolejne zdjęcia będą wieczorem bo dziś sporo nacykałam
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
śliczne to żółte epimedium moje to chyba jednak białe .