Ogródek Agness

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Agness

Post »

:wit Jestem z rewizytą i podziwiam twój ogród , piękny , dostojny i już dojrzały ;:180 Lilie od razu podbiły moje serce ,wspaniale je komponujesz z innymi roślinami , masz wyczucie piękna w doborze kompozycji nasadzeń ;:333 ja to bałaganiara raczej jestem ale może z czasem nauczę się od Was planowych nasadzeń :lol:
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
santia
500p
500p
Od: 16 mar 2011, o 22:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bodziszki piękne, ale ja dzisiaj sobie głównie podpatruję czym podsadzasz lilie ;) Planuję sobie liliowe mini poletko ;)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jolu miło mi bardzo, że fotki podobają Ci ;:196 się Ja już baaaardzo tęsknię, do tego, żeby naprawdę można było wyciągnąć rękę i skubnąć kwiatuszka :roll:

Aguś nie mam pojęcia co może być przyczyną braku kwitnienia bodziszków..... może jeszcze namyślą się.... u mnie rosną na rożnych stanowiskach i w półcieniu i w słońcu na skalniaczku i jest ok....

Marysiu dziękuję ;:196 I ja bodziszki poznałam i pokochałam dzięki Forum :D

Geniu więc wiosną jeśli zechcesz to sadzoneczki pojadą co Ciebie :D

Małgoś widziałam ofertę..... i ciągle tam zaglądam ....wystawił mnóstwo roślin, które bardzo i się podobają i chciałabym mieć....więc zamykam stronkę nic nie zamawiając..... i za jakiś czas otwieram znowu.... nie wiem co mam zamówić a z czego zrezygnować ;:223

Aniu cieszę się, ze widoczki sprawiły Ci przyjemność ;:196

Madziu ja bodziszki bardzo lubię, one są wspaniałym towarzystwem dla roślinek o dużych kwiatach i cudnie się rozrastają tworząc cudne kobierce :D

Witaj Ewuniu :wit Dziękuję za miłe słowa o moim ogródku :D Lilie to moje ukochane kwiaty, więc wciskam je wszędzie gdzie jest choć skraweczek wolnego miejsca :roll: Co do planowanych nasadzeń.... tez u mnie wiele ich nie znajdziesz ;:224 .... ja to tak sadzę.... jak mi w duszy gra ;:224

Santio ja lilie sadzę tam gdzie mam troszkę miejsca wolnego, przeważnie rosną w pobliżu różnych iglaczków, bylin, które robią im tło i uatrakcyjniają kompozycję.... nie przepadam z monotematycznymi rabatkami z jednym tylko gatunkiem roślin..... są one ciekawe przez krótki czas, kiedy kwitną. Więc moje roślinki są przemieszane..... a sadzę tak, żeby przez cały sezon coś kolorowego przyciągało wzrok :D
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Aguś
Ten wątek przeczytałam jednym tchem - cudowne te kępy host. Wracam nadrabiać lekturę bo jeszcze 12 części mam ;:306
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aga, ja też tak miałam jak ty u podstolca. Otwierałam, zamykałam. Bodziszki zamówiłam na początku, a potem co raz dodawałam różne inne roślinki. W końcu zapłaciłam i mam spokój. Już nie zaglądam ;:108 Przynajmniej do niego... :;230
Ja bym cię prosiła o podanie odmian tych twoich bodziszków, jeśli można. Dotychczas miałam tylko Cambridge, ale jakoś mnie nie zachwycił. Natomiast inne, między innymi u ciebi - piękne :!:
Awatar użytkownika
santia
500p
500p
Od: 16 mar 2011, o 22:15

Post »

Ufff, już się przestraszyłam, że coś nie tak z tym Podstolcem. I ja również mam zamówienie z głowy (poprzedzone podobnymi zabiegami z otwieraniem i zamykaniem kart przeglądarki :D ) ;:138

No właśnie nie wiem jak to się stało, że ja - miłośniczka niegdyś głównie iglaków - teraz się martwi, że w pierwszym dziele jaki tworzę (ogród rodziców) będzie ich nieco mało (ale tutaj niestety zależy mi na szybkim efekcie i tu z czasem iglaki przegrywają...).
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Hmm mam nadzieję że wkońcu zakwitną skoro nie wymagają jakiegoś konkretnego stanowiska :roll:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu dziękuję ;:196 Do dawnych wątków nawet nie wracaj :roll: :lol: w tym będą wspomnienia, więc wszystko zobaczysz :lol:

