Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 5
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 5
tak ,będzie wizytówka, ławeczka , palenisko ,róż masa i ffffszystko 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
No przecież zapomniałam o palenisku,za duzo tu sie dzieje,zeby zdążyć na bieżąco.

dostałam już wycenę z R. i faktycznie termin płatności jest dopiero pod koniec marca więc spoko

zaś Erotika bedzie w doniczce pod koniec kwietnia lub na początku maja do odbioru

zaś Sekel, Rose de Resht, Elmshorn i moja wymarzona Rhapsody już na początku marca jak pogoda pozwoli

Majeczko, wiesz już wszystko w kwestii Imageshack? jeśli coś jeszcze jest niejasne, pytaj - chętnie odpowiem
ja się jeszcze zastanawiam, ale chyba PayPalem zapłacę za cały rok, nie chce mi się przerzucać takiej liczby zdjęć np. do Photobucket'a który zapewne - jak i inne portale hostingowe - też wprowadzi opłaty ponad limity...
Marta-shirall, cieszę się, że udało Ci się zamówić róże w Rosarium z dogodnym dla Ciebie terminem płatności
życzę pięknych sadzonek 
Małgosiu, przepraszam jeśli wrzucam za duże tempo wątku
jednak chodzi mi po głowie tyle pomysłów i rozwiązań, że nie mogę nie przedyskutować ich na forum... wiesz, że zawsze lepiej dany temat przegadać ze wszystkich stron, by mieć pewność że to, co sobie wymyślimy ma sens... nie mówiąc o tym, że pod wpływem FO często zmieniamy preferencje o 180st ;)
mój ogród Gosiu nie może być wzorcowym, zbyt dużo zielska mi rośnie w rabatach
Keetee, mam nadzieję, że będę miała siłę to wszystko zrealizować
Gat, witaj - zgubiłaś mi się, gdzie się szlajasz ;) i żebyś wiedziała, że jestem małomówna
Julka dobrze gada - teraz wątki mają mieć między 60-80 stron... otwieraj nową część 
Madziu, osmocote kupuję w kilku wersjach: duże baniaki do trawnika, iglaków i ogrodu, a mniejsze opakowania do powojników, róż, hortensji i balkonowych...
Danusiu, wiem, że wiele osób jest zwolennikiem naturalnych nawozów (obornik etc.) - ja niestety nie mam do nich łatwego dostępu, więc stosuję osmocote, który sprawdza się u mnie bardzo dobrze...
Gosiu, ławeczka bardzo mi się podoba! bardzo fajny prezent dla taty!
co do ławeczki, to są dwie opcje - niedługo w swoim sklepie będzie miała typowe w stylu angielskim ławki Danusia z ogrodowiska (teakowe, nie tanie) albo zamówię taką jak mi się podoba w zaprzyjaźnionym 'drewnie do ogrodu', który zrobił mi skrzynie, pergole, drewutnię i inne elementy drewniane, które już mam i jestem z nich zadowolona.

ja się jeszcze zastanawiam, ale chyba PayPalem zapłacę za cały rok, nie chce mi się przerzucać takiej liczby zdjęć np. do Photobucket'a który zapewne - jak i inne portale hostingowe - też wprowadzi opłaty ponad limity...
Marta-shirall, cieszę się, że udało Ci się zamówić róże w Rosarium z dogodnym dla Ciebie terminem płatności

Małgosiu, przepraszam jeśli wrzucam za duże tempo wątku

mój ogród Gosiu nie może być wzorcowym, zbyt dużo zielska mi rośnie w rabatach

Keetee, mam nadzieję, że będę miała siłę to wszystko zrealizować

Gat, witaj - zgubiłaś mi się, gdzie się szlajasz ;) i żebyś wiedziała, że jestem małomówna

