- za sucho to znów za gorąco
- niedożywione to znów za mało azotu w stosunku do fosforu i potasu albo przeżarte...

no i jak to w końcu jest? Jak poskładać puzzle by coś wyszło?

. Próbowałam przewertować dotychczasowe posty i jednak wychodzi na to ,że głodne - sadzone do ziemi profesjonalnej z Pasłęka ale juz 2 tyg temu od tego czasu niczym nie nawożone i mają objawy takie jak pomidory Rusalki rok temu http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 9#p2291959   . Nie mam pokrzywówki więc podlałam kontrolnie 5 krzaków saletrą amonową w stężeniu 0,3 % .
   . Próbowałam przewertować dotychczasowe posty i jednak wychodzi na to ,że głodne - sadzone do ziemi profesjonalnej z Pasłęka ale juz 2 tyg temu od tego czasu niczym nie nawożone i mają objawy takie jak pomidory Rusalki rok temu http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 9#p2291959   . Nie mam pokrzywówki więc podlałam kontrolnie 5 krzaków saletrą amonową w stężeniu 0,3 % .Uprawa pomidorów jest chyba mniej stresująca od udzielania rad na forumkozula pisze:Żeby to rozróżnić tylko po wyglądzie, trzeba zjeść z nimi beczkę soli.

a do lipca dam im spokój
 a do lipca dam im spokój

Zatem i moje pozwijańce.kozula pisze:Liście zwijają się w różny sposób, w zależności od tego, co pomidorom nie pasuje. Żeby to rozróżnić tylko po wyglądzie, trzeba zjeść z nimi beczkę soli. Jeśli jest podany opis nawożenia, dużo łatwiej znaleźć przyczynę nienaturalnego wyglądu pomidorów.
 Pod nogi obornik (dawany wiosną). Niczym więcej nie nawożone. czemu robią rurki?
  Pod nogi obornik (dawany wiosną). Niczym więcej nie nawożone. czemu robią rurki? 

Dziękuję forumowiczforumowicz pisze:chudziak
Proponuje oprysk dolistnie saletra amonową, saletrzakiem lub w ostateczności Florovitem z równoczesnym podaniem tego samego roztworu pod krzaki.
 Mam saletrę amonową czy roztwór 0,3 % bedzie dobry  zarówno do oprysku i do podlania czy zastosować inne stężenie ?
  Mam saletrę amonową czy roztwór 0,3 % bedzie dobry  zarówno do oprysku i do podlania czy zastosować inne stężenie ?