Mój kwiecisty zakątek.
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój kwiecisty zakątek.
Zobaczymy czy u mnie przezimowały .
Genia
Genia
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Specjalnie zamówiłam brunnery na allegro-Variegatę i Silver Wings (tej jeszcze nie mam). Wsadziłam do doniczki i czekam na wiosnę. Rabata jeszcze niegotowa, co ja mówię- porządki dopiero rozpoczęte, a gdzie przygotowanie miejsca na hosty, świecznice i brunnery... Szykowałam się na miniony weekend, ale przyzwoita pogoda dopiero dziś. Trudno.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tylko gdzie ja to wszystko upchnę
Będzie busz ;:106 Na jutro mam zamówione szmaragdy na żywopłot. Działka nie jest osłonięta, taki będzie najlepszy od wiatru i wścibskich sąsiadów.
Ale zmniejszy się powierzchnia na kwiaty
Czy są Geniujakieś problemy z przezimowaniem brunnery
Mi Ewo wpadła w oko świecznica Brunette. Ładne kwiaty i bordowe liście.

Czy są Geniujakieś problemy z przezimowaniem brunnery

Mi Ewo wpadła w oko świecznica Brunette. Ładne kwiaty i bordowe liście.
- e-genia
Tadku chyba nie , ale ja dopóki nie zobaczę to zawsze panikuję .
Genia
Genia
-
Też tak Geniu Postępuję. Nie ruszam roślin , gdy nie mają wyrażnych oznak wegetacji.
-
Szał wiosennych zakupów
Większość udanych i wielka radość.
Ale nie wszystkie.
Sporo negatywnych opinii na temat hosty o białych liściach.Moja poszła od razu na parapet. Niewielka sadzonka , ale od razu ruszyła ,,z kopyta''. J jest biała.
Firmę wszyscy znają , za 5 Pln nie można wymagać by była wielka. Ważne , że zdrowa i odmiana zgodna ze zdjęciem.

- e-genia
Tadku zazdroszczę , ja zamawiałam w Lilypolu ale wczoraj zrezygnowałam z zamówienia ,po przesyłce z Cebul Pl , bałam się że znowu będę zawiedziona .
Gdzie zamawiałeś .
Genia
Gdzie zamawiałeś .
Genia
- ewamaj66
Też kupiłam White Feather mimo marnych ocen, tylko mniejsze kłącze. Wcale jeszcze nie wychodzi, bo siedzi w piwnicy czekając na lepsze czasy. W zeszłym roku trzymałam hosty w doniczkach w domu, w normalnej temperaturze i żałowałam- chorowały, marniały, na dobre odżyły w sierpniu. Dlatego w tym roku kombinuję, co by tu zmienić. Brunette siedzi w doniczce (mam nadzieję, że to ona,bo zamówiłam kłącze).
-
Geniu, na Lilypolu nie zawiodłem się, cztery zamówienia. Były to lilie i liliowce. Host nie zamawiałem , dlatego nie mogę nic Ci podpowiedzieć.
;:25 Ewo , wiem , że wychów parapetowy nie jest dobry, ale nie mogłem się oprzeć , by nie zobaczyć co kupiłem.
. Nie stoją one w domu , ale w ciepłej piwnicy w okienku. Tam temperatura nie przekracza 15 * 
;:25 Ewo , wiem , że wychów parapetowy nie jest dobry, ale nie mogłem się oprzeć , by nie zobaczyć co kupiłem.

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
-
Tosiu Igorku , mam hosty już kilka lat.Z moich obserwacji i z wielu publikacji wiem , że hosty o jasnych liściach nie powinny rosnąć w pełnym cieniu. Właśnie dla nich wskazany jest półcień. Hosta falista , ta którą mam od ,,zawsze'', nigdy nie wybarwiła się w zacienionym miejscu. W miejscu bez słońca tylko całkiem zielone liście. 
Pati, kupiłem w,, moim'', małym sklepiku.Firma Junior . Wiśniewski Jacek. Tylko sprzedaż hurtowa , szkoda.

Pati, kupiłem w,, moim'', małym sklepiku.Firma Junior . Wiśniewski Jacek. Tylko sprzedaż hurtowa , szkoda.

Witaj Tadku mogę ci tylko pozazdrościć tej białej hosty, też taką kupiłam ale liście ma zielone, czuję się oszukana, ciekawe jak producenci się czują kiedy ludziom wciskają takie odpady. Chwilę pobyłam w twoim ogrodzie, podziwiałam lilie i liliowce, jest ich wiele, są piękne ale najbardziej urzekła mnie łączka stokrotkowa, jest przepiękna, co za widok!
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Moim zdaniem ta hosta White Feather to tylko produkt marketingowy. Zastanawiałąm się nad jej zakupem, ale nie dałam się skusić. Podobno po pewnym czasie robi się zielona. CIekawa jestem twoich doświadczeń z nią. 

- e-genia
Tadku ja kupowałam jesienią lilie , przebiśniegi o peł. kwitku, tulipany z górnej półki , szachownice , zobaczymy jak zakwitną .Tulipany jeszcze nie wychodzą .
Śnieżyce na 6 cebulek kwitną 2 cebulki , ale wyszły 5 więc w przyszłym roku na pewno zakwitną.
Genia
Śnieżyce na 6 cebulek kwitną 2 cebulki , ale wyszły 5 więc w przyszłym roku na pewno zakwitną.
Genia

- ewamaj66
Mnie się trafilo w zeszłym roku tak, że kupiłam White Feather, a wyrosła zielonolistna. W tym roku zrobiłam to znów. Czekam, aż wzejdzie