Geniu moja miłość do traw zaczęła się właśnie od tego szumu na wietrze i te kolorki wiech i ta bajkowa lekkość
Mój ogród dopiero powstaje
Re: Mój ogród dopiero powstaje
Helen bardzo dziękuję, zdjęcie trzciny podziwiałam- wysokość robi wrażenie
Geniu moja miłość do traw zaczęła się właśnie od tego szumu na wietrze i te kolorki wiech i ta bajkowa lekkość
Na mnie trawy i zimą robią niesamowite wrażenie, takie oszronione. Na wiosnę zamierzam zakupić miskanty i kilka innych traw, tylko tych piękności jest tak dużo
że aż trudno wybrać a wszystki się nie zmieszczą
na razie chodzę podziwiać trawy do Amadyna i innych forumowiczów
., podglądam, notuję, planuję 
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Aniu
Pospacerowałem po Twoim ogrodzie. Jest nad czym przystanąć, co podziwiać. Zapamiętałem szczególnie liatry całe w motylach oraz rozplenicę - piękne różne ujęcia tej jednej z najładniejszych traw. Też ostatnio więcej uwagi im poświęcam i przybywają nowe. I jeszcze było ujęcie łanu tulipanów dwukolorowych - obrazek jak z Holandii

Jacku
witam serdecznie w moich skromnych progach i bardzo dziękuję za miłe słowa
U mnie ogródkowa bitwa dopiero się zaczyna, wokół domu jeszcze leży gruz po remoncie (mieli go dzisiaj wywozić ale od dwóch dni pada i chyba znowu nic z tego nie wyjdzie)
A na tym kawałeczku wyrwanym zielsku : Liatra posadzona właśnie dla motyli, lubię jak ogród żyje- poranna kawa na tarasie o wschodzie słońca i śpiew ptaków
(dla nich też są różne rarytaski w ogrodzie) albo wieczorne kumkania żab i loty nietoperzy....Rozplenicę baaaaaaardzo lubię a inne trawy też będą.
A tulipanki posmakowały nornicom ;:44
Liatra wprawdzie już nie kwitnie ale motyli nadal dużo:

A na tym kawałeczku wyrwanym zielsku : Liatra posadzona właśnie dla motyli, lubię jak ogród żyje- poranna kawa na tarasie o wschodzie słońca i śpiew ptaków
Liatra wprawdzie już nie kwitnie ale motyli nadal dużo:

-
tadeusz48

- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj ANIU, z przyjemnością pospacerowałem po Twoim, dopiero budowanym ogrodzie, z lekką zazdrością zobaczyłem zdjęcie pięknego kawałka łąki, gotowego do zagospodarowania, u mnie, mimo że ogród duży, już nie zobaczy się takich wielkich "pustych" przestrzeni, podejrzewam że za kilka lat i Ty z rozrzewnieniem będziesz wspominać to zdjęcie pustego kawałka ogrodu.
Tadeuszu a ja podziwiam twoje 'dorosłe' nasadzenia, a i przestrzeni u ciebie nie brakuje. Ja zaczęłam od sadzenia drzew- jako że najdłużej trzeba czekać na efekty. Tak więc ta łąka pomału zwiększa ilość lokatorów- rośnie już 5 sosen (pospolite i żółte), 5 świerków (pospolity, serbski, 3 kłujące), modrzew europejski, 2 kosodrzewiny, 2 klony, 2 głogi, tuja, cisy -no i perukowiec. Mam nadzieję, że dojdzie jeszcze parę sztuk w tym roku. I bardzo się cieszę Tadeuszu, że trafiłam na to forum i mogę korzystać z rad doświadczonych ogrodników 
- Jojola
- 500p

- Od: 21 lip 2010, o 18:55
przepiękna ta dalia z kolorowym, ruchomym środkiem
Pozdrawiam serdecznie, Jola
W rodzinnym ogrodzie
W rodzinnym ogrodzie
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Motyle pięknie pozowały
Niedziela była ciepła całe mnóstwo motyli przyleciało ale teraz za zimno. Ostatnio dowiedziałem się, że motyle tak jak ptaki odlatują na zimę
Zapomniałem dopisać, że mam kotkę bardzo podobnie ubarwioną do Twojego kota
Zapomniałem dopisać, że mam kotkę bardzo podobnie ubarwioną do Twojego kota
Aniu odwiedziłam twój olbrzymi i piękny ogród, podziwiałam dużo różnych krzewów i kwiatów, wrażenie robią tulipany, rabata bez końca. Ostatnie zdjęcia z trawami wspaniale się prezentują, piękne ujęcia. Nie wszystkie zdjęcia mogłam obejrzeć, ponieważ nie otwierają się.
- zuzia55

- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
ANIU-widac już efekty Twojej pracy,teraz szczególnie pięknie wyglądają wrzosy, hortensja,no i oczywiście ładnie wyprowadzona na drzewko krzewuszka.A tulipany przypominają ,że będziemy zaraz tęskinic za wiosną.
Jolu- oczywiście ten ruchomy środek to główny urok dalii
Jacku masz rację- w cieplejsze dni jeszcze dużo motyli, a że odlatują na zimę
Gęsi to odlatują

Irenko bardzo dziękuję za miłe słowa, olbrzymi ?- no malutki nie jest tyle że jeszcze nie zagospodarowany, piękny?- mam nadzieję kiedyś będzie, a trawy bardzo lubię i mam nadzieję że będzie ich przybywać
niestety nie wiem dlaczego nie wszystkie zdjęcia się otwierają
Zuziu dziękuję za miłe słowa, choć z tymi efektami...
Jacku masz rację- w cieplejsze dni jeszcze dużo motyli, a że odlatują na zimę
Gęsi to odlatują

Irenko bardzo dziękuję za miłe słowa, olbrzymi ?- no malutki nie jest tyle że jeszcze nie zagospodarowany, piękny?- mam nadzieję kiedyś będzie, a trawy bardzo lubię i mam nadzieję że będzie ich przybywać
Zuziu dziękuję za miłe słowa, choć z tymi efektami...
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Aniu piękny obrazek odlatujących dzikich gęsi.
Tylko szkoda, że trochę smutno się robi.
W Twoim wątku dowiedziałam się, że motyle na zimę odlatują.
Pozdrawiam .
Tylko szkoda, że trochę smutno się robi.
W Twoim wątku dowiedziałam się, że motyle na zimę odlatują.
Pozdrawiam .
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Aneczko piękne nowe nabytki.
Wrzosy pączkowe długo kwitną, prawda? Ciekawa odmiana jałowca, teraz w sklepach są coraz piękniejsze roślinki w sprzedaży. Cudowny widok nieba po zachodzie słońca sfotografowałaś.
Wrzosy pączkowe długo kwitną, prawda? Ciekawa odmiana jałowca, teraz w sklepach są coraz piękniejsze roślinki w sprzedaży. Cudowny widok nieba po zachodzie słońca sfotografowałaś.
- Una
- 200p

- Od: 16 kwie 2009, o 09:56
Anuś ale pięknie u Ciebie. Piękne zdjęcia.
Mnie najbardziej przypadło do gustu trzecie.
Ja też bardzo lubię słoneczną jesień ale ma ona jedną wadę, do wiosny daleko.
Mnie najbardziej przypadło do gustu trzecie.
Ja też bardzo lubię słoneczną jesień ale ma ona jedną wadę, do wiosny daleko.
Pozdrawiam
Agnieszka
Agnieszka