Majka 411 - róże 2012 cz.2 (sezon różany)
- gosia07
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Majka 411 - róże 2012 cz.2 (sezon różany)
Pastellą zaraziłaś sporo osób w tym i mnie kupiłam tak jak i Hipka i mają pączki na pewno nie oberwę nie miałabym serca 
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Majeczko, nie mogę się nadziwić, ze u Ciebie lato w pełni

-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Majeczko ależ piękne widoki
zachwycam się przetacznikiem, ta moja sadzonka kupiona ledwo żyje a tu taki dorodny krzaczek.
Edenka da popis jak wszystko rozwinie, oj będziemy podziwiać. 
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Maju no w głowie mi się zakręciło od Twoich cudnych lalek
Eden będzie pokazowo kwitł,no już doczekać się nie mogę
Przetaczniki cudowne,brak słów,będę podziwiać
Eden będzie pokazowo kwitł,no już doczekać się nie mogę
Przetaczniki cudowne,brak słów,będę podziwiać
Chippendale cudny, Dzięki takim zdjęciom też go mam. Mój ma ze 30 cm, a już chce kwitnąć.
Majka, kiedy jedziesz na działkę? Może Edeny już rozkwitną? Dobrze pamiętam, że masz też białego Edena? Nie mogę się doczekać ich zdjęć.
Majka, kiedy jedziesz na działkę? Może Edeny już rozkwitną? Dobrze pamiętam, że masz też białego Edena? Nie mogę się doczekać ich zdjęć.
Majeczko, liczę że mój Chippendale będzie za rok tak cudny jak Twój... póki co, jakoś nie może się rozbujać...
Za to muszę Ci się pochwalić, że bardzo pięknie rośnie mi A Shropshire Lad - mam wobec niej duże oczekiwania... pamiętam, jak piękna była u Ciebie rok temu.
Czekam na kolejną porcję zdjęć
Za to muszę Ci się pochwalić, że bardzo pięknie rośnie mi A Shropshire Lad - mam wobec niej duże oczekiwania... pamiętam, jak piękna była u Ciebie rok temu.
Czekam na kolejną porcję zdjęć
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Dzień dobry, a czy dobry, to się dowiemy za jakieś 12 godzin. Trzymam kciuki
.
Dziękuję za liczne odwiedziny
Asia, St. Swithum jest z nasadzenia jesiennego. Mam Lagunę prosto od Kordesa, tą mogę polecić.
Rośnie jak burza, mam ja dopiero od lipca ubiegłego roku. Teraz utworzyła całkiem niezły krzaczek z
którego dodatkowo wypuszcza długie pędy. Muszę popatrzeć na Jasminę, jeżeli dobrze zimuje, to już ma plusa.
Mady, my wszyscy czekamy na kwiaty Purple Eden. Krzaczek jest bardzo obszerny i ma wiele Paczków.
Jednak ta róża, rośnie nieco inaczej niż Ebb Tide i to jest najciekawsze co się tak naprawdę wykluje z pączków.
Denerwuję się, żebym nie przegapiła kwitnienia Pierre de Ronsard
Polais Royal
i oczywiście Pompon flowers cirrus ? Pashminki
.
Jaka jestem ciekawa ich kwiatów. Chcę zrobić im zdjęcia w każdej fazie kwitnienia. Oby mi się to udało.
Ania, pierwsza na pewno będzie kwitła Pierre de Ronsard , następna Polais Royal i na końcu Pashminka.
Zastanawiam się czy zgrałam czas kwitnienia tych trzech róż z pozostałymi, które im towarzyszą.
Powinno się udać, nawet lawenda zaczyna już mieć kolor na kłosach kwiatowych. Tylko Colett wyskoczyła i mam obawy czy pasuje mi do tego towarzystwa.
Będę je obserwować i nakręcę kamerą, później łatwiej podjąć decyzje co dalej.
Beatko, kiedy jadę, najszybciej jak tylko się da, może w czwartek raniutko.
Aga, Chippendale musi się ukorzenić, a potem ruszy.
A Shropshire Lad, to piękna róża. Będziesz zadowolona.
Właśnie miałam wstawić zdjęcia.

