Czekam na kwiatuszki Brassi.
Storczyki Patrycji
- kinga_232
- 200p

- Od: 11 paź 2010, o 16:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Storczyki Patrycji
Śliczna nowa cattleyka, ciekawe jakie będzie mieć kwiaty.
Pozdrawiam Kinga.
Moje storczyki
Moje storczyki
-
kasia74
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Patrycjo piękna ta cattleja, szkoda że u mnie nie ma Obi 
-
Joane
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Patrycjo,
widzę, że zawładnęły tobą Brassie. Te Twoje są ładnie rozrośnięte.
No i masz piękne orginalne osłonki.
widzę, że zawładnęły tobą Brassie. Te Twoje są ładnie rozrośnięte.
No i masz piękne orginalne osłonki.
Dziękuję kochani za miłe słowa
.
Przed chwilą zobaczyłam, że na phalenopsie, jedyny pęd, który obecnie rośnie. Już nie urośnie chyba. Moja mama go złamała tuż przed tym miejscem, gdzie mają być pączki kwiatów. Oczywiście przez przypadek podczas przesuwania kwiatka przy myciu okien

Przed chwilą zobaczyłam, że na phalenopsie, jedyny pęd, który obecnie rośnie. Już nie urośnie chyba. Moja mama go złamała tuż przed tym miejscem, gdzie mają być pączki kwiatów. Oczywiście przez przypadek podczas przesuwania kwiatka przy myciu okien
Patrycjo najpierw pochwały, śliczne nowości sa u Ciebie, Cattleya cudowna, jestem fanką tych storczyków i poluję na białą z różowym środkiem, niestety u mnie w Obi nie było Cattlei
Osobiście nie lubię porządków bo zawsze są jakieś straty, nie przejmuj się głowa do góry, na pewno jeszcze storczyk odbije z niższego oczka
Osobiście nie lubię porządków bo zawsze są jakieś straty, nie przejmuj się głowa do góry, na pewno jeszcze storczyk odbije z niższego oczka
Pozdrawiam Karolcia ;)
Storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=46747
Kaktusy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=30&t=46742
Storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=46747
Kaktusy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=30&t=46742
rysia13 Mam nadzieję, że podrośnie ten pędzik i jakieś rozgałęzienia puści jeszcze.
-Maroka- Dziękuje. Przy ostatniej dostawie taką widziałam u mnie w Obi. A w ogóle wkurzyłam sie jak byłam w Obi. Kolejny czwartek i kolejna dostawa kwiatów, nie dość,że po raz kolejny te same gatunki kwiatów, to nawet kolor dendrobiów, oncidiów i cambrii , miltoni ten sam. A pani z obsługi mi mówi, że do końca roku będą tylko tak dostawać, bo taką maja podpisana odgórnie umowę.
Sylki3 Nio czekam z niecierpliwością;). Dendruś od ciebie kochana rośnie jak szalony. 4 odnóżki puścił i już są takie 2 cmetrowe
.
-Maroka- Dziękuje. Przy ostatniej dostawie taką widziałam u mnie w Obi. A w ogóle wkurzyłam sie jak byłam w Obi. Kolejny czwartek i kolejna dostawa kwiatów, nie dość,że po raz kolejny te same gatunki kwiatów, to nawet kolor dendrobiów, oncidiów i cambrii , miltoni ten sam. A pani z obsługi mi mówi, że do końca roku będą tylko tak dostawać, bo taką maja podpisana odgórnie umowę.
Sylki3 Nio czekam z niecierpliwością;). Dendruś od ciebie kochana rośnie jak szalony. 4 odnóżki puścił i już są takie 2 cmetrowe
- lucynaf
- 1000p

- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Patrycjo, nie pakuniaj
jestem pewna, że złamany pędzik się rozgałęzi
Jak tam nowa Cattleya ?
Jak tam nowa Cattleya ?
Pati, super catleya
już czekam na jej kwiaty
Nie mam doświadczenia jeszcze z tą odmianą dlatego z przyjemnością oglądam ja na forum i będę oglądał ją również u ciebie
Pędzikiem na prawdę się nie przejmuj - taka to już nasza zmora te przepełnione parapety
Nie mam doświadczenia jeszcze z tą odmianą dlatego z przyjemnością oglądam ja na forum i będę oglądał ją również u ciebie
Pędzikiem na prawdę się nie przejmuj - taka to już nasza zmora te przepełnione parapety
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
Fajna catleya gratuluję zakupu.
One bardzo mi się podobają ale, boję się ze nie dam sobie rady z uprawą.
Kochani cattlejka trzyma mocno zaciśnięte kwiatuszki i nie chce pokazać, co tam w środku będzie za kolorek.Czekam cierpliwie. Na razie dałam ją na parapet aby miała duzo światła:).
Moja cambria marnieje. Jakiś czas miała za mokro i nie zauwazyłam. Zmienione ma juzpodłoże , niby nic się już nie dzieje. Straciła 2 psb. Ale nadal wygląda marnie:(. Bulwy sie jakieś ciemno brązowe porobiły.

Moja cambria marnieje. Jakiś czas miała za mokro i nie zauwazyłam. Zmienione ma juzpodłoże , niby nic się już nie dzieje. Straciła 2 psb. Ale nadal wygląda marnie:(. Bulwy sie jakieś ciemno brązowe porobiły.

- nina1611
- 500p

- Od: 27 mar 2011, o 13:11
trzymam kciuki za cambrię!!! 
- Judi
- 200p

- Od: 7 cze 2011, o 23:36
Gratuluję Cattleya i niech szybko pokarze nam swój kolorek
ja również trzymam kciuki za Cambrię 
Moje storczyki - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=47876" onclick="window.open(this.href);return false;
- tom_mix
- 500p

- Od: 3 sie 2007, o 13:46
Pati, fajny zakup. Czekam z niecierpliwością na otwarcie kwiatków
Cambria nie wygląda ciekawie. Wierzę że CI się uda ją uratować.
Cambria nie wygląda ciekawie. Wierzę że CI się uda ją uratować.
Pozdrawiam Tomek
Znalazłam nazwe mojej nowej Brassi:)) " Brassia Maria von Miquel "
nina1611,Judi tylko mocno trzymajcie, bo ona w nienajlepszej kondycji
.
tom_mix Ja też czekam i czekam , ale pierwszy raz mam cattlejke i nie wiem czy ona tak długo będzie kazała czekać, zanim otworzy pączusie? Tomku a ja coraz słabiej wierzę w moją cambrię.
nina1611,Judi tylko mocno trzymajcie, bo ona w nienajlepszej kondycji
tom_mix Ja też czekam i czekam , ale pierwszy raz mam cattlejke i nie wiem czy ona tak długo będzie kazała czekać, zanim otworzy pączusie? Tomku a ja coraz słabiej wierzę w moją cambrię.