Asiu, szalenie mi miło słyszeć pozytywy od właścicielki tak zjawiskowego ogrodu - dziękuję Ci ogromnie! Starałam się wkomponować ogród w otoczenie tak, by wyglądał naturalnie... raczej nie spotka się u mnie rarytasów, chociaż oczywiście w moim mniemaniu niektóre rośliny są cukiereczkami, co nie znaczy, że jakieś egzotyczne - po prostu wyjątkowo je lubię... Ogród
Tamaryszka i jego klimat jest bliski mojemu sercu, ale powierzchnia i ogrom pracy, który Iza włożyła w swój zakątek, czyni go wyjątkowym wzorem, do którego tylko można dążyć. Jak sądzisz?
Hortensje kwitną już na całego - uwielbiam je

Pozdrawiam Cię serdecznie!
Dominiko,
Crimson Sentry mam od niedawna - posadziłam je w miejsce
Omorik, które wypadły po ciężkiej zimie... Polecam je serdecznie - tworzą cudowne, ciemno bordowe kolumny, fajnie je wkomponować pomiędzy coś zielonego lub niebieskiego, iglastego

Widzę, że plany zakupowe się powiększają - super! Trzymam kciuki za realizację, a zaproszenie jest aktualne - daj znać jak się zdecydujesz. Tatarski mnie zauroczył, też go muszę mieć

Dzięki za inspirację!
Edytko, widzę że namiary już masz
Jagódko, mój M. lubi konkretne rośliny, najbardziej drzewa... więc zapytał tylko czy już wiem, gdzie go posadzimy