Moniu- hosty posadzę w dobrej ziemi,może lepiej i szybciej będą rosły

ale kto wie, może lepiej za bardzo koło nich nie chodzić? Mąż przywiózł mi ze 300 kg takiego czarnego torfu z bagien(tych bagien już dawno nie ma,porosło trawą, ciężko dokopać sie ,ale co roku mi przywozi ogromne ilości tej ziemi - to już druga dostawa w tym roku

W tej ziemi sadziłam swoje pierwsze magnolie i rh, wymieszam trochę z ziemią z ogrodu, myślisz że hosty będą zadowolone?pH pewnie jest ok.6- nie mierzyłam,więc zgaduję, w dotyku ten torf taki tłusty, czarny, lepki i dużo jest gniazd po wylęgu chyba ślimaków-pełno skorupek, ale ślimaków nie ma . Ale magnoliom i innym kwasolubnym to chyba nie przeszkadza, co roku dosypuję tej ziemi na wierzch i na to kora. W sumie i tak używam nawozów zakwaszających... Pewnie w następnym tygodniu pojadę po te hosty.
Trzynastko - imponująca ta języczka i nie tak pogryziona jak moja...na początku nie wiedziałam co ją żre, teraz wiem,że ślimaki.Pewnie rośnie w idealnym dla niej miejscu

Czy my mamy taką samą odmianę?Moja już kwitnie. W "Mój Piękny Ogród" był artykuł o języczkach, muszę sobie poszukać innych odmian, piękne są

I o hortensjach trochę napisali i w ogóle ten nr był dosyć ciekawy.
Kasiu,Tomku-witajcie

Byłam już u Was, jeszcze do tej pory jestem nieprzytomna

Muszę chyba dzisiaj na pocieszenie podrinkować

Pięknie u Was.
Hortensję Limelight mam drugi rok, w tym roku jest już wyższa i ma 2 razy większe kwiaty jak w ubiegłym roku. Ciekawe,czy co roku wszystko będzie coraz większe?
Aniu DS czekam na zdjęcie. Czekam z niecierpliwością na zdjęcie.
Przemku miło mi, że zajrzałeś w moje skromne progi

Hortensję tę także uwielbiam, mam w planach jeszcze kilka rarytasków do nabycia. Co jak co, ale kwasolubne wszystkie muszę mieć, no prawie wszystkie

... nie chcę wrzosów. Nie lubię juz ich
Pozdrawiam wszystkich.
Na pocieszenie skalniak stepowy mojej teściowej.

Tam wiosną "próbują" rosnąć jakieś tulipany, krokusy, a ja mam nieprzyjemności, bo nic nie rośnie...a jesienią było posadzonych np. 15 cebulek
U mnie nic nowego się nie dzieje

Na razie...