Magiczny zakątek dwostr cz.1
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Magiczny zakątek dwostr
Danusiu.
Teraz ja zawitałam do ciebie. Teraz oficjalnie, bo wcześniej przed założeniem wątku byłam tu już. Widać, że masz dużo przestrzeni wokół domu. Uwielbiam drzewa w ogrodzie. Nadają taki przytulny klimat. Tak jakby osłaniały nas swoimi potężnymi ramionami przed resztą świata. Masz wielkie szczęście, że masz takiego obrońcę. I masz mojego ulubionego tamaryszka. Mam nadzieję, że mój też tak pójdzie w górę.
Pozdrawiam Gosia
Teraz ja zawitałam do ciebie. Teraz oficjalnie, bo wcześniej przed założeniem wątku byłam tu już. Widać, że masz dużo przestrzeni wokół domu. Uwielbiam drzewa w ogrodzie. Nadają taki przytulny klimat. Tak jakby osłaniały nas swoimi potężnymi ramionami przed resztą świata. Masz wielkie szczęście, że masz takiego obrońcę. I masz mojego ulubionego tamaryszka. Mam nadzieję, że mój też tak pójdzie w górę.
Pozdrawiam Gosia
- JolantaG

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
OJ
kiedy to wszystko będziemy mogli podziwiać na żywo .
Gdzie ta wiosna ,mogła by już dać jakieś znaki .
Gdzie ta wiosna ,mogła by już dać jakieś znaki .
- Margo2

Niestety, ale w tym roku będziemy musieli uzbroić się w cierpliwość. Z zapowiedzi wynika, że wiosna przyjdzie bardzo późno, albo wcale. Mam nadzieję, że ta przepowiednia się nie spelni
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mati taka prognoza jest do bani . W maju będzie wszystko naraz ,zamiast powolutku mamy sie upajac kolorkami . Ja na pewno tak NIE CHCĘ
- dwostr

- Od: 25 mar 2008, o 15:38
Serdecznie pozdrawiam Danuta
- Margo2

Takie smakołyki, a ja dzisiaj specjalnie z domu nie wychodziłam, żeby mnie nie kusiło.
- dwostr

Uf, co za dzień...ledwo do Was zdążyłam...
To teraz już mogę odpowiedzieć wam, Kochani
Majko, z perukowcami już postanowiłam:jeden pójdzie do ostrego golenia ,a drugi niech obrasta ...w peruczki oczywiście. Mój jeszcze młodziak przy Twoim ale nie tracę nadziei na bujną "czuprynę"
Halinko, dziękuję za miłe słowa ,ja u ciebie również cieszę oczęta za co
Gosiu cieszę się ,że wpadłaś do mnie -zapraszam częściej.Ja również lubię drzewa w ogrodzie tylko czemu one tak wolno rosną? Mój tamaryszek ma tyle mniej ,więcej lat ,co Twój ogród i powiem Ci ,że był on (ze złotokapem) moim jednym z pierwszych zakupów ogrodowych.Gosiu,ja tez mam nadzieję ,że odnośnie wiosny, to prorocy się MYLĄ!
Joluś nawet nie wiesz ,jak ja czekam na tę wiosnę...gdzie się ona szwęda?
Mateuszu lato w maju? OK ,na to się jeszcze mogę zgodzić ...ale,że co...wiosna wyjechała do ciepłych krajów na wczasy?
o,nie
Podoba Ci się niebieska kostrzewa?-powiedz tylko słówko,a będzie Twoja.
Jadziu dokładnie to samo odpowiedziałam Mateuszowi,to jasne,że się na to nie zgadzam!
Krysieńko dziękuję Ci za tak piękną wiosenkę ,ja do Ciebie co rusz wchodzę napawać się jej urokami, Dziękuję
I tradycyjnie troszkę cieplejszych klimatów:

