Piekne dendrobia.. A kiedy będziesz oddzielała keiki na dendrobiach ? bo ja też mam ale nie wiem czy mają jeszcze rosnąć czy co...
Storczyki Katarzynki cz.II
Re: Storczyki Katarzynki cz.II
Superancki storczyk mężusia... będzie mówił, że to jego ale cała opieka spadnie na Ciebie...
Piekne dendrobia.. A kiedy będziesz oddzielała keiki na dendrobiach ? bo ja też mam ale nie wiem czy mają jeszcze rosnąć czy co...
- myrtille1986
- 1000p

- Od: 23 mar 2010, o 08:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No Kasia to ruszyły Ci dendrobia z kopyta!!!A ten dzyndzelek ze środeczka to będzie pędzik na pewno
.Jutro będę podlewać moje łobuzy i porobię im fotki zasmarowanych oczek.A wiesz ,że teraz pasta jest do przyrostu korzeni??
Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
--> Spis moich wątków
- Uni57
- ZBANOWANY
- Od: 12 maja 2010, o 14:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Eh, ja to nie dożyję chyba takiego dnia, żeby mój M. miał własnego storczyka... ;) Nic tylko pozazdrościć wciągnięcia swojej drugiej połówki w storczyki. ;)
-
katarzynka575
- 1000p

- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Dziękuje Wam za odwiedzinki
Julitko Twój M.M. na pewno niedługo Cie zaskoczy i ruszy z kopyta .Ta pogoda to chyba jest cała przyczyna .
Gosiu ja za bardzo nie wiem kiedy się wziąć za tą keikę i jak się z nią rozprawić .Muszę p[odpytać Jagody bo ona ma już to za sobą
Jagódko no czego to nie wymyślą ale i dobrze bo jak takie uparciuchy się trafiają jak mój aniołek to teraz niema mocnych muszą wypuścić
Marysiu jest metoda jak mężuś będzie miał imieniny to kup mu storczyka tylko niech ma kolor no np. właśnie żółty lub jakiś ciemny a nie różowy
choć tu jeden z kolegów się przyznał że nawet różowy kolorek lubi 
Julitko Twój M.M. na pewno niedługo Cie zaskoczy i ruszy z kopyta .Ta pogoda to chyba jest cała przyczyna .
Gosiu ja za bardzo nie wiem kiedy się wziąć za tą keikę i jak się z nią rozprawić .Muszę p[odpytać Jagody bo ona ma już to za sobą
Jagódko no czego to nie wymyślą ale i dobrze bo jak takie uparciuchy się trafiają jak mój aniołek to teraz niema mocnych muszą wypuścić
Marysiu jest metoda jak mężuś będzie miał imieniny to kup mu storczyka tylko niech ma kolor no np. właśnie żółty lub jakiś ciemny a nie różowy
-
katarzynka575
- 1000p

Pasta keiki tak to się zaczęło
a potem było smarowanie i po kilku dniach
Walntynka już coś zaczęła wypuszczać .Niecierpliwie czekałam
A tak wygląda na dzień dzisiejszy
i jak myślicie czy mam powód do radości ? no tak czy tak to będę się cieszyła
Tygrysek jest dzielny trzyma się ostatkiem sił i chyba te siły wkłada w produkcję tylko czego?
p Migotka też ładnie coś rośnie choć tu raczej bym obstawiała na przedłużenie
Rodzynka .
Od czego to zależy, od rośliny ?Te same warunki ,wilgotność ,temp. , oświetlenie ,jedne tworzą lepiej a drugie prawie stoją w miejscu
Na koniec pęd Skarlet
rośnie sobie ale się cieszę bo to storczyk z przeceny i to będzie pierwsze kwitnienie u mnie .
a potem było smarowanie i po kilku dniach
Walntynka już coś zaczęła wypuszczać .Niecierpliwie czekałam
i jak myślicie czy mam powód do radości ? no tak czy tak to będę się cieszyła
Tygrysek jest dzielny trzyma się ostatkiem sił i chyba te siły wkłada w produkcję tylko czego?
p Migotka też ładnie coś rośnie choć tu raczej bym obstawiała na przedłużenie
Rodzynka .Od czego to zależy, od rośliny ?Te same warunki ,wilgotność ,temp. , oświetlenie ,jedne tworzą lepiej a drugie prawie stoją w miejscu
Na koniec pęd Skarlet
rośnie sobie ale się cieszę bo to storczyk z przeceny i to będzie pierwsze kwitnienie u mnie .- Piotr=)
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 24 maja 2008, o 17:38
A smarowałał 2x czy 1x....? bo moje są po 2x smarowaniach i jeszcze na razie oczka rosną
foto jest u mnie
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
- arlet3
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gdzie nie spojrzeć tam pasta w ruchu była
muszę i ja wreszcie coś posmarować 
Kasiu mam nadzieję, że mój MM mnie nie zawiedzie i że przyczyna tkwi w pogodzie
.
Jestem ciekawa efektów tej pasty czy u Ciebie będzie keiki czy pęd przy okazji
dla pędu na Skarlet 
Jestem ciekawa efektów tej pasty czy u Ciebie będzie keiki czy pęd przy okazji
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
-
katarzynka575
- 1000p

