Moja działka i róże-danutab cz5
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja działka i róże-danutab cz5
Danusiu pelargonia angielska przepiękna
Nie mam w tym sezonie, ale jak tak popatrzyłam na Twoją to nabrałam wielkiej ochoty i chyba kupię sobie miniaturową na stół na tarasie 
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Danusiu czy lewizja u Ciebie zimowała?
- eukomis

- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Danusiu jak długo masz clematis Albina plena bo moja znajomz właśniw sobie taki zamówiła
Halinko w tym roku mam go 2 rok ale w zeszłym roku jesienią go przesadzałam, dlatego nie jest wysoki.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Danusiu jak tam wrażenia po wystawie
Pięknie kwitną clematisy a róże mają już wielkie pąki a niektóre nawet na wpół otwarte .Oj zacznie sie festiwal
Jadziu wystawa moim zdanie schodzi na psy, co jeden rok to marniejsza. Chyba była to moja ostatnia wycieczka na wystawę do Chorzowa, kupiłam tylko 3 jeżówki. Mam dużo róż bez pączków a jedną o zielonych gałęziach bez żadnego listka po prostu łysa.
Byłam na działce posadzić szarlotkę i cyknęłam kilka zdjęć clematisom. Było zimno i nie chciało mi się tam dłużej posiedzieć i porobić zdjęcia Rh i azaliom tak pięknie kwitną.

Guernsey Cream
i dalej kwitnące w domu wielkanocniki

Byłam na działce posadzić szarlotkę i cyknęłam kilka zdjęć clematisom. Było zimno i nie chciało mi się tam dłużej posiedzieć i porobić zdjęcia Rh i azaliom tak pięknie kwitną.

Guernsey Cream i dalej kwitnące w domu wielkanocniki

- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pięknie Danusiu ,już nie wiem jakimi słowami pochwalić to ,co masz w ogrodzie .Wszystko piękne ,a powojniki cudne . Ja miałam w tym roku 4 do przesadzenia i nie przesadziłam żadnego .Zima się przedłużyła i zwyczajnie się nie wyrobiłam ,a teraz już za późno ,na następną wiosnę przesadzę .Mąż obiecał mi podpórki zrobić ,to może do następnej wiosny zrobi . 
- Annes 77

Danusiu zimno brrr...powojniki masz cudne,Omoshiro w realu musi być jeszcze ładniejszy
Guernsey Cream wpadł mi w oko
Guernsey Cream wpadł mi w oko
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Co do wystawy to masz rację schodzi na psy i żadnej łaski nie robili ,że do Kapelusza nie trzeba było płacić wstępu .To tylko ,że można sie tam spotkać i pogadać .Dlaczego Twoje róże nie mają pąków ???
U mnie zatrzęsienie na każdym krzaczku .Nawet patyczek Maritim ukorzeniony dla Izy ma 3 pąki
.Moja patyczkowa Cartier też ma pąki ,a przesadzałam ją jesienią .To taki maluszek ma zaledwie 20 cm a już kwitnie .Wyglądała mizernie wiosną ,ale jakiś tydzień temu podlałam ją Humusem Actiw i zaraz widać ,że zmieniła kolor listków na mocniejszą zieleń
- justi177

- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Danusia,
Jak u Ciebie jest klimatycznie, przecudownie, mam ogromne zaległości...ale bardzo się cieszę, że tutaj trafiłam
Jak u Ciebie jest klimatycznie, przecudownie, mam ogromne zaległości...ale bardzo się cieszę, że tutaj trafiłam
Pozdrawiam
Ewuniu no takich okazów jak u Ciebie u mnie nie znajdziesz.Co do przesadzania to chyba każdy co roku ma do przesadzania. Powojniki jednak nie za bardzo kochają przesadzanie.No mam nadzieję że twój M zdąży do przyszłej wiosny zrobić te podpórki.
Aniu masz rację Omoshiro w realu jest ładniejszy bo widać jak rośnie w oczach jego kwiat w trakcie rozwijania się.Guernsey Cream kwitnie bardzo obficie to roślina posadzona w zeszłym roku.
Jadziu moje pączki były uszkodzone więc je pozrywałam. No nie wszystkie róże są uszkodzone. Zima nie była ostra więc robactwo nie wyginęło a mroźna wiosna poniszczyła kilka róż i to już teraz widać. Natomiast od Ciebie generał rośnie w donicy i już ma pączek kwiatowy.
Justynko miło Cię gościć
Poszłam dzisiaj na moment na działkę taki mały spacer po obiedzie i cyknęłam kilka świeżych zdjęć

płaska brzoskwinia ciekawe ile dojrzeje bo trochę jest nałapane mam ją drugi rok.

pierwsza różyczka zakwitła więc u mnie już też się sezon różany zaczyna.

no i moja różana kolekcja doniczkowa jest tam 14 róż

Aniu masz rację Omoshiro w realu jest ładniejszy bo widać jak rośnie w oczach jego kwiat w trakcie rozwijania się.Guernsey Cream kwitnie bardzo obficie to roślina posadzona w zeszłym roku.
Jadziu moje pączki były uszkodzone więc je pozrywałam. No nie wszystkie róże są uszkodzone. Zima nie była ostra więc robactwo nie wyginęło a mroźna wiosna poniszczyła kilka róż i to już teraz widać. Natomiast od Ciebie generał rośnie w donicy i już ma pączek kwiatowy.
Justynko miło Cię gościć
Poszłam dzisiaj na moment na działkę taki mały spacer po obiedzie i cyknęłam kilka świeżych zdjęć

płaska brzoskwinia ciekawe ile dojrzeje bo trochę jest nałapane mam ją drugi rok.

pierwsza różyczka zakwitła więc u mnie już też się sezon różany zaczyna.

no i moja różana kolekcja doniczkowa jest tam 14 róż

Danusi powojniki cudne a RH marzenie. Ciekawe że u Ciebie brzoskwinia nie przemarza u mnie na dwa podejścia dwie porażki. Czyżby u Ciebie klimat był cieplejszy 
- Annes 77

Danusiu brawa dla pierwszej różyczki
Hosty pod drzewem....hmmm super pomysł,może u siebie go zastosuję?
Różana kolekcja pokaźna...będą tak rosły w donicach,czy tylko tymczasowo?
Hosty pod drzewem....hmmm super pomysł,może u siebie go zastosuję?
Różana kolekcja pokaźna...będą tak rosły w donicach,czy tylko tymczasowo?
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Danusiu, piękne powojniki! Moonlight wpadł mi w oko
Brawa dla pierwszej różyczki, sezon można uznać za otwarty
Brawa dla pierwszej różyczki, sezon można uznać za otwarty