To teraz już mogę odpowiedzieć wam, Kochani
Majko, z perukowcami już postanowiłam:jeden pójdzie do ostrego golenia ,a drugi niech obrasta ...w peruczki oczywiście. Mój jeszcze młodziak przy Twoim ale nie tracę nadziei na bujną "czuprynę"
Halinko, dziękuję za miłe słowa ,ja u ciebie również cieszę oczęta za co
Gosiu cieszę się ,że wpadłaś do mnie -zapraszam częściej.Ja również lubię drzewa w ogrodzie tylko czemu one tak wolno rosną? Mój tamaryszek ma tyle mniej ,więcej lat ,co Twój ogród i powiem Ci ,że był on (ze złotokapem) moim jednym z pierwszych zakupów ogrodowych.Gosiu,ja tez mam nadzieję ,że odnośnie wiosny, to prorocy się MYLĄ!
Joluś nawet nie wiesz ,jak ja czekam na tę wiosnę...gdzie się ona szwęda?
Mateuszu lato w maju? OK ,na to się jeszcze mogę zgodzić ...ale,że co...wiosna wyjechała do ciepłych krajów na wczasy?
Podoba Ci się niebieska kostrzewa?-powiedz tylko słówko,a będzie Twoja.
Jadziu dokładnie to samo odpowiedziałam Mateuszowi,to jasne,że się na to nie zgadzam!
Krysieńko dziękuję Ci za tak piękną wiosenkę ,ja do Ciebie co rusz wchodzę napawać się jej urokami, Dziękuję
I tradycyjnie troszkę cieplejszych klimatów:

- jollla500

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Danusiu nacieszyłam oczy, pojadłam
więc mogę już iść spać
Dobranoc Kochanie
Dobranoc Kochanie
- Margo2

Jak widzisz odwiedzam Cię często. Pięknie u Ciebie. Zauważyłam lewkonie. Uwielbiam ich zapach. To tej pory nie udało mi się wyhodować ich sadzonek w domu. W tym roku wysiałam prosto do gruntu. Udało się, ale niestety zakwitły strasznie późno.
- dwostr

Joluś dziękuje za odwiedziny , ja Tobie również życzę dobrej nocy
Gosiu ,jest mi bardzo miło Cię gościć-ja u Ciebie też jestem często tylko-cichaczem
-obiecuję poprawę.
Co do lewkonii to siałam je w dwóch ostatnich latach,najpierw tak ,jak Ty -do gruntu ,a w ubiegłym roku przygotowałam rozsadę w namiocie foliowym.Pewnie tą drugą metodą zakwitłyby wcześniej,ale przez brak czasu w odpowiednim momencie wysadziłam ja bardzo późno,więc zakwitły dopiero jesienią.Teraz postanowiłam nie bawić się z rozsadami-kupię gotowe roślinki .Ale zapach rzeczywiście mają ...obłędny.
Gosiu ,jest mi bardzo miło Cię gościć-ja u Ciebie też jestem często tylko-cichaczem
Co do lewkonii to siałam je w dwóch ostatnich latach,najpierw tak ,jak Ty -do gruntu ,a w ubiegłym roku przygotowałam rozsadę w namiocie foliowym.Pewnie tą drugą metodą zakwitłyby wcześniej,ale przez brak czasu w odpowiednim momencie wysadziłam ja bardzo późno,więc zakwitły dopiero jesienią.Teraz postanowiłam nie bawić się z rozsadami-kupię gotowe roślinki .Ale zapach rzeczywiście mają ...obłędny.
- Margo2

Ja też chciałabym kupić sadzonki, ale u mnie nigdy ich nie widziała. Będę szukać dalej, a w najgorszym wypadku wysieję do gruntu ja w zeszłym roku.
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Danusiu!
Piękna wiosenka u Ciebie. Pokazuj więcej tych ślicznych fotek a na pewno przywołasz
wiosnę.
Piękna wiosenka u Ciebie. Pokazuj więcej tych ślicznych fotek a na pewno przywołasz
wiosnę.
- dwostr

Gosiu, lewkonię spotkałam w ubiegłym roku na bazarku przy Rembielińskiego.
Krysiu! gdyby ta wiosenka miała oczy i zajrzała do Ciebie, to na pewno na zawsze by już została.
-nie miałaby innego wyjścia
Krysiu! gdyby ta wiosenka miała oczy i zajrzała do Ciebie, to na pewno na zawsze by już została.
-nie miałaby innego wyjścia
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
DANUSIU masz swiętą rację . Podzielam Twoje zdanie
- maria5
- 1000p

- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Danusiu ale u ciebie już ją widać
Jak się nazywają te kwiatki

Jak się nazywają te kwiatki