Janku, może wyjawisz jakieś wymarzeńce? jeżeli można spytać..?Które chciałbyś dopiero mieć
Ogródek pstrokaty
- MariaTeresa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Re: Ogródek pstrokaty
Zapewniam,że fotki robisz super, o niebo lepsze ode mnie
Czy już zimowała Tobie, jednak Haberlea podoba mi się bardziej.
Janku, może wyjawisz jakieś wymarzeńce? jeżeli można spytać..?Które chciałbyś dopiero mieć
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- magry

- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam.
...i na dzień dobry obrazek.Czworolista pospolitego dostałem od koleżanki,która jak nie ma gdzie co posadzić a szkoda jej
wyrzucać,to utyka u mnie.Więc na zasadzie " no jak już muszę to gdześ upchnę ",został.Dopiero póżniej mi przypasował.
Tu na zdjęciu,w otoczeniu pierwiosnków i przylaszczek a buzię stara się,za wszelką cenę,pokazać bożykwiat.
zdj.nr 34-Paris quadrifolia.

...i na dzień dobry obrazek.Czworolista pospolitego dostałem od koleżanki,która jak nie ma gdzie co posadzić a szkoda jej
wyrzucać,to utyka u mnie.Więc na zasadzie " no jak już muszę to gdześ upchnę ",został.Dopiero póżniej mi przypasował.
Tu na zdjęciu,w otoczeniu pierwiosnków i przylaszczek a buzię stara się,za wszelką cenę,pokazać bożykwiat.
zdj.nr 34-Paris quadrifolia.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Czworolist dostałam chyba od Bożenki,już nie pamiętam , jeszcze u mnie nie zimował , czy on bardzo się rozrasta?
Kurcze nie chciałabym żeby opanował całą rabatę , wolę jednak roślinki kwitnące ?
Większość roślin które prezentujesz nie znałam wcześniej .
Genia
Kurcze nie chciałabym żeby opanował całą rabatę , wolę jednak roślinki kwitnące ?
Większość roślin które prezentujesz nie znałam wcześniej .
Genia
- magry

Teraz bodziszek.Jedni piszą Spring Time,inni Springtime.Ja dostałem jak to drugie.Mam go dwa lata ale bujnego rozłażenia się
nie zauważyłem.Zmienia barwę w trakcie sezonu.Tu,przed kwitnieniem a póżniej dostaje bordowe nacieki.Gdzieś dalej rośnie
jeszcze Samobor i Margaret Wilson oraz pratense Midnight Reiter.
zdj.nr 35-Geranium phaeum Springtime

nie zauważyłem.Zmienia barwę w trakcie sezonu.Tu,przed kwitnieniem a póżniej dostaje bordowe nacieki.Gdzieś dalej rośnie
jeszcze Samobor i Margaret Wilson oraz pratense Midnight Reiter.
zdj.nr 35-Geranium phaeum Springtime
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
Przechodzimy widzę do ciut większych roślin
Przyszłość bodziszków w tych odmianach o ozdobnych liściach...Wydaje mi się...Jakoś kwiaty mi się nigdy nie podobały. A właśnie, czy udało się wyhodować bodziszka o pełnych kwiatach? Jest coś takiego?
- magry

Witam.
Deszcz pokrzyżował mi dzsiejsze plany więc denerwacja silna.Marcelinie wymieniłem siano,komputer wolny bo córcia w wojażach
Na taką pogodę pojechała do morskich wód.Tyz piknie.Więc mówię...
Maria Teresa- Ramondę mam jeszcze niebieską.Ta w tym roku obrażona więc nie uśmiechnęła się.Mam je dwa lata.
Rosną w takich warunkach jak przylaszczki ale troszkę pod kątem,osłonięte kamieniem wapiennym a od września pod szklanym
daszkiem.Tak naprawdę to coś o mojej uprawie będę wiedział w przyszłym roku.Moje chciejstwa skutecznie ogranicza wielkość
działki.Zgrzytam zębami jak oglądam iglaczki i taki inne ale to już nie pora na hektarowe zakupy.Coś pomyślę ale to też coraz
dłużej twa.
e-genia-Czworolisty nie rozrastają się u mnie gwałtownie.To leśne rośliny i na wilgotne stanowiska więc u mnie takich
warunków nie mają.
Artam- Na moje 350 m.kw., 150 to kamienie a dalsze morgi to byliny z tych większych.Żona woli te większe a ja muszę
być posłuszny.Wieeeele zależy od niej.Skalniaczki powrócą po południu.
Deszcz pokrzyżował mi dzsiejsze plany więc denerwacja silna.Marcelinie wymieniłem siano,komputer wolny bo córcia w wojażach
Na taką pogodę pojechała do morskich wód.Tyz piknie.Więc mówię...
Maria Teresa- Ramondę mam jeszcze niebieską.Ta w tym roku obrażona więc nie uśmiechnęła się.Mam je dwa lata.
Rosną w takich warunkach jak przylaszczki ale troszkę pod kątem,osłonięte kamieniem wapiennym a od września pod szklanym
daszkiem.Tak naprawdę to coś o mojej uprawie będę wiedział w przyszłym roku.Moje chciejstwa skutecznie ogranicza wielkość
działki.Zgrzytam zębami jak oglądam iglaczki i taki inne ale to już nie pora na hektarowe zakupy.Coś pomyślę ale to też coraz
dłużej twa.
e-genia-Czworolisty nie rozrastają się u mnie gwałtownie.To leśne rośliny i na wilgotne stanowiska więc u mnie takich
warunków nie mają.
Artam- Na moje 350 m.kw., 150 to kamienie a dalsze morgi to byliny z tych większych.Żona woli te większe a ja muszę
być posłuszny.Wieeeele zależy od niej.Skalniaczki powrócą po południu.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- magry

Artam- No i nie doczytałem.Bodziszka pełnego dostałem jesienią od mojej działkowej koleżanki.Czy on jest pełny to
okaże się w przyszłym roku.
okaże się w przyszłym roku.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- MariaTeresa

- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Nie dziwię się żonie, jeżeli to ona pieli, skalniaczki poduszkowce odplewić to bardzo mozolna praca, też wolę duże rośliny z takich względów, ale skalniaczkami zaraziła mnie Krysia-Goryczka, muszę tylko tak przez zimę obmyślić wszystko, żeby mieć jednak więcej takich rosnacych w załomkach skalnych, na wyższych półkach,żebym nie musiała klęczeć, bo już kolano wysiada. U mnie sieją się chwasty-rośliny lubiące sucho, z góry powyżej nawet dęby, szczawik nie wytrzymał tak suchych warunków 
geranium spring time jest piękne, cudna kępa
geranium spring time jest piękne, cudna kępa
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- magry

Ależ skąd.Ona rozwiązuje tam tylko krzyżówki i ścina te większe kwiaty ku mojemu,wielkiemu oburzenie i głośnych protestach.
No,żeby było sprawiedliwie.Robi mi też herbatę.
No,żeby było sprawiedliwie.Robi mi też herbatę.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- e-genia

Ja uwielbiam małe roślinki i żałuję że nie mam miejsca na większy skalniak ,poszalałabym sobie troszkę z roślinkami , a pielenie lubię , już brakuje mi pracy w ogrodzie i chyba zaczynam przybierać na wadze
.
Choć nie mam nic przeciwko większym roślinkom w ogrodzie .
Kiedy będzie ta wiosna , chcę podziwiać kwity w ogrodzie a nie na zdjęciach .
Choć nie mam nic przeciwko większym roślinkom w ogrodzie .
Kiedy będzie ta wiosna , chcę podziwiać kwity w ogrodzie a nie na zdjęciach .
- magry

No przecież wiosnę wróżyłaś na 1.02 więc będzie.Póki co pozostaje biegać wokół domu.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- magry

Dejnante błękitna coś zobaczyła i nieśmiało spogląda.Obok przebywa biała ale ukazać się nie chce.
zdj.nr 36-Deinanthe caerulea.

zdj.nr 36-Deinanthe caerulea.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- e-genia

Janku u mnie nie da się biegać w kolo domu bo mam bliźniaka z sąsiadami i po środku domu płot
A z wiosną 1 lutego to tylko marzenie .
Dejnante to jakieś prymulki ? bardzo mi się podoba , ale po prawej stronie od góry widzę roślinkę o pięknych zielonych świecących liściach z białym środkiem co to jest ?
Genia
A z wiosną 1 lutego to tylko marzenie .
Dejnante to jakieś prymulki ? bardzo mi się podoba , ale po prawej stronie od góry widzę roślinkę o pięknych zielonych świecących liściach z białym środkiem co to jest ?
Genia
- magry

To chiński przybysz do leśnych lub ocienionych ogrodów.A lśni przekwitły kwiat tej samej rośliny.Chyba żle zrozumiałem.Tam
dalej jest hosta Americana.
dalej jest hosta Americana.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- ankha

- Od: 5 kwie 2009, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dejnante ma śliczne kwiatuszki, czy masz naturalnie kwaśnawą glebę, czy rośnie w zwykłej?
Haberlea cudowna, muszę poszperać, bo pierwszy raz o niej słyszę, dzięki
A o miniaturowych iglaczkach też na razie tylko marzę
może kiedyś...
Haberlea cudowna, muszę poszperać, bo pierwszy raz o niej słyszę, dzięki