Balkogródek Katarzynki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Balkogródek Katarzynki

Post »

Ja na szczęście byłam w domu i jak zobaczyłam co się szykuje poleciałam na balkon zdjęć rozwar .Już widzę co by z niego zostało :roll: ale miałam obawy w stosunku do Ernesta wichura potarmosiła go tak że spadło sporo płatków.
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Kasiu , zaglądałem tu kilka razy jak Ciebie nie było :wink: ,balkonik super taki nie balkonikowy :;230 tylko ogródkowy, a żeby tak miał chociaż kilkaset m2 :wink: to by było łatwiej bo to nielada sztuka dobrać rośliny aby pięknie wyglądały i sobie nie przeszkadzały na tak ograniczonej powierzchni. A jak z tymi barwinkami co u Łukasza o nich była mowa, zmieścisz jeszcze :P
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Witaj Przemku :wit na moim balkonie .Oj tak ,tak żeby ten mój balkon miał większy metraż, u nas w Łodzi można kupić mieszkanie w blokach z balkonem który ma 40 m 2 a ja mam taki metraż całego mojego mieszkanka a balkon no ja wiem 3 m. / 1,5m. Pewnie że miejsce by się znalazło ,mąż obiecał mi zainstalować dodatkowe skrzynki , tylko kurcze nie wiem kiedy na razie nie ma czasu. Jak go ładnie poproszę to może w niedługim czasie się doczekam i wtedy uśmiechnę :D się do ciebie o twojego barwinka.
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

To barwinki bedą czekały :wink: , może do tego czasu zdąży się ukorzenić jeszcze jakaś gałązka tego żółto pstrego.
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Będzie miło, ale mówiłeś że raczej trzymać je oddzielnie a jeżeli rosną tak szybko jak zielony to miejsca mi zabraknie ten wstręciuch chce dać nogę z swojej skrzynki do sąsiadującej czyli do rozwara. Chyba towarzystwo lobelii go nudzi :;230
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Mój balkogródek cały czas mnie zaskakuje :shock: Wczoraj dostałam nasionka od Igiełki i gdy je wysiewałam zobaczyłam to Obrazek szafirek chce jeszcze popatrzeć na ;:3
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2009, o 09:51

Post »

Jest szafirek a z tylu to orlik?
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

TakGosiu to orlik, różne kolory, mam nadzieje że się uchowają do przyszłego roku . Łukasz fajnie by było, chciałam krokusy jesienne będę miała szafirki :;230
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Kasiu, szafirki zakwitną dopiero wiosną, bo one co roku jesienią wypuszczają liście, a wiosną kwiaty :wink:
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Łukasz nie przejmuj się, widzisz ja też się dowiedziałam czegoś ,że szafirki kwitną na wiosnę wiedziałam ale że listki wypuszczają teraz nie, dziękujemy Dawidzie za pouczenie ,człowiek całe życie się uczy ;:109
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Jednak twierdze że lobelia nie jest jednoroczna Obrazekwczoraj odkryłam białą i tak samo było w tamtym roku .Kupiona niebieska kwitła całe lato a biała wysiana zakwitła pod koniec zupełnie tak samo jak w tym roku.Zobaczymy czy za rok sytuacja się powtórzy :?: Obrazekfuksja różowa ala drzewko :D Obrazek Obrazekskalniekowe przyjęły się, to te przywiezione z urlopu Obrazek Obrazek fuksje czerwone dwa gatunki Obrazek Obrazekżłobek orlikowy ,nasionka ładnie rosną zobaczymy jak przezimują.
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2009, o 09:51

Post »

Kasiu, rzeczywiście ładnie ci orliki rosną, ja w końcu wysiałam do ziemi położyłam butelkę żeby nie zapomnieć. Zobaczymy czy wyrosną. Tak sobie pomyślałam ze wysieje tez w doniczce, co mi szkodzi. Nasion mam pełno mogę eksperymentować. :lol:

Wiesz Kasiu, ręce mi opadają na te moje klematisy . Naprawdę nie mam do nich zielonej reki :x . Jeden dostał czarne plamy na liściach, tak się zdenerwowałam ze wszystko ścięłam na 20cm. Drugi jest zawsze chory po 1 kwitnięciu, tez ścięłam. Inny ciągle jest zjedzony przez gryzonia , poluje na łotra ale bez rezultatu. Inne maja tak cieniutkie łodygi jak nitka. W sumie katastrofa, kupiłam granulki specjalnie dla nich ale bez efektu.
Obiecalam sobie ze juz nic nie kupie bo to strata czasu ;:98
Awatar użytkownika
igielka78
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 10:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ładny odcień różu u tej fuksji ala drzewko. :wink:
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Łukasz nasionka które zasadziłeś to z tego orlika w donicy u mnie też jeszcze nie bardzo widać ze to orlik :roll: Gosiu a może spróbuj z tych gatunków które można hodować w donicy .Widzisz moje jakoś przetrwały kryzys .Clematisy są takie piękne może jeszcze raz spróbuj .To by wyszło na to że będzie ogród doniczkowy w ogrodzie(jeszcze orlik) :D Igiełko dziękuję ale coś się ociąga z rośnięciem chciałabym żeby było troszkę wyższe to ala drzewko.Wiesz twojego orlika też już widać jak kiełkuje ,te maleństwa przy szafirku :shock: Petryk ja też tak myślę ale jestem zdziwiona że tak ładnie przezimowały.Wiedziałam że to roślina jedno roczna ,więc skrzynka stała sobie na mrozie .Na wiosnę długo w niej nic nie było więc nie podlewałam .Ziemia zeschnięta na pył a tu taka miła niespodzianka.A wiem już teraz na pewno że to te moje, biała je zdradziła :;230
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Ale będzie orlikowo u Ciebie :D , ja dostałem nasionka od Geni tez zaczynaja wschodzić , tylko dopiero liścienie mają i jeszcze nie widac że to orliki :wink:
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”