akl62
Facelia faktycznie wylega,żmijowiec grecki również.Powinno coś być razem powysiewane aby je podeprzeć.
Eksperymentuję z paroma kwiatami,ale wyniki słabe. Krokosz barwierski wymaga podlewania i też jest dość słaby ,przynajmniej u mnie był dość słabą rośliną.
Nagietki wysokie też się przewracają i dostają mączniaka.
Może słonecznik karłowy byłby dobry? Tyle że kwitnie znaczniej później niż facelia a to może powodować zachwaszczenie poletka.
Gratuluje ci czosnku chińskiego i to z siewu.Brawo!!
Wielu,włącznie ze mną,skarży się na zerowe wschody.Próbują wysiewać wielokrotnie beż żadnych efektów.
Ponamnażaj to się kiedyś do ciebie uśmiechniemy.
Może lepiej pójśc jednak w byliny,może nie są tak miododajne,ale sprawiają mniej kłopotów.
Ja zainwestowałem w róże parkowe ADR.Zakupiłem odmianę Westerland,pachnącą!!, i kwitnącą praktycznie na okrągło. I być może przejdę na byliny tam gdzie to jest możliwe.
W przyszłym roku posadzę więcej astrów jednorocznych wysokich,coby mi kwitło więcej kwiatów o tej porze roku.No i cynie wytwore z których (ach,niepotrzebnie!!) w tym roku zrezygnowałem.
Zauważyłem bardzo małą ilość trzmieli i motyli w moim ogrodzie.Wy Też tak macie?
W zeszłych latach trzmiele wręcz się obijały o siebie krążąc nad kwiatami dyni.