Mój ogród- mariasen cz.4
-
- 500p
- Od: 14 paź 2008, o 18:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne jeżówki a tą o długich płatkach widzę pierwszy raz.Ogród na ostatnich fotkach prezentuje sie fantastycznie!Hortensja Renhy Vanillia Fraise-to na pewno jest ta.Również niedawno stałam się jej posiadaczką i jestem pod jej wrażeniem.Cudownie się wybarwia.
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Ogród Sterlizja36
- mariasen
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Mario, dziękuję za miłe słowa.
Ewo, jeżówka z długimi wąskimi płatkami to pallida, podobno rewelacyjnie wygląda w dużej kępie.
Ta hortensja rośnie na słonecznym stanowisku i ma ogromne kwiatostany. Mam jeszcze jedną, starszą, w półcieniu ale dopiero zaczyna kwitnąć. W ubiegłym roku miała piękne, blado różowe kwiaty.
Jolu,

Bardzo lubię ogród w świetle lamp. Na mur nakleiłam lustro ale jako, że mur jest bardzo krzywy, mam krzywe zwierciadło. Może to lepiej, bo nie chodziło o to żeby się w nim przeglądać, nie wiem jeszcze czy tak to zostawię. Teraz zastanawiam się nad obramowaniem tego lustra, chciałabym ustawić tam pergolę, a po murze puścić bluszcz.Teraz jeszcze nie jest ładnie ale wieczorem, odbija się w nim światło jednej z lamp i wygląda jakby było dodatkowe oświetlenie i przejście do drugiego ogrodu. Błysk flesza zaciemnia ten efekt.

Ewo, jeżówka z długimi wąskimi płatkami to pallida, podobno rewelacyjnie wygląda w dużej kępie.

Ta hortensja rośnie na słonecznym stanowisku i ma ogromne kwiatostany. Mam jeszcze jedną, starszą, w półcieniu ale dopiero zaczyna kwitnąć. W ubiegłym roku miała piękne, blado różowe kwiaty.
Jolu,

Bardzo lubię ogród w świetle lamp. Na mur nakleiłam lustro ale jako, że mur jest bardzo krzywy, mam krzywe zwierciadło. Może to lepiej, bo nie chodziło o to żeby się w nim przeglądać, nie wiem jeszcze czy tak to zostawię. Teraz zastanawiam się nad obramowaniem tego lustra, chciałabym ustawić tam pergolę, a po murze puścić bluszcz.Teraz jeszcze nie jest ładnie ale wieczorem, odbija się w nim światło jednej z lamp i wygląda jakby było dodatkowe oświetlenie i przejście do drugiego ogrodu. Błysk flesza zaciemnia ten efekt.

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Ciekawe trawki serwujesz Majko, to moje ulubienice ostatnio! Ta zielona to koński ogon?Kupiłam ostatnio trochę podzielonej kępy i była zieloniutka ale za 2 dni zbielała i nie mogę się na niej wyznać.Czy uschła , czy choruje po podziale?Chociaż na uschniętą nie wygląda!Muszę jej się przyglądać.Twoja pięknie się prezentuje, zresztą nie tylko ona!!!
No..żeby było wiadomo!!!
Maryna.
No..żeby było wiadomo!!!

Maryna.

- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Pięknie to wygląda ,a na żywo chyba jeszcze lepiej .Dobrze by było jakoś zakamuflować te boki ,wtedy wydawało by się ,że to przedłużenie ogrodu .Tylko trzeba uważać na gości ,aby się za bardzo nie zagalapowali ,bo wydaje się ,że dalej też jest ogród .Mogli by co nie co stratować ,lub rozbić sobie głowę .

- mariasen
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, po upalnym dniu taki wieczór to marzenie. Bardzo urósł ostatnio, widoczny na ostatnich zdjęciach, jałowiec Horstmann, jest piękny.
Iga, po jednej stronie już jest bluszcz więc szybko zarośnie. Mój M nie był zachwycony tym pomysłem ale teraz stwierdził, że to ciekawe rozwiązanie. Ja już to "widzę"

Iga, po jednej stronie już jest bluszcz więc szybko zarośnie. Mój M nie był zachwycony tym pomysłem ale teraz stwierdził, że to ciekawe rozwiązanie. Ja już to "widzę"

- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57