Ogród (z) PESTKI@

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Re: Ogród (z) PESTKI@

Post »

Wczesne tulipany. ;:63 Czyż nie są piękne??? Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Żonkile przywiezione z Francji.Nie są wysokie,raczej takie na Swiąteczny stół,ale urocze i takie ,,inne,,
Nie mogę oczu od nich oderwać Obrazek
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Świąteczna ozdoba przed drzwiami wejściowymi Obrazek
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

igor944 pisze:Brawo już masz tulipanki, u mnie jeszcze w pąkach. Piękne są. ;:63
To bardzo wczesne tulipanki i nie kwitną zbyt długo ,ale rzeczywiście oko cieszą i bardzo się rozkrzewiają.Od tamtej wiosny podwoiły swoją objętość. :tan
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

pamelka pisze:Pestko kiedy startuje Twój tamaryszek? Kupiłam małą sadzonkę w tym roku i jeszcze nie rusza, inne krzewy już w pąkach :tan
Ponawiam pytanko ;:138
Zdrowych i słonecznych ;:3 świąt :uszy
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne tulipanki...
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pamelko już Ci napisałam we wcześniejszym poście.Wklejam wypowiedż;
Pamelko tamaryszki jeszcze nie kwitną o tej porze i rzeczywiście wyglądają jakby uschły.Wystarczy ułamać maleńką gałązkę aby sprawdzić czy żyje.Nie jestem pewna ,ale chyba tamaryszki kwitną w maju i najlepiej po tym czasie przycinać drzewko jeśli jest to konieczne.Moj tamaryszek jest już cięty z racji wieku,pięknie odbijają nowe pędy,Jak zakwitnie wstawię fotkę.Cudnie wygląda na tle soczystej trawy.
Dawidzie dziękuję bardzo za odwiedzinki :wink:
WESOŁYCH ŚWIĄT WSZYSTKIM!!!
x-d-a

Post »

Pestko, pięknie i wiosennie jest w Twoim ogródku.
Te wczesne kwiatki chyba najbardziej cieszą i zawsze oczekujemy ich z dużą niecierpliwością :P
Piękną kępkę tworzą Twoje wczesne tulipanki, a te malutkie narcyzy też bardzo lubię :lol:
Pozdrawiam świątecznie ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziekuje za odwiedzinki DALU.
To prawda,chyba żadnych kwiatów nie oczekuje się tak bardzo jak tych pierwszych wiosennych.
Często łapię sie na tym ,ze przechadzam się po ogrodzie ,któryś już raz w ciągu dnia żeby tylko po patrzec i po zachwycać się kolorami.Teraz nie moge się doczekać kwitnienia mojej żółtej magnolii FEI HUANG.Kupiłam ją dwa sezony temu,w zeszłym roku nie kwitła,bałam się ,że jej nie służy coś u mnie ,ale w tym roku ma piękne duże pąki kwiatowe.Będe musiała trochę poczekać na kwiaty dlatego ,ze ona kwitnie jako ostatnia ze wszystkich magnolii,ale za to jak :roll:
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Pesteczko i wielkie sorry ;:180 , nie zauważyłam Twojej odpowiedