Tajeczko dziękuję
 coraz bardziej doceniam żurawki, szczególnie w czasie, kiedy coraz mniej kwitnących kwiatów
 coraz bardziej doceniam żurawki, szczególnie w czasie, kiedy coraz mniej kwitnących kwiatów   
 Jolu , żurawki nadal w takiej samej liczbie jak były

Mam ich 36, już więcej nie dokupowałam, zostawiam to na przyszły rok
 Mam ich 36, już więcej nie dokupowałam, zostawiam to na przyszły rok  

Martuś
 naprawdę liczba pozostaje ta sama
 naprawdę liczba pozostaje ta sama   Po prostu fotografuję tylko te bardziej rozrośnięte, takich skromniejszych maluszków jeszcze nie cykam, czekają na swoją kolej jak się rozrosną, w przyszłym roku. Te dzisiejsze już nabrały jako takiej prezencji, więc doczekały się fotek
 Po prostu fotografuję tylko te bardziej rozrośnięte, takich skromniejszych maluszków jeszcze nie cykam, czekają na swoją kolej jak się rozrosną, w przyszłym roku. Te dzisiejsze już nabrały jako takiej prezencji, więc doczekały się fotek 

Wszędzie żurawki! Piękne żurawki! Moje w końcu też znalazły swoje miejsce w ogrodzie...Widzę, że mamy sporo tych samych.
 Wszędzie żurawki! Piękne żurawki! Moje w końcu też znalazły swoje miejsce w ogrodzie...Widzę, że mamy sporo tych samych.
 ładną kolekcje już zgromadziłaś
 ładną kolekcje już zgromadziłaś   

, widzę ,że żurawki to Twoje ulubione.Myślę,że każdy ma jakieś swoje roślinki,którymi się zachwyca
 , widzę ,że żurawki to Twoje ulubione.Myślę,że każdy ma jakieś swoje roślinki,którymi się zachwyca  
 Moim muszę poświęcić więcej uwagi ale to już w przyszłym roku. Teraz sypią się nie nie liście i nie ma efektu
 Moim muszę poświęcić więcej uwagi ale to już w przyszłym roku. Teraz sypią się nie nie liście i nie ma efektu