Witam w ogrodzie u Aguniady cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.10

Post »

Marysiu, murek zamierzałam wykładać drewnem, ale na słońcu kamień jest tak ciepły, że zrezygnowałam... Zapraszam na przysiądnięcie wśród hortensji ;-)
EDIT: kurczaki, dopiero zauważyłam, że jeszcze nie spaliłam tych gałęzi! Sorry Marysiu za bałagan! ;-)
Dominika, gorzej mi, ale to nie jest robota dla psychiatry :lol:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Bałagan :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Wrzosy wyglądają świetnie :D
Żałuję, że wcześniej nie znałam przepisu na gruszki. Powidła mogłabym lubić, gdyby ktoś kupił mi śliwek :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Stachu 1956

Post »

Piękny Twój wrześniowy ogród,taki kolorowy.
Róże dają popis swojej piękności.
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzień dobry Aguś. :wit
Środa jest przełomowym dniem, po niej rzut berecikiem do weekendu. :lol:
Miłego dnia.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aguś ,na twoich hortensjach nie widac takich przypaleń.Nie wiem co moim dolega w tym roku,nawet jedna kupiona teraz w sierpniu dostała żółtych liści i zaczynaja opadać.Obym ich nie straciła przez zimę.
Przesilenie twoje to jest na pewno zmęczenie po sezonie,miałaś jednak bardzo pracowity,tyle nowości,co u ciebie,nowych nasadzeń,nowych pomysłów zrealizowanych,to był szalony serzon w pozytywnym znaczeniu.Masz prawo byc już zmęczona,a ciekawi mnie co wykombinujesz nowego z m przez zime,bo ,że bedzie coś nowego w to nie wątpię.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Cześć Agus :wit
A probowałaś obfocić Chopina od dołu? :D jeszcze pozostaje opcja z drabiną albo z pleców M :lol:
Miłego dnia :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Witam, omal się nie popłakałam czytając Waszą wymianę zdań z Dominiką :;230

Agunia, a co ty chcesz u siebie robić? poza koszeniem trawy i foceniem to chyba już tylko wąchanie róż. Ani grama chwasta nie widać, no chyba że kret coś napsoci. Puść kociambry do ogródka to zrobią może z nim porządek.
Teraz to jest pora na delektowanie się swoją pracą.
Zdjęcia są.... no co ja tu bedę pisać, ;:223 Jak zwykle ;:167
x-ag-a
---

Post »

Jolu, bo my z Dominiką doskonale wyczuwamy granice (a te są szerokie) własnego poczucia humoru, stąd możemy sobie na wiele pozwolić ;-) (zaraz Dominika się oburzy i mnie sprowadzi na ziemię :lol: ).
Moja droga, chwastów mam w rabatach co niemiara... na zdjęciach tego nie widać, ale takie są fakty. Jesienią będę miała dużo roboty, więc zbieram siły chwilowo odpuszczając... Dzięki!
Kasik, zapowiem zaraz M., że musi mnie wziąć na barana, bo zdjęcie forumkom muszę pokazać :;230
A na serio, to muszę się trochę bardziej postarać - może któreś ujęcie wyjdzie przyzwoicie. Miłego również!
Gosiu, na hortensjach przypaleń nie mam, ale za to hosty posadzone w zbyt słonecznym miejscu, są brzydkie i właśnie lekko przypalone... Muszę je przesadzić we właściwe miejsce...
A zmiany, no cóż, na pewno jakieś będą... zima w końcu służy planowaniu :) Udanego dnia!
Beatko, dzień dobry... tak jest - środa, więc jest z górki :) co nie zmienia faktu, że nic mi się nie chce ;-) Słoneczny dzień dziś będziesz miała :)
Staszku, witam! chciałam protestować, że to jeszcze sierpień, ale dotarło do mnie jaki miesiąc już mamy... Z drugiego kwitnienia róż jestem szalenie zadowolona.
Ewa, robienie powideł śliwkowych jakoś mnie odstrasza... pamiętam ile czasu babcia mieszała w garze... ale może nie taki diabeł straszny? ;-))
Marysiu ;:196
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Witam :wit
Cudny ogród. Podziwiam idealny efekt zestawiania roślin. Oglądam każde zdjęcie i zawsze jestem mile zaskoczona, zupełnie jakbym patrzyła na nową rabatę. Podziwiam od dawna i jestem zafascynowana klimatem Twojego ogrodu. Gratuluję dobrego smaku. Dzięki Tobie zafascynowały mnie hortensje, które tak pięknie się prezentują wśród innych roślin. Ale przede wszystkim ?zwykłe? krzaki takie jak derenie, pięciorniki, pęcherznice czy krzewuszki itp., u Ciebie wyglądają jak okazy botaniczne, dzięki zestawieniom w jakich są posadzone. Pięknie oddajesz urodę swojego ogrodu na zdjęciach. Z przyjemnością będę nadal śledziła Twoje poczynania :D
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-ag-a
---

Post »

Magdo, serdecznie witam Cię w moim ogrodzie i od razu dziękuję za tak skomasowany zestaw komplementów :oops: Miło mi ogromnie, że swoim pomysłem na ogród mogę kogoś zainspirować... jak widzisz, bardzo lubię różnorodne, ale jednak stonowane połączenia kolorystyczne... lubuję się w liściakach, które na tle iglaków potrafią malować barwami i kształtami liści przepiękne obrazy... fascynują mnie hortensje, róże, trawy, kwasoluby i ich szerokie zastosowanie... Uczę się robić dobre zdjęcia i nie zawsze wychodzą mi tak, jakbym chciała, ale trening czyni mistrza ponoć :)
Dziękuję za wizytę i zapraszam jak najczęściej :)
Czy można odwiedzić wirtualnie Twój ogród?

PS. W całości podpisuję się pod Twoją stopką :)
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Czlek tylko na chwile wyjedzie i co czyta - chwasty, niespalone galezie, krety, przesilenia, nic nie robienie ... ogrod zarasta :;230 a to przeciez jeszcze troche zostalo do konca sezonu :twisted:
Foty jedynie ratuja podupadla sytuacje, bo normalnie koniec swiata by byl :lol:
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Agusiu, w temacie powideł - ja w tym roku odkryłam taki cudowny i nieprawdopodobny przepis na powidła bez mieszania! To nielogiczne - ale działa ;:108
Podrzucić?
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
x-ag-a
---

Post »

Jula, gdyby jakaś fajna forumowa dziewuszka zapowiedziała się z wizytą, to zaraz bym odszczurzyła, a może i wylizała! :lol:
Zamierzałam przeleserować do jesieni... nie da się? ;-)
Ewuniu, no ba! pewnie, że podrzucić! (Bez mieszania?? nieprawdopodobne, ale może możliwe ;-))
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Faktycznie malujesz liściastymi cudowne obrazy ;:63
Mój ogród jeszcze w powijakach, ale na pewno w najbliższym czasie stworzę stosowny wątek i wtedy zapraszam serdecznie :D

Cieszę się, że mój podpis przypadł Ci do gustu :wink:
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”