Madziu, osmocote kupuję w kilku wersjach: duże baniaki do trawnika, iglaków i ogrodu, a mniejsze opakowania do powojników, róż, hortensji i balkonowych...
Danusiu, wiem, że wiele osób jest zwolennikiem naturalnych nawozów (obornik etc.) - ja niestety nie mam do nich łatwego dostępu, więc stosuję osmocote, który sprawdza się u mnie bardzo dobrze...
Gosiu, ławeczka bardzo mi się podoba! bardzo fajny prezent dla taty!
co do ławeczki, to są dwie opcje - niedługo w swoim sklepie będzie miała typowe w stylu angielskim ławki Danusia z ogrodowiska (teakowe, nie tanie) albo zamówię taką jak mi się podoba w zaprzyjaźnionym 'drewnie do ogrodu', który zrobił mi skrzynie, pergole, drewutnię i inne elementy drewniane, które już mam i jestem z nich zadowolona.
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Dziwna dla mnie jest sytuacja, kiedy oficjalnie można było korzystać z tej Żaby, a teraz mają mi to wszystko wykasować.
Jak prawo może działać wstecz.
Skąd im się wzięła liczba 500 zdjęć.

- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Aguś , swoje drewniane ławki Danusia sprowadziła z Anglii , podobne są w ogrodzie Sissinghurst .
ładna , prawda ?
Wokół paleniska dobre byłyby zaś siedziska z łupku w podobnym stylu , co palenisko , w półokręgu .
ładna , prawda ?
Wokół paleniska dobre byłyby zaś siedziska z łupku w podobnym stylu , co palenisko , w półokręgu .
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Jagodko, ladna to jest malo powiedziane... Laweczka Danusi jest piekna i bardzo romantyczna.. Potrzeba mi takiej nad oczko.. A palenisko wraz z siedziskiem bedzie wykonane z lupka.. Na siedzisku waskie poduchy badz wykonczenie drewnem zeby nie bylo zimno od kamienia...
Majeczko, napisze wiecej na pw i wytlumacze o co chodzi z zaba, ok?
Majeczko, napisze wiecej na pw i wytlumacze o co chodzi z zaba, ok?
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cały wieczór przeglądałam róże, na razie tym się zajęłam. Potem będę kombinować, czego im trzeba 

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Agusiu
pospacerowałam po Twoim ogródeczku 

witajcie w sobotni poranek
znowu zimno, nad ranem w okolicach -20st. ale nie mam w zwyczaju narzekać na słoneczny dzień
mój wyjazd na staż do UK przełożyłam na jesień i śpię spokojniej, ponieważ jak sobie wyobraziłam, że w marcu miałoby mnie nie być podczas dostaw róż, powojników, innych bylin, montażu pergoli czy obsadzania skrzyń to spędzało mi to sen z powiek ;)
Halinko, miło że zaglądasz
Ewcia, poprzeglądałaś róże i co Ci wyszło z tego przeglądu? planujesz co gdzie posadzisz?
zostawiam Wam trochę zdjęć, bo pusto jakoś:

znowu zimno, nad ranem w okolicach -20st. ale nie mam w zwyczaju narzekać na słoneczny dzień

mój wyjazd na staż do UK przełożyłam na jesień i śpię spokojniej, ponieważ jak sobie wyobraziłam, że w marcu miałoby mnie nie być podczas dostaw róż, powojników, innych bylin, montażu pergoli czy obsadzania skrzyń to spędzało mi to sen z powiek ;)
Halinko, miło że zaglądasz

Ewcia, poprzeglądałaś róże i co Ci wyszło z tego przeglądu? planujesz co gdzie posadzisz?
zostawiam Wam trochę zdjęć, bo pusto jakoś:

- Nutka81
- 1000p
- Od: 13 maja 2010, o 13:01
Cześć Aguś! Bardzo dobrze zrobiłaś przekładając staż (jak była możliwość) ;) Do kogo bym jeździła rowerkiem, na kawkę wśród różyczek
To fakt, dzień piękny i nie ma co narzekać, ale faktem też jest, że mógłby być cieplejszy 

Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<

Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jaka rozsądna osoba-wiosna w ogrodzie, jesień na wyjeździe
Założę się, że jesienią zdążysz obejrzeć róże Austina, tam na zimę długo się czeka. Zamówiłam róże 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aguś,twoje ulubienice jak zwykle przecudowne.Dzisiaj M ma wolne,od rana juz pali się w kominku,za oknem - 23 stopnie.
Czy orientujesz się jaka moze być cena takiej robionej ławeczki?
Czy orientujesz się jaka moze być cena takiej robionej ławeczki?