Mój ogród...Ann-ka72

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród...Ann-ka72

Post »

Aniu, cieszę się, że mogłam pomóc ;:196 Nie mówiłam, że mam brzydkie hosty :lol: Po prostu w tamtych ogrodach znajdziesz kolekcje składające się z kilkuset odmian, jest więc w czym wybierać!! Uważam również, że nawet najbardziej pospolita hosta pięknie się prezentuje pod warunkiem, że jest duża!! Trzeba się więc uzbroić w cierpliwość i dać im czas na rozrośnięcie się i pokazanie wszystkich cech- trwa to ok. 5 lat.
Rh dosadź koniecznie- z hostami tworzy bardzo zgrany duet!!
Miłego dnia :wit
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu jeden liść ma prawie 100 cm :)
popatrz na dolne liście :)

Obrazek
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 08:32

Post »

Witaj Aniu.
Masz dużo pięknych roślin, i piękne kompozycje.
Bardzo mi się spodobał Twoja Hortensja Limelight po prostu zjawiskowa ;:138
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Zrobię jej zdjęcie jutro :wink:
Ale mała już nie jest.
Przesadziłam ją na inne miejsce, bardziej zakryte, może się odwdzięczy za rok :roll:
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

Witaj Aniu :wit ładnie tu u Ciebie, magnolie a RH i azalie :shock: piękne i ładnie wyrośnięte, hortęsji wiechowatych tez masz już troszkę bardzo je polubiłem , gdyz to jedne z później kwitnących roślin a kwiaty są aż do jesieni :)
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

Aniu, podaj proszę na priva te namiary, zawszeć warto poczytać. Ale chyba poczekam z zakupami do wiosny... Kupię kwitnącą i będę miała pewność, że to to co chcę...
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Moniu- hosty posadzę w dobrej ziemi,może lepiej i szybciej będą rosły :tan ale kto wie, może lepiej za bardzo koło nich nie chodzić? Mąż przywiózł mi ze 300 kg takiego czarnego torfu z bagien(tych bagien już dawno nie ma,porosło trawą, ciężko dokopać sie ,ale co roku mi przywozi ogromne ilości tej ziemi - to już druga dostawa w tym roku :) W tej ziemi sadziłam swoje pierwsze magnolie i rh, wymieszam trochę z ziemią z ogrodu, myślisz że hosty będą zadowolone?pH pewnie jest ok.6- nie mierzyłam,więc zgaduję, w dotyku ten torf taki tłusty, czarny, lepki i dużo jest gniazd po wylęgu chyba ślimaków-pełno skorupek, ale ślimaków nie ma . Ale magnoliom i innym kwasolubnym to chyba nie przeszkadza, co roku dosypuję tej ziemi na wierzch i na to kora. W sumie i tak używam nawozów zakwaszających... Pewnie w następnym tygodniu pojadę po te hosty.

Trzynastko - imponująca ta języczka i nie tak pogryziona jak moja...na początku nie wiedziałam co ją żre, teraz wiem,że ślimaki.Pewnie rośnie w idealnym dla niej miejscu :D Czy my mamy taką samą odmianę?Moja już kwitnie. W "Mój Piękny Ogród" był artykuł o języczkach, muszę sobie poszukać innych odmian, piękne są :D I o hortensjach trochę napisali i w ogóle ten nr był dosyć ciekawy.

Kasiu,Tomku-witajcie :wit Byłam już u Was, jeszcze do tej pory jestem nieprzytomna :D Muszę chyba dzisiaj na pocieszenie podrinkować ;:136 Pięknie u Was.
Hortensję Limelight mam drugi rok, w tym roku jest już wyższa i ma 2 razy większe kwiaty jak w ubiegłym roku. Ciekawe,czy co roku wszystko będzie coraz większe?

Aniu DS czekam na zdjęcie. Czekam z niecierpliwością na zdjęcie. ;:108

Przemku miło mi, że zajrzałeś w moje skromne progi :) Hortensję tę także uwielbiam, mam w planach jeszcze kilka rarytasków do nabycia. Co jak co, ale kwasolubne wszystkie muszę mieć, no prawie wszystkie :wink: ... nie chcę wrzosów. Nie lubię juz ich :oops:

Pozdrawiam wszystkich. ;:196

Na pocieszenie skalniak stepowy mojej teściowej. :oops: Tam wiosną "próbują" rosnąć jakieś tulipany, krokusy, a ja mam nieprzyjemności, bo nic nie rośnie...a jesienią było posadzonych np. 15 cebulek :(

U mnie nic nowego się nie dzieje :) Na razie...

Obrazek
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Cebullko- już wysyłam, może już widziałaś tą stronkę. Dużo ciekawych informacji jest i zdjeć magnolii,rh,azalii. ;:7
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

No to będzie następne hostowisko.Też lubię te roślinki.Mam cały szpalerek przed wejściem do domu.
Jeśli chodzi o stokrotki afrykańskie to niestety nie przeżywają zimy.Kupuję w doniczkach w OBI.
W tym roku zdecydowanie pięknie kwitną i to przez cały czas. ;:196
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Aniu-a już myślałam,że można kupić nasiona stokrotki i mieć ich pełno w ogrodzie...no i że ewentualnie jeszcze przezimują :D Ale nie można mieć wszystkiego. Wiosną poszukam, a może szczęście sie uśmiechnie i znajdę :D
Aniu,nie będę tworzyć wielkich hostowisk,to będzie raptem 6-8 szt. Nie jestem na to gotowa aby działać z takim rozmachem :wink: ,poza tym na to trzeba mieć dużo miejsca. Więcej mam słonecznych miejsc w ogrodzie niż cienistych.
:wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu nie wiem jaka odmiana tylko rosnie w cieniu pod wierzbą , ma słonko tylko od 18 do 20 ;) i teraz ma pąki kwiatowe jeszcze w pochewce
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aniu, hosty się sadzi, nawozi wiosną i już :lol: :lol: Wystarcza im to na cały sezon, nie lubią przenawożenia.
Moim daję dwukrotną dawkę- w marcu trochę obornika, w maju trochę azafoski...i tyle :) Dobrze przemyśl, gdzie kupisz hosty...
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Jojola
500p
500p
Od: 21 lip 2010, o 18:55

Post »

Aniu :wit
ciekawie zapowiada się twoja nowa rabatka. a propos że stepowy to rozumiem ale dlaczego skalniak?
Pozdrawiam serdecznie, Jola
W rodzinnym ogrodzie
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Witam Wszystkich!!! ;:138
Dzisiaj leniuchowałam,trochę się opalałam, w sumie fajny,spokojny dzień.Mam nadzieję,że u wszystkich była to miła,rodzinna niedziela ;:136

Trzynastko-zobaczymy jak zakwitnie, ale po liściach(tylko Twoje pewnie lepiej dożywione :D ) wydaje sie ,ze taka jak moja. W ogóle fajne te języczki :tan

Moniu, dzięki za rady :)

Jolu- stepowy,to widać- wszechobecne trawy :wink: , a skalniak, bo tam kiedyś był skalniak :lol: ,nawet gdzieniegdzie są kamienie, ale trawy zagłuszyły, nawet nie da się tego opielić. Kiedyś zrobię tam porządek, trzeba po prostu rozpędzić spychacz... :D
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Masz rację to bardzo wdzięczna roślinka :D długo mi stała zanim znalazła to miejsce ;) przesadzona chyba z 3 razy ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”