Dziękuję za liczne odwiedziny
Asia, St. Swithum jest z nasadzenia jesiennego. Mam Lagunę prosto od Kordesa, tą mogę polecić.
Rośnie jak burza, mam ja dopiero od lipca ubiegłego roku. Teraz utworzyła całkiem niezły krzaczek z
którego dodatkowo wypuszcza długie pędy. Muszę popatrzeć na Jasminę, jeżeli dobrze zimuje, to już ma plusa.
Mady, my wszyscy czekamy na kwiaty Purple Eden. Krzaczek jest bardzo obszerny i ma wiele Paczków.
Jednak ta róża, rośnie nieco inaczej niż Ebb Tide i to jest najciekawsze co się tak naprawdę wykluje z pączków.
Denerwuję się, żebym nie przegapiła kwitnienia Pierre de Ronsard
Jaka jestem ciekawa ich kwiatów. Chcę zrobić im zdjęcia w każdej fazie kwitnienia. Oby mi się to udało.
Ania, pierwsza na pewno będzie kwitła Pierre de Ronsard , następna Polais Royal i na końcu Pashminka.
Zastanawiam się czy zgrałam czas kwitnienia tych trzech róż z pozostałymi, które im towarzyszą.
Powinno się udać, nawet lawenda zaczyna już mieć kolor na kłosach kwiatowych. Tylko Colett wyskoczyła i mam obawy czy pasuje mi do tego towarzystwa.
Będę je obserwować i nakręcę kamerą, później łatwiej podjąć decyzje co dalej.
Beatko, kiedy jadę, najszybciej jak tylko się da, może w czwartek raniutko.
Aga, Chippendale musi się ukorzenić, a potem ruszy.
A Shropshire Lad, to piękna róża. Będziesz zadowolona.
Właśnie miałam wstawić zdjęcia.

- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
No to czekamy 
- camellia

- Od: 21 mar 2010, o 16:00
Jasmina jest u mnie w tej chwili największym krzewem spośród moich maleństw (i tak jest mała, może przy najbliższej okazji postaram się jej zrobić fotkę). W tej chwili jest cała obsypana pąkami, na kwitnienie przyjdzie jeszcze trochę poczekać. Była okryta słomą i na szczęście nie ściągnęłam tej słomy zbyt wcześnie tak jak z innych. Jak będzie większa to będzie problem z okryciem.
Jestem bardzo ciekawa Białego Edenka.
Jestem bardzo ciekawa Białego Edenka.
- majka411

Jak zwykle pięknie u Ciebie! Po kilku dniach przerwy od komputera (i nie tylko) wpadłam nacieszyć oko i... nie zawiodłam się! 
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Maju ja też się czasem martwię,czy nie przegapię rozwoju róży jak rozwija się kwiat
Edena masz bogatego w pąki to bardzo cieszy
Cheppendale przeuroczy,uwielbiam na niego patrzeć
Edena masz bogatego w pąki to bardzo cieszy
Cheppendale przeuroczy,uwielbiam na niego patrzeć
- majka411

Ania, Twój też ładny.
Już mnie nosi, tylko ponieważ tu było raczej brak słonka, to mam nadzieję, że kwiaty Edenki jeszcze się nie rozwinęły.
Ania mój Eden z ubiegłych lat wypuścił trzy nowe pędy, natomiast na tych ubiegłorocznych widzę jeden tylko kwiatek
Patrzyłam na daty w ubiegłym roku zaczął kwitną właśnie około 9 czerwca 16 miał już rozwinięte wszystkie kwiaty.

Już mnie nosi, tylko ponieważ tu było raczej brak słonka, to mam nadzieję, że kwiaty Edenki jeszcze się nie rozwinęły.
Ania mój Eden z ubiegłych lat wypuścił trzy nowe pędy, natomiast na tych ubiegłorocznych widzę jeden tylko kwiatek
Patrzyłam na daty w ubiegłym roku zaczął kwitną właśnie około 9 czerwca 16 miał już rozwinięte wszystkie kwiaty.