Gęstniejący ogród Zuzi55

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Gęstniejący ogród Zuzi55

Post »

MARYSIU-krzewów mam duzo reaczej z lenistwa,bo nie trzeba ich plewic :;230
MARCINIE-u mnie taki kolorystyczny nieład,ale może kiedyś zrobię z tym porządek.
TAJKA-róże pomalutku zaczynają ,chociaż Rumba zaczynała w tym roku od poziomu zerowego,tak przemarzła,ale dała radę.Zmarzły na amen natomiast 2 pienne.A mnie się wydaje ,ze u mnie wszystko póżniej kwitnie :;230
ANIU-jak sadziłam krzewy ,to zrobiłam za małe odległości i teraz niektóre rosną jedne na drugich.
Jeszcze kilka zdjątek Obrazek Obrazek Obrazek
Igłe ma ponad 2 metry Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
BOzENA1542
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 21:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zuziu ,czy na ostatniej fotce jest biały wielosił :?:
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

zuzia55 pisze:MARCINIE-niektóre kolory i nie tylko,to ja też Twoje chciałabym miec u siebie :;230
Z tym Zuziu to możemy się dogadać, trochę dalsza sąsiadko :wink:
Znowu zastrzeliłaś mnie pięknymi kolorami :shock: Na serio musimy się chyba spotkać i powymieniać poglądy i nie tylko ;:224
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BOŻENKO-tak ,to wielosił,jak nie masz białego do dopisuję,chociaż nie wiem skąd mi się wziął,bo miałam tylko niebieskiego a w następnym roku siewki były i białe i niebieskie. :lol:
MARCINIE-oczywiście,nie ma problemu,tym bardziej,że może dało by się zorganizowac coś w większym gronie,tyle osób przybyło na forum z lubelskiego.Na wymianę poglądów i coś jeszcze... ;:136 :;230
Rozkwitają następne róże i inne" żółtki" Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
BOŻENKO- ;:196 ,poznajesz?
BOzENA1542
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Poznaję :heja :heja :heja i bardzo się cieszę ,na białego wielosiła jestem chętna ,bo u mnie na rynku babeczka tylko niebieski ma ,a jeszcze pstrego poszukuje :lol: Dzisiaj patrzyłam na dyptam jednak nie zakwitnie :( Paczki ma ale stoją w miejscu i nie rozwijają się ,widocznie trzeba poczekać :lol: Iryski przekwitły ,niedługo wyślę ,w sobotę będę w miescie to tylko jakiś karton skombinuje i wysyłam,napisz co jeszcze chcesz :lol:
Awatar użytkownika
Aurelia
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 1 cze 2010, o 18:28

Post »

Witaj Zuziu! Odwiedziłam Twój ogród w tym i poprzednim wątku i jestem pod wrażeniem. Ogród - gigant zwłaszcza w porównaniu do mojej chusteczki higienicznej (i to złożonej). Taki areał i tak pięknie utrzymany. Piękne rośliny. Jestem przekonana, że wkładasz w to dużo pracy. Będę do Ciebie zaglądać z przyjemnością.
Pozdrawiam
Aurelia
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BOŻENKO-może wstrzymaj się z wysyłką,teraz takie upały.Może coś jeszcze wypatrzysz u mnie a ja u Ciebie,to razem wyślemy.Nie widziałam,że są pstre wielosiły.Teraz jestem na etapie zbierania penstemonów,już kupiłam 3 kolory,ale widziałam na forum ,że jest ich dużo więcej.Może
chcesz różowego wysokiego irysa ,bo nie widziałam chyba takiego u Ciebie,brązowy pumilek oczywiście też.Pisz co jeszcze.
AURELKO-miło mi,że podoba Ci się moje "pole startowe",kwiaty mam na kilku rabatach,w większości krzewy,bo z nimi jest mniej zajęc.Mały ogród jak Twój ,też można ładnie zagospodarowac i cieszyc się nim.Zapraszam ,zaglądaj. :wit
BOzENA1542
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuziu ,jak chcesz ale irysy to silne bestie susze i upały wytrzymują gorzej z nadmiarem wilgoci ,ja na spokojnie przeglądnę Twój wątek i napiszę na PW Ty zrób to samo :lol: ,a różowego iryska nie mam i już mi się micha cieszy :;230 ;:196
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BOŻENKO-więc odkładamy to,i na spokojnie poprzeglądaj.Co da się podzielic,to chętnie.
Przez dzisiejszą nac zakwitły nowe różyce. :lol: Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Zuziu :wit pięknie kwitną u Ciebie róże. Ja jakoś tak nie planowałam różanych rabat, ale czytając forum ..... już nie wiem ;:109
Wiosną kupiłam 2 Westerlandy i jeden sie nie przyjął :( i jedną pienna, chyba będzie kwitła :tan
Pozdrawiam
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

Witaj Zuziu, róże to Ty masz fantastyczne i jakie już krzaczory :shock: Moje trochę ucierpiały tej zimy, ale już się podnoszą. Jedna nawet będzie mi kwitła hehe
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JOLU-dwa lata temu miałam tylko jedną z rodzinnego domu i chyba 2 podarowane przez sąsiada,na zagospodarowanie ogródka.Reszta to z ubiegłego roku wiosenne i już w ubiegłym roku kwitły oraz kilka dokupionych na jesieni.Nie wszystkie przetrzymały zimę,co ładniejsze pasiatki zmarzły.Piennych już nie sadzę,bo też pomarzły mi w tym roku.
MARCINIE-są odmiany i u mnie które mało urosły,ale jest kilka co wyglądają na starsze.Najbardziej żal mi zmarzniętej Hokus Pokus.Muszę ją jeszcze dokupic. Jeszcze kilka kwitnących. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ależ kolorowo u Ciebie :uszy pieknie i jest już trytoma ;:108
Mówiesz pienne marzną, a nie da się ich solidnie zabezpieczyć? Żadnych szans?
Mam taką pienną pasiastą i właśnie wiosną do gruntu poszła.
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

Zuziu bardzo ładnie kwitną już u Ciebie róże!
Nawet Maizner wygląda tak żywo i świeżo choć on taki podatny na przemoczenia i szybko przekwitający.
Zuziu wpadłam zapytać, czy ja przypadkiem nie pomyliłam hosty-miała być białokwitnąca ..ale czy taka jest?
Mam wątpliwości czy na pewno wykopałam właściwą hostę :roll:

A może wiesz, jaka to odmiana tej pierwszej róży ze strony (pomarańczowej) jest bardzo podobna do mojej nn.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”