jestem zadowolona i to na słońcu zakryły brzydki brzeg stoku od przejscia
Ogrody dwa
- lora
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogrody dwa
......Iwa ja mam białego zawilca japońskiego i zawilce z lasu te to dały czadu ,
Też mam takie są cudne i w ogóle niewymagające
Miałam jeszcze greckie ale nie wiem czy przetrwały rewolucję. Szkoda by było.
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
....no proszę myślałam że to ja tylko lubię te codowności , a jakie są piękne jak po przekwitnięciu ,
wygladaja jak bawełna -tylko jak nie leje ,w tym roku nie było tego uroku -zdjęcie dam za kilka dni
wygladaja jak bawełna -tylko jak nie leje ,w tym roku nie było tego uroku -zdjęcie dam za kilka dni
- Steasi

- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
No nareszcie jakieś zdjęcia Iwonko
Widzę,że ty też lubisz wyprzedaże w ogrodniczych
Oj ile ja już też tam rzeczy kupiłam (tylko, że w Nomi).A zdradzisz w jakiej cenie żurawka?A iglaczka daj naszym ekspertom do identyfikacji- oni wszystko wiedzą
Masz świetną ścieżkę z kamieni
Widzę,że ty też lubisz wyprzedaże w ogrodniczych
Masz świetną ścieżkę z kamieni
- LaViol
- 500p

- Od: 11 lip 2010, o 17:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Widzę, że zakupy wielce udane 
A te zdechlaczki to nawet w całkiem niezłej kondycji.... spodziewałam się czegoś gorszego.... sądzę, że się dobrze przyjmą
A te zdechlaczki to nawet w całkiem niezłej kondycji.... spodziewałam się czegoś gorszego.... sądzę, że się dobrze przyjmą
"Żyj prosto. Konsumuj mniej. Myśl więcej...", "Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym."
Aktualny Niedoskonały, ale mój cz.2
Cześć Paula
, zdjęcia u mnie zazwyczaj pojawiają się po niedzieli, bo wtedy są roboty ogrodnicze, albo na wsi albo w mieście. Jak czasem uda mi się coś zrobić w tygodniu rano to już nie ma czasu na zdjęcia, a wieczorem jak wracam z pracy to już ciemno
Żurawka jak dobrze pamiętam nn duża bylina 7...z czymś a Creme Brule coś koło tego, obie poniżej dychy, ale one są z centrum ogrodniczego na Modlińskiej w stronę Legionowa, super polecam. Dróżka z kamieni jeszcze w rozbudowie ale materiału zbrakło
trawa tam nie rośnie bo ciągle się tam łazi do kompostownika, a my lubimy kamień w ogrodzie, miło mi , że Ci się podoba.
Wiolu też tak sądzę, a zdjęcia piękne, nie ma to jak duże ogrody, ta przestrzeń....miodzio
- Steasi

Wiem jak to jest z kamieniem- sama teraz chodzę i zbieram
(potrzebny mi na murki do rabat)
To powiem Ci że drogo jak na zdechlaki
Nigdy nie lubiłam zakupów w OBI bo ceny to mają takie zabawne, że aż ich szkoda
Byłam z tydzień temu to tak się uśmiałam..
A ja nie z Warszawy kochana
To powiem Ci że drogo jak na zdechlaki
A ja nie z Warszawy kochana
Paula żurawki nie z OBI, tylko iglaczki, żurawki normalna cena
Iglaczki były po 7 zł duże rośliny, przecenione z 49
- Steasi

No właśnie bo już sobie pomyślałam ' o przecenę dali
'
Gapa
Gapa
-
x-d-a
Witaj Iwonko w ten poniedziałkowy, deszczowy dzień
U mnie leje od wczoraj, zimno i smutno się zrobiło...
Dobrze, że można pobuszować po forumkowych ogrodach z filiżanką gorącej herbatki i miłą muzyczką w tle... Obejrzałam Twoje zakupy - Ten Rh całkiem zdrowo wygląda, wcale nie na zdechlaczka
A zawilce japońskie u mnie wcale się tak bardzo nie rozłażą, a też nie miałabym nic przeciwko temu, żeby kępa mi się rozrosła
U mnie leje od wczoraj, zimno i smutno się zrobiło...
Dobrze, że można pobuszować po forumkowych ogrodach z filiżanką gorącej herbatki i miłą muzyczką w tle... Obejrzałam Twoje zakupy - Ten Rh całkiem zdrowo wygląda, wcale nie na zdechlaczka
A zawilce japońskie u mnie wcale się tak bardzo nie rozłażą, a też nie miałabym nic przeciwko temu, żeby kępa mi się rozrosła
- kasik 69

- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cześć Iwonko
.widzę że u ciebie wciąż coś się zmienia,ja coś ostatnio załapałam lenia- a dziś jak mam ochotę na ogród to pada
Ale to nic biorę się za prasowanie,którego nie cierpię
Ale to nic biorę się za prasowanie,którego nie cierpię
- LaViol
- 500p

- Od: 11 lip 2010, o 17:16
Dziękiaovin pisze:Wiolu też tak sądzę, a zdjęcia piękne, nie ma to jak duże ogrody, ta przestrzeń....miodzio
Jak ma się do dyspozycji kilka czy kilkanaście hektarów to można poszaleć
"Żyj prosto. Konsumuj mniej. Myśl więcej...", "Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym."
-
cilla77

- Od: 3 lis 2006, o 18:22
Witaj Iwonko!
Z wielką przyjemnością prześledziłam Twój wątek i pospacerowałam po Twoich ogrodch. Mały "miastowy" ogrodek przeuroczy - to niesamowite że na takim skrawku ziemi można zrobic tak cudowny zakątek! Ach, gdyby tak każdy budynek komunalny miał tak zaadoptowany trawnik!
Iwonko, wspaniale że z mężem możesz z pasją adoptowac jeszcze większy teren! Zazdroszczę Wam tych początków... Domek za miastem nad rzeką naprawdę jest klimatyczny. Z ciekawością będą tu zaglądac i obserwowac Wasze poczynania! Serdecznie pozdrawiam i zapraszam w swe skromne progi! 
Z wielką przyjemnością prześledziłam Twój wątek i pospacerowałam po Twoich ogrodch. Mały "miastowy" ogrodek przeuroczy - to niesamowite że na takim skrawku ziemi można zrobic tak cudowny zakątek! Ach, gdyby tak każdy budynek komunalny miał tak zaadoptowany trawnik!
Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli
Paula czasem rzeczywiście przeceny są śmieszne, albo rośliny w takim stanie, że powinni oddawać za darmo. Właściwie teraz też tak było, my wzięliśmy te iglaczki bo były w całkiem niezłym stanie i ja je bardzo lubię, ale inne były w gorsze. Były też wrzosy, cały stół 10m długi zatkany przesuszonymi wrzosami
wrzosowy holokaust po 99 gr. Jakbym jechała na wieś to pewnie bym wzięła ze 20 na uratowanie, ale niestety.
Dalu u nas dziś też, deszczowo i chłodno, ale wczoraj jeszcze było ciepełko, to prawda, że forum wprawia w dobry nastrój. Rh to azalia
, masz rację, wygląda całkiem dobrze, ale w tym sklepie mają bardzo zadbane rośliny, więc nawet te przecenione są ok, a zawsze trochę taniej. jeśli chodzi o zawilce to tak jak pisałam niech się rozłażą jak najbardziej, mam gdzie sadzić.
Kasiu u mnie faktycznie jest co robić, a prasowanie nie takie straszne, dobra muzyczka w tle i jakoś leci
Wiolu oj tak, można spełnić wszystkie chciejstwa
Kasiu witaj, cieszę się, że Ci się u mnie podoba. Niestety nie wszyscy podzielają Twoje zdanie, miejsce przecież można wykorzystać lepiej, ogródki nie przynoszą przecież żadnych korzyści. Na szczęście mam już miejsce, w którym spełniam się bez ograniczeń
Dalu u nas dziś też, deszczowo i chłodno, ale wczoraj jeszcze było ciepełko, to prawda, że forum wprawia w dobry nastrój. Rh to azalia
Kasiu u mnie faktycznie jest co robić, a prasowanie nie takie straszne, dobra muzyczka w tle i jakoś leci
Wiolu oj tak, można spełnić wszystkie chciejstwa
Kasiu witaj, cieszę się, że Ci się u mnie podoba. Niestety nie wszyscy podzielają Twoje zdanie, miejsce przecież można wykorzystać lepiej, ogródki nie przynoszą przecież żadnych korzyści. Na szczęście mam już miejsce, w którym spełniam się bez ograniczeń