Ogród-hal1959 cz.4
- empuza
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 cze 2007, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Halinko
Dziś wpadłam z kawką..wiedziałam, że nacieszę się pięknymi widokami
Pokazujesz tak niesamowicie rośliny, że nawet najzwyklejsza wygląda na królową...
Bardzo lubię do Ciebie zaglądać.
Dziś wpadłam z kawką..wiedziałam, że nacieszę się pięknymi widokami
Pokazujesz tak niesamowicie rośliny, że nawet najzwyklejsza wygląda na królową...
Bardzo lubię do Ciebie zaglądać.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- hal1959

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Witam wszystkich miłych gości ,dopiero dzisiaj mam net,uszkodzony miałam modem ,ale już okey,tylko zaległości trudno nadrobić
Dziękuję za życzenia i piękne kwiatki
.
Madziu mój krwawnik jest dość wysoki,ale nie pokłada się,mam tez żółty od Gosi (Deirde),jest wyższy,cały w pąkach i też nie pokłada się,jesienią dostałam i pięknie się rozrósł,ciekawa jestem kwiatów,bo takiego żółtego nie miałam i jest inny z listków.
Danusiu faktycznie mój clematis się różni od Twojego,ma mniej płatków,ale jest śliczny.
Joluś ,a ja zawsze myślałam,że krwawnik jest tylko ten polny ,biały,gdy moje kupiłam to o żółtym jeszcze nie wiedziałam,ale już mam
.Niedługo pokażę fotkę
A tak wygląda moja kępa krwawników.

Marynkoprawda,że ładna jest dziewanna
Hanuś już jestem
Aguś cieszę się ,ze lubisz wpaść czasem do mnie pooglądać moje roslinki
Oto kilka z nich
Zakwitł mi nachyłek od Izuni (Chatte)

A teraz lilie

Dziękuję za życzenia i piękne kwiatki
Madziu mój krwawnik jest dość wysoki,ale nie pokłada się,mam tez żółty od Gosi (Deirde),jest wyższy,cały w pąkach i też nie pokłada się,jesienią dostałam i pięknie się rozrósł,ciekawa jestem kwiatów,bo takiego żółtego nie miałam i jest inny z listków.
Danusiu faktycznie mój clematis się różni od Twojego,ma mniej płatków,ale jest śliczny.
Joluś ,a ja zawsze myślałam,że krwawnik jest tylko ten polny ,biały,gdy moje kupiłam to o żółtym jeszcze nie wiedziałam,ale już mam
A tak wygląda moja kępa krwawników.

Marynkoprawda,że ładna jest dziewanna
Hanuś już jestem
Aguś cieszę się ,ze lubisz wpaść czasem do mnie pooglądać moje roslinki
Oto kilka z nich
Zakwitł mi nachyłek od Izuni (Chatte)

A teraz lilie

a ja chodzę za Tobą i przytakujęJadzia1 pisze:Wczoraj skończyłam pięknym akcentem dzień u Hani 1 oglądając jej piękny ogród . Dziś rozpoczynam dzień również pięknie dzięki Tobie i Twoim pięknym liliom![]()
Dziękuję Ci bardzo
![]()
Miłego dnia Halinko
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- Hanka 1

- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Haluś
Jak dobrze,że już jesteś i że to była tylko awaria netu-martwiłam się o Ciebie.Jak zawsze pokazujesz piękne róże i lilie
takiej nie mam a jest piękna.Ostatnio podobają mi się właśnie lilie pełne albo udające pełne.
U mnie w pełni rozkwitu są lilie azjatyckie i turbanowe.Pozostałe jeszcze w pąkach
Jak dobrze,że już jesteś i że to była tylko awaria netu-martwiłam się o Ciebie.Jak zawsze pokazujesz piękne róże i lilie

takiej nie mam a jest piękna.Ostatnio podobają mi się właśnie lilie pełne albo udające pełne.
U mnie w pełni rozkwitu są lilie azjatyckie i turbanowe.Pozostałe jeszcze w pąkach
- ewkapaw

- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Halinko piękne krwawniki i lilie . Moje -Twoje jeszcze u mnie nie kwitną , ale myślę ze za kilka dni będą .
Ciekawa jeste koloru jai mi przysłałaś
Lilie masz też cudowne , bardzo lubię te kwiaty i też czekam każdego dnia , czy jakaś nowa pokaże swoje oblicze
Ciekawa jeste koloru jai mi przysłałaś
Lilie masz też cudowne , bardzo lubię te kwiaty i też czekam każdego dnia , czy jakaś nowa pokaże swoje oblicze
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- hal1959

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Jadziu niedawno pokochałam lilie i cieszę się,że je mam sporo przekwita,ale jeszcze trochę jest w pąkach,trochę inaczej wyglądają one jak na etykietkach,ciekawe czy uda mi się nazwać te,które zakwitną
Na razie niektóre mam nazwane,ale parę mam kupionych tych wcześniejszych bez nazw
.Cieszę się ,że wpadłaś do mnie z rana rozpocząć dzień
.
Madziu one szybko się rozrosną i mogą jeszcze zakwitnąć w tym roku,w następnym zrobi się kępka.
Izuniu przytakuj a co tam
.
Hanuś nie miałam netu tydzień i nie mogę nadążyć,ciągle jestem w tyle
.Jestem sama zaskoczona tą lilią,bo nie mam jej na etykietce lilii ,które kupiłam,a wszystkie je miały i nie potrafię jej nazwać,płatki ma tak ułożone jak Sphinx,ale te paski
.
Ewuniu nie wiem jaki kolor jest krwawnika który był bez doniczki,w doniczce były siewki każdego koloru jakie mam ,ciekawe czy tak będzie
.
Wczoraj zrobiłam wielkie odkrycie
.Jednak zakwitnie,jak ja mogłam przegapić ten moment paka

Madziu one szybko się rozrosną i mogą jeszcze zakwitnąć w tym roku,w następnym zrobi się kępka.
Izuniu przytakuj a co tam
Hanuś nie miałam netu tydzień i nie mogę nadążyć,ciągle jestem w tyle
Ewuniu nie wiem jaki kolor jest krwawnika który był bez doniczki,w doniczce były siewki każdego koloru jakie mam ,ciekawe czy tak będzie
Wczoraj zrobiłam wielkie odkrycie

a ja kilka stron wstecz szukam... i szukam...hal1959 pisze:Joluś tojeści może jest sporo ,ale trojeść znam tylko tę pomarańczową,na forum się dowiedziałam,że trojeść i tojeść to różne rośliny.Jeśli chodzi o dziurawca to chyba pomyliłaś krwawnikiem
![]()
.Dziurawca ja nie mam ,bynajmniej nic nie wiem o tym
Bo mój zakwitł po raz pierwszy i chciałam zobaczyć inne kolory
z uśmiechami Iza
u liski
u liski