Ogródek aleb-azi część druga, nie ostatnia :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
ewa f
1000p
1000p
Od: 23 sty 2009, o 22:57

Re: Ogródek aleb-azi część druga, nie ostatnia :-)

Post »

Te wyszukane ,oszczędne przejawy życia na tle ściany to zapewne wyraz tęsknoty za sztuką Japonii, albo krzyk rozpaczy jak sugeruje Marta.Po prostu walka o byt, a kto mówi ,ze zycie jest lekkie!
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Co za kontrast. Od ascezy do przepychu. Naparstnica z czosnkiem mogła by się bardziej zsynchronizować, były by fiolety strzeliste i kuliste. Za to druga odsłona ogrodu to istny majstersztyk. Ostróżki ;:167 róże ;:167 Zaczynam podejrzewać że Twój piasek jest całkowicie inny niż mój piasek.
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

[quote="aleb-azi"]

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ostróżki powalają. Wczoraj zakupiłam do siebie, ale tylko jasny błękit. Muszę nadrobić kolory ;:108
Proszę powiedz co to za cudna róża na trzecim zdjęciu. zakochałam się ;:166 Z resztą objawy choroby różanej nasilają się w zastraszającym tempie. Może to i dobrze, że w okolicznych ogrodniczych nie ma róż. Mogę spokojnie zaplanować zakupy i zamawiać w jakimś sprawdzonym internetowym. Chociaż jak znam siebie to tylko teoria. Jak zobaczę cos fajnego to i tak kupię :;230 :;230
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ostróżki, ostróżki... inwazja ostróżek ;:223
Jak to się robi? Czary - mary jakieś... czy sumienna praca, jak podejrzewam? :lol:
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

:wit Alebciu

Las Ostrózki :shock: ............to już lato? :)

A "pastrami" na murze super! Ale bardziej krajowe bo u COPONIEKTÓRYCH nie ma cienia :lol:

Może chcesz trochę wulkanicznego cienia? 8-)

cmokasy
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Ogrodowa czarodziejko - piękne robisz fotki - eleganckie mistrzostwo :)

W życiu nie widziałam takiego lasu ostróżek .. ależ kolorki :) :shock: :shock: :shock:
Wróce tu przed nocą - zarejestrować piękno ... na kolorowy sen ;:19
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Nelu - czosnek to wdzięczna roślinka, ugodziła w samo centrum odczucia estetyki rodem z marsa:;230 Róże z pewnością są z Wenus. Albo planety Małego Księcia... Wkleję później dziwaczny czosnek kupiony jesienią przez M. Nie mam pojęcia co to za cudo. I czemu posadził je na samym "czubku skalniaka" ... A ostróżki miały być dodatkiem do róż... A wyszło, że róże zajmują skromne miejsce u ich stóp...

Anu Różana- Twoje "o w mordkę" sprawiło mi wielką przyjemność :tan

Martuś - Jeśli do form oszczędnościowych podejść hm... jakby to ująć...fizjologicznie to rzec by trzeba, że ciężkie warunki mają. Duży cień przy zbiegu betonowego podjazdu z garażem no i mur. Pasmo ziemi jaką zajęły ( same) ma 10 cm... A więc susza i cień. Ale wybrały to miejsce... No z wyjątkiem clematisa, ale on już trochę więcej ziemi ma pod stopami... I sięga do niego wąż ogrodowy... Ale jakby to ująć filozoficznie, to:

Ewo - tak, to był mój japoński teatr cieni, kabuki na dobranoc. Cieszę się, że też to zobaczyłaś ;:63 Życie nie jest lekkie, ale tu krzyku rozpaczy nie ma. To inicjatywa własna moich samosiejek...

Aniu Zielona - przesunięcie obiektywu zsynchronizowało by formy. Ale postawiłam na odrębność :D A swoją drogą, to raptem kilkadziesiąt centymetrów ogródka, na które nikt nie zwraca uwagi... A mi się podoba, więc uwieczniłam ;:224 Uwieczniłam też piasek z głębokości "na jeden sztych"... pokazać? :;230

Dorotko - większość to samosiejki. Macierzystych nie zdążyłam wiosną rozsadzić i widzę, że bardzo są marne, nie wiem czy nie wyginą do jesieni. Szkoda byłoby białej, na razie ma bardzo mikre kwiatostany. A ta róża to obgadany tu na dziesiątą stronę :;230 Kardynał R.

Gorzatko - z jakiegoś powodu ostróżkom ten ogród się podoba. W dwu poprzednich bardzo o nie walczyłam, ze skutkiem czasem marnym, czasem zerowym. A tu sieją się gdzie bądź, nawet w szczelinę między murem a betonową opaską... Ale w tym roku wielgachne, chyba z tego miesięcznej pory deszczowej. Z mojej strony jest tym roku tylko zaniedbanie.

Smoku - lato wkracza do ogrodu... w takim tempie, to zaraz będzie jesień :shock: Cieszę się, że dojrzałaś urok cieni na murze :D Za cień wulkaniczny pozwolę sobie podziękować. Jeśli mogę o coś prosić to raczej o Smoczy Żar.

Bernaciu - gdzie mi tam do mistrzostwa... fotki z automatu... nic nie potrafię ustawić... z wyjątkiem makro :;230 Coś na kolorowy sen poszukam, bo zdążyłam po pracy oglądnąć co nowego w ogródku.
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Nooo...zestawienie form oszczędnych zrobiło na mnie naprawdę duże wrażenie :-) Świetnie wyglądają na jasnym tle. Ale zestawienie form rozbuchanych, to jest to...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izo, Izo. Nie miałam na myśli ujęcia, które notabene bardzo dobrze ukazało formę, jeno synchron w czasie, bo ten kulisty fioletowy raczył był przekwitnąć. To taka uwaga do matki natury :)
No pokaż piasek :lol: .
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Stokrociu- :D Bo piękno nie jedno ma imię!

Aniu Zielona - czasem człek myśli wolno, a czasem wcale... A teraz pomyślałam, że Matka Natura wie co robi. Chyba... Oto piasek i ziemia z ogrodniczego :D Zdjęcie "dołka" nieostre się okazało...

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Przyszłam po kolorki :) :) :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miiriam pisze:Przyszłam po kolorki :) :) :)
A tu ziemia z piaskiem :;230
Izuś, Twój piasek by się bardzo podobał moim kurkom :D Jest całkiem inny niż mój piasek- bo u mnie jest żółty zupełnie i bardzo drobny. Ale skala piaskowatości podobna jednak :wink:
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Żółty spoisty też mam. Ale jakoś nie fotografowałam, bo ten był bardziej malowniczy....
Już kleję kolorki, momencik....

Dopisuję, że to będzie kwadransik...
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Jak mówiłaś o piasku, to myślałam, że masz na myśli taką piaszczystą glebę, a ty masz naprawdę piasek w czystej postaci :shock: Może jakąś kopalnię uruchomić? :) Wykopać, wykopać, sprzedać...Potem tabliczkę postawić "Ziemię przyjmę"... I byłoby super! Wiem, poniosło mnie... :)
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kolorki, to ja tradycyjnie rano :) przy kawie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”