esti42 pisze:U mnie nic ciekawego więc na początek hojka i jej pierwszy pęd kwiatowy tak w ogóle to też pierwsza hoja która postanowiła obdarzyć mnie kwiatkiem
No, proszę. Compacty nam oszalały, bo na mojej też znalazłam takie tyciejstwo. Teraz ze względu na te tyciejstwo, więcej ją zraszam, by pąk nie przysechł i nie odpadł.
Dziękuję wszystkim za pochwały no jak widzicie kwiatki puszczają się bez względu na pogodę
Rysiek to nie czary to chyba magia wiosny
Krysiu to można ją spryskiwać jak ma pąka bo ja myślałam że nie i od czasu jak go zauważyłam to jej nie zraszam
JESTEM JAK MOTYLEK , KIEDY ZNIKNĘ NIKT TEGO NIE ZAUWAŻY
Pozdrowionka ASIA
Nie wiem czy można, czy nie? Ja swoją zraszam dopóki jest pączuś malutki (większa wilgotność), a gdy już są widoczne pąki na ogonkach, to zraszać przestaję. na razie sprawdziło mi się to przy mojej wielkiej Carnosie. Właśnie szaleje z wytwarzaniem pąków kwiatowych. Im ma wilgotniej,tym więcej ich produkuje (ale to tylko moje obserwacje). Nie u każdego musi być tak samo.
U nas jak na razie to na czterech hojkach są pędziki kwiatowe - carnosie, compakcie, calicynie która wypuszcza i rzuca nimi we mnie no i lasiancie. Tu dopiero się okaże czy to faktycznie lasianta która została poddana w wątpliwość. Bellcia niestety zrzuciła swojego pączusia, ale u tak młodego okazu można było się tego spodziewać.
Wiesiu na 4 ja to bym do sufitu skakała a ty piszesz że na razie na 4 no ja mam nadzieje że doczekam się rozkwitu u compakty bo to będzie pierwsza i jedyna która mnie kwieciem obsypie :P
Pozdrowionka ASIA
A to przepraszam Wiesiu mam nadzieję że nie długo i ja się będę mogła pochwalić
póki co to pochwalę się co moja córcia wykombinowała
Byliśmy wczoraj u moich rodziców mała chciała sobie zerwać tulipanka pociągła i wyrwała z korzeniami i wsadziła ..
I ogródeczek córci
Maluszki już w ziemi reszta jeszcze puszcza korzenie
Wielkanocnik dopiero kwitnie
Fiołki na jednej łodyżce a inaczej ubarwione
I na koniec Calla ma nowy listek i kawałek komarzycy
Pozdrowionka ASIA
Ciche nowinki z mojego parapetu są takie że Stefek otworzył 2 pąki a H.Bella zwariowała i puściła 3 pędy kwiatowe
Tylko niestety zdjęcia dopiero jutro bo aparat mi zabrali no
Pozdrowionka ASIA