Wandziu ja mam ochotę i na jeżówki i na hosty i na bodziszki i krwawniki, liliowce, języczki, floksy........ ranyyy.... długo by wymieniać.... nie wiem na co się skuszę... trudny wybór, muszę bardzo ograniczać zakupy, bo naprawdę nie mam miejsca w ogrodzie....
Ja niestety nie znam odmian swoich bodziszków, są tu korzeniaste, czerwony, wspaniały, i na pewno jeszcze inne...ale jakie nie mam pojęcia, a o odmianach to już całkiem....

Santio ja jednak namawiam Cię, żebyś trochę iglaków wkomponowała w ogród rodziców..... to wspaniała baza i szkielet ogrodu..... byliny, krzewy to piękne dopełnienie, ale one zanikają późną jesienią i w ogrodzie jest pustka, gdy pomiędzy pięknymi krzewami i bylinami są iglaki, to latem są po prostu zielonym tłem, na którym każdy kwiat pięknie wygląda, ale zimą są główną ozdobą ogrodu, który nie jest smutny i szary :D

Aguś na pewno zakwitną :D Może potrzebowały więcej czasu na zaadaptowanie wię w ogródku, ale w obecnym sezonie na pewno się zrehabilitują :D

Dziś może różyczki :D

Arthur Bell
Obrazek

Obrazek

Alchymist
Obrazek

Obrazek

Don Juan
Obrazek

Chopin
Obrazek

Obrazek

Coral
Obrazek

Obrazek

Rumba
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59

Post »

Agness, ależ u Ciebie wspaniale!
Zabrakło mi słów po prostu..... ;:oj

Wiosno- pospiesz się, bo ja już naprawdę nie mogę czekać! ;:145
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
maria.k55
1000p
1000p
Od: 24 maja 2009, o 16:06

Post »

Róże obłędne - nie wiem co powiedzieć, ale oglądając takie fotki "apetyt rośnie w miarę jedzenia" - może i dobrze, że już nie mam gdzie sadzić, bo nie było by końca.... ;:32
"Szanuj każdy dzień - bo już nie powróci"
Ogródek przydomowy u Marii.k55
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

No właśnie teraz już nawet na linki różane nie moge zaglądać ,żeby znów mi się coś nie spodobało .Arturek Bell to piękna różyczka bardzo go lubię to samo Chopin
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Aguś czy masz może Alchymist w szerszej perspektywie, cały krzaczek?
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

Róże przecudowne, na pewno dobrze się u Ciebie czują,

ale spamiętać jakie to odmiany, łącznie z tymi które Ci wypadły, to chyba sztuka.

ile lat ma Chopin???
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anuszko bardzo się cieszę, że podoba Ci się w moim ogródku :D Ja też już coraz bardziej tęsknię do wiosny.... im blizej tym bardziej się tęskni :roll:

Marysiu tak właśnie jest z tymi chciejstwami..... ciągle pojawiają się nowe..... ja też już kompletnie nie mam miejsca na cokolwiek....a tyle roślin mi się podoba ....

Jadziu Chopin to moja ukochana róża :D a Artura też bardzo lubię.... zapach ma chyba najpiękniejszy ze wszystkich..... czuć ją już z daleka :D

Ilonko niestety nie robiłam szerszego ujęcia.... tylko kwiatuszki...

Agatko Chopin ma 2 lata, posadziłam ją wiosną i już w roku posadzenia była ogromnym i obficie ukwieconym krzaczorem....zawojowała mnie na całego..
Z zapamiętaniem nazw róż jakoś nie mam problemu....chyba tylko róż :roll: , bo wszystkie inne nazwy szybko mi ulatują....u żurawek np. to nawet nie ma szans, żebym zapamiętała :lol:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko, że róże są piękne to oczywiste, ale Twoje zdjęcia je pięknie uchwyciły ;:63 ;:63 ;:63
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”