Witajcie ,
pędzik na Skarlet rośnie sobie powolnie
Marysiu no małe to towarzystwo i sama jestem ciekawa co z nich wyrośnie.
Justynko Justus ale żeby choć z 1 keiki była
Piotrze smarowałam dwa razy .Drugi raz po 10 dniach .
Justynko Mała Mi no on tak sam z siebie to nie bardzo ale już niema nic przeciwko
Arletko warto spróbować jak nie keiki to przedłużenie i kwitnienia ,no chyba
więc tak czy tak coś z tego będzie
Ponieważ na wystawę nie dotarłam, wczoraj pojechałam sobie do mojego L.M. popodziwiać storczyki były cattleyki .Chyba trzy odmiany ,jedne miała pomarańczowe kwiatki a inne kremowo różowe i kremowo żółte .Wszystkie śliczne ale wystarczyło mi oglądanie .
A dzisiaj myślałam że padnę ,co mnie podkusiło .Poszłam do Tesco po coś słodkiego do kawki
i też rzuciłam okiem w storczyki
i o matko
co widzę ,no co ? moja upragniona krówka
takie pewnie wypieki dostałam .Choroba jedna jedyna stała ,JEDNA ,a ja w postanowieniu .No cóż wytłumaczyłam sobie łłłeee ma tak sobie plamki rozrzucone i w doniczce co podnosi cenę i jak mam ją mieć to będzie na mnie czekała aż ją przecenią .I biegiem do kasy żeby mnie nie korciło .To moje Tesco mnie wykończy albo może czytają w moich myślach i chcą je spełniać 
pędzik na Skarlet rośnie sobie powolnie
Marysiu no małe to towarzystwo i sama jestem ciekawa co z nich wyrośnie.
Justynko Justus ale żeby choć z 1 keiki była
Piotrze smarowałam dwa razy .Drugi raz po 10 dniach .
Justynko Mała Mi no on tak sam z siebie to nie bardzo ale już niema nic przeciwko
Arletko warto spróbować jak nie keiki to przedłużenie i kwitnienia ,no chyba
Ponieważ na wystawę nie dotarłam, wczoraj pojechałam sobie do mojego L.M. popodziwiać storczyki były cattleyki .Chyba trzy odmiany ,jedne miała pomarańczowe kwiatki a inne kremowo różowe i kremowo żółte .Wszystkie śliczne ale wystarczyło mi oglądanie .
A dzisiaj myślałam że padnę ,co mnie podkusiło .Poszłam do Tesco po coś słodkiego do kawki
-
katarzynka575
- 1000p

No to też Julitko trzymam kciuki za Twoje postanowienie .Choć powiem Ci że mnie jeszcze korci mini miniaturka żółciutka w różowe paseczki .Niby mam taką, ale jest miniaturką z tych dużych
No ale taka jak mi wpadnie w łapki nie będę specjalnie szukała
Na miniaturkę to może i ja bym się skusiła bo posiadam tylko jedną a one są bardzo słodziutkie
do tego można ją wszędzie upchnąć

Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
-
katarzynka575
- 1000p

Oj tak to prawda, słodziutkie i malutko miejsca zajmują i szkoda że niema większego wyboru
Tyle różnorodnych hybryd wyhodowali a tu taka posucha 
-
katarzynka575
- 1000p

Oj tak, Monia i jakbym była taka mądra jak teraz to bym wcześniej kupowała storczyki z małymi liśćmi a nie z takimi ogromnymi i więcej by mi się zmieściło na parapetach