Ogródek Gosi cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 3

Post »

Małgosia

o co chodzi z tym brudnym interesem???? też bym chciała zobaczyć :lol:
ale zabrzmiało nie?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu, takie szaleństwa też lubię. :D

Asiu, masz rację, uwielbiałam siedzieć zimą przed komputerem i oglądać Wasze ogrody. Od razu eraźniej na sercu, gdy za oknem ziąb, a na ekranie słoneczko, kolorowo. Wystarczy chwila i przenosisz się w inny świat. ;:3

Izuniu, chyba własnie się skończył. :( Trzeba będzie poczekac na powtórkę.
Rabatkę będę robiła na wiosnę. WE tym roku tylko zrobie rabate pod płotem, bo mniejsza i juz mam koncepcję.

:tan

Izuś, nie będe Ci teraz życzyła dobrej nocy. Masz usiaść przed komputerem i pisać do mnie. :D

Aguś, fakt kwitnie u mnie dużo. To dzięki astrom i innym bylinom, bo moje róże protestują. Może jeszcze się rozwiną. :roll:

Tess, to program na kanale Domo w Canal +. Brudny interes był o firmie zakładającej ogrody w USA, albo Kanadzie, nie jestem pewna. Ale chyba się właśnie skończył. Trzeba poczekac na wznowienie.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Gosia, piękny nachyłek :!: Chyba 'Sterntaler' (?) One teraz z rudbekiami tworzą duże złociste plamy w ogrodzie.
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

Margo2 pisze:
Obrazek
super fotka :D :D
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 08:32

Post »

Gosiu co ja widzę, będziesz miała więcej miejsca na nasadzenia, oj zima będzie gorąca od myślenia :wink:
Czy może zamierzasz w tym roku tworzyć nową rabatę?
Motylek piękny.
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Ja też byłam i widziałam pięknego nachyłka i motylka na rozchodniku .
I ślad zostawiam bo ostatnio, to tak cichaczem przemykałam
po Twoich włościach :lol:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacku, nie mam pojęcie jaki to nachyłek. Ale wiem, że bardzo go lubię. Mam go w kilku miejscach ogrodu. Masz rację, że tworzy plamy koloru na rabacie. Kwitnie nieustannie od czerwca. Czego chcieć więcej?

Isiu, wiesz, że to dzięki Tobie mogę robić zdjęcia. ;:196

Kasiu, pokażę za chwilę moje wolne przestrzenie.

Bożenko, ja muszę się przyznać, że mao mam czasu na odwiedzanie Waszych ogródków. Zazwyczaj wpadam do kilku i czas kończyć. Nadrobię :wit

A teraz zgodnie z obietnicą pokazuję to co mam do zagospodarowania

Tę rabatę, będę robiła w tym roku. Już prawie wszystko mam kupione. Będą tutaj rosły różowe róże, bukszpany, trawka Hakonechloa, berberysy Bagatell i konwalniki. Może zdecyduj się jeszcze na szałwie lub lawendy, ale nie chciałabym przesadzać.

Obrazek

Tę rabatę chcę porządnie przemyśleć, więc zostawiam ją na przyszły sezon. Na pewno będzie tu dużo niedużych iglaków, jakieś trawki, piwonie, może jakaś hortensja się zmieści, no i oczywiście róże.
Obrazek

Obrazek

No i dzisiaj zaszalałam w Auchanie. Wiem, że nie powinnam tam kupować, ale powiem Wam, że mimo, że już parę razy sie nacięłam na zgodności z etykietą, to jestem zadowolona z tych moich NN. Więc i tym razem zaszalałam.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No i zakupiłam bukszpany

Obrazek
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

No Małgoś zaszalałaś! Ale mnie zainteresowały te już prawie obsadzone rabaty, no będziesz miała jeszcze trochę czasu, żeby wszystko przemyśleć, ale ta pierwsza już obmyślona będzie sliczna, tylko kiedy? W tym roku jeszcze? Oj, bierz się do roboty, co tam deszcz! :;230
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Małgoś nie zdołałaś się oprzeć pokusom... :wink: Nina Weibull obficie kwitnie,jej czerwień jest bardzo wyrazista ...podoba mi się... :uszy W tym roku niestety mało kwitła ,ma teraz pąki,ale nie chcą się zanadto otworzyć... :roll:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuś, ta pierwsza będzie już w tym roku, ale niestety muszę poczekać, aż położą rurę do końca., ale to potrwa bo po butli został betonowy schron grubości 30 centymetrów. Budowlańcy poszaleli. Toż na tym można dom postawić.
Teraz czekamy na dźwig, który tę płytę ruszy i przeniesie na drogę, bo ci co u mnie byli wiedzą, że asfaltu nie mam i długo jeszcze nie będę miała.

Nelu, nie zdołałam się oprzeć. Kupiłam ją waśnie dla tego koloru. U mnie ten sam problem mam z Pilgrimem.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Bo one nie otworzą się zanadto, tylko w sam raz... na tą aurę :;230
Goś. Otworzyłaś przede mną pojmowanie słowa przesadzać. Czyli jak się przesadzi i nie zachowa umiaru... to trzeba przesadzić... To tak jak prace wykończeniowe, które człowieka wykańczają...
Plany rabaty brzmią zachęcająco i .... obficie :D
mamba9991
1000p
1000p
Od: 13 paź 2008, o 19:00

Post »

Hej, ale zakupy porobiłaś :D Już sobie tą rabatę wyobrażam, a jakbyś chciała szałwi omszonej sadzonki, to śmiało, bo wysiałam i jest jakieś 60 sadzonek, tylko uprzedzam, że małe, tego roku siałam, ale ona bardzo szybko się rozrasta. Jak chcesz, to daj znać, albo jak wiesz, kto by chciał. Jutro pokażę fotkę, jak wyglądają, oczywiście wiosną też będą :D U mnie róże właśnie powtarzają kwitnienie, na szczęście mączniak ich nie dopadł, ale ostróżki, co obok rosły musiałam ściąć. Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie!
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Widzę, że masz sporo do obsadzenia i to w takich malowniczych miejscach. Pod tym modrzewiem szczególnie mi się podoba. Żywopłocik zresztą też, uwielbiam róże na tle ciemnej zieleni. Zakupy fajne, zwłaszcza Margaret i bukszpany (ten jeden ma chyba obrzeżone listki. Jest śliczny. Naprawdę pracowita jesień i zima Cię czeka. Będę kibicować ;:63 .
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuś, moje przesadzanie to w sumie przyjemność. Przynajmniej mam co robić w ogródku, a nie tylko siedzieć i podziwiać :D
Natomiast prace wykończeniowe związane z budową po prostu mam ich już dosyć. Żeby jedno zrobić to muszę rozwalić drugie.
Myślisz, że plany sa za obfite? :roll:

Mamba, ja mam szałwię. Też wysiałam. Dlatego zastanawiałam się, czy jej tam nie wykorzystać. Moje niektóre róże całkiem gołe. Całe szczęście, że nie rosną samotnie i ma kto im nóżki zakryć :D

Asiu, musiałam kupić Margaret, sama rozumiesz :D
Kupiłam 2 rodzaje bukszpanów. 3 będą z żółtą obwódką, 2 będą zwykłe. Żółty kolorek będzie pasował do trawki Hakonechloa
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Obejrzałam sobie tą trawkę w necie. Świetna jest. Gdzie ją kupiłaś. Czy ona się bardzo rozłazi, czy można nad nią zapanować?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”