Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9

Post »

Edytko, to tak jak ja - szukałam ze 2 lata, znalazłam tylko u Szmitów, ale to kaaaawał drogi ode mnie, no i okazało się, że jednak droższy jest, bo w detalu 200zł za drzewo podobnej wielkości (moje ma trochę ponad 2,5 m bez donicy). Ale Aga podała mi namiary na Kordusów i tam bez problemu (zostały jeszcze 2 czy 3 szt z mniejszych - takich jak moje, po 150 zł i sporo tych wielkich- po 220 zł - ale tu jakaś półciężarówka potrzebna by była, albo przyczepka :lol:

Namiary ci wysyłam na pw.

Grąbczewskich pewnie znasz, namiary bez problemu na necie :)
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agniieszko Twój watek pędzi niczym ekspres ..... dobrze, że w ramach przystanków są porcje cudownych zdjęć. Pięknie ujmujesz ogród, oglądając ponownie od początku widzę cudownie skomponowany ogród. Cchwalisz ogród Tamaryszka - zgadzam się, że jest cudowny. Ale Twój ma ten sam klimat i bardzo podobny styl. Śmiem twierdzić, że jest równie piękny ;:108
U Ciebie już kwitną hortensje..... u mnie jeszcze w pączkach. Też je uwielbiam....
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Asiu, szalenie mi miło słyszeć pozytywy od właścicielki tak zjawiskowego ogrodu - dziękuję Ci ogromnie! Starałam się wkomponować ogród w otoczenie tak, by wyglądał naturalnie... raczej nie spotka się u mnie rarytasów, chociaż oczywiście w moim mniemaniu niektóre rośliny są cukiereczkami, co nie znaczy, że jakieś egzotyczne - po prostu wyjątkowo je lubię... Ogród Tamaryszka i jego klimat jest bliski mojemu sercu, ale powierzchnia i ogrom pracy, który Iza włożyła w swój zakątek, czyni go wyjątkowym wzorem, do którego tylko można dążyć. Jak sądzisz?
Hortensje kwitną już na całego - uwielbiam je :) Pozdrawiam Cię serdecznie!
Dominiko, Crimson Sentry mam od niedawna - posadziłam je w miejsce Omorik, które wypadły po ciężkiej zimie... Polecam je serdecznie - tworzą cudowne, ciemno bordowe kolumny, fajnie je wkomponować pomiędzy coś zielonego lub niebieskiego, iglastego :) Widzę, że plany zakupowe się powiększają - super! Trzymam kciuki za realizację, a zaproszenie jest aktualne - daj znać jak się zdecydujesz. Tatarski mnie zauroczył, też go muszę mieć :) Dzięki za inspirację!
Edytko, widzę że namiary już masz :)
Jagódko, mój M. lubi konkretne rośliny, najbardziej drzewa... więc zapytał tylko czy już wiem, gdzie go posadzimy :)
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Aguś dziękuję Ci bardzo za te "wypasione zdjęcia " ;:180 moja komórka to sony ericsson live with walkman żaden rarytas :roll: różne są recenzje na jej temat , ja jestem b. zadowolona i to żadna reklama :;230
Właśnie miałam dostawę grzybków , muszę się z nimi rozprawić zatem miłego wieczorka :wit
x-ag-a
---

Post »

Elu, nie przypuszczałam, że zdjęcia robisz komórką :) w moim telefonie jest bardzo dobry aparat, ale szczerze mówiąc raczej nie korzystam z tej funkcji albo sporadycznie... nigdy też nie ściągałam tych zdjęć na komputer - możliwe że jakość zaskoczyła by mnie ;-))
Dostawa grzybków... mniam mniam :) Ja dziś na działce zebrałam trzy koźlaki, a jutro kolejne dwa zerwę...
Miłego wieczoru!

Obrazek

Obrazek
...naprzeciw psa z dredami jest puste miejsce po Iwie... M. widzi tam dużego rh, a Wy? Ja pomyślałam o choinie kanadyjskiej...

Obrazek

Obrazek
...nad hortensją po lewej widać mały póki co parasol Camperdownii ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Aga co za zdjęcia.Wspaniały ten Twój świat.
Grzybki?No nie,toż to już jesień i te hortusie.Cały ogród emanuje spokojem i zaproszeniem na przechadzkę.Pięknie.
x-ag-a
---

Post »

Aneczko, witaj... dawno u Ciebie nie byłam :oops: Nadrobię to za chwilę :)
Póki co, dziękuję za słowa uznania... ten mój świat daje mi poczucie spokoju i harmonii, a to dla mnie bardzo ważne...
Koźlaki zbieram już od maja, także spokojnie - może to jeszcze nie zapowiedź jesieni ;-))
Pozdrawiam Cię serdecznie!
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

aguniada pisze: Obrazek
...[/url]
Zdjęcia jak zwykle urokliwe :roll: .
A co to za różowe krzewy za białą hortensją?
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Oj Agnieszko te Twoje wątki to jak Orient Express -szybko brną do przodu, a widoki dech zapieraja i wszystko taka klasa, szyk, elegancja.
x-ag-a
---

Post »

Aniu, tempo wątku zawdzięczam Waszym miłym i częstym odwiedzinom... ja tylko od czasu do czasu wstawiam zdjęcia ;-)) Cieszy mnie fakt, że tu zaglądasz i zawsze zostawiasz dobre słowo - dziękuję ;:196
Edytko, na tym zdjęciu hortensji nie ma - to kępy floksów (bo pytasz o rośliny przy tarasie, prawda?)... :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

Tak, dokładnie o te :;230 . Wnioskowałam po wysokości, że to hortensja. Nawet wydawały mi się podobne do floksów, ale uznałam, że za wielkie :;230 .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wylądowałam w końcu nie na romansidle, ale na filmie o striptizerach. Na sali prawie same kobiety, w sumie to trzeba nie miec sumienia ciągnąć swojego faceta na taki film. Fimu w sumie jako dzieła sztuki nie polecam, ale można sobie popatrzeć ;:170
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cześć Aguś! Gratuluję zasłużonego urlopu, wybieracie się gdzieś w poszukiwaniu cieplejszego lata?
Zdjęcia fantastyczne, zapraszają do przechadzki po Twoim zielonym raju, emanuje takim spokojem i harmonią, że chyba faktycznie jeden dzień na leżaczku wystarczyłby do reseciku po pracy :D
aguniada pisze:(...)
...naprzeciw psa z dredami jest puste miejsce po Iwie... M. widzi tam dużego rh, a Wy? Ja pomyślałam o choinie kanadyjskiej...
Ja tam widzę RH, a to z dwóch powodów, primo - u mnie chyba zawsze kwitnące będzie ciut przed zielonym w gradacji estetyki ogrodowej :D A po drugie primo-ultimo - choinka może z czasem ograniczyć przejście i zasłonić widok na rabatę przy palenisku..czy nie?
Bez względu na to, co zdecydujesz, już jest pięknie ;:131
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ja bym tam posadzila drugiego Psa ;:167 Takiego szczepionego jeszcze wyzej - miala bys w przejsciu dwoch wartownikow - jak lezace lwy przed wejsciem do palacu :wink:
A na powaznie, to takie jednakowe nasadzenie zrobi Ci prawdziwe wejscie do ogrodu. Tak jakbys przez brame przechodzila do innego wiekszego, pomieszczenia. Przedogrodek stworzy odrebna czesc i z ciekawoscia czlek bedzie chcial zobaczyc, co kryje sie za brama a tam a kuku - oaza spokoju :lol:
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Ja tez bym posadziła drugiego Psa :D Takie symetryczne nasadzenie przy wejściu bardzo ładnie będzie wyglądało i stworzy prawdziwą "bramę do raju" ;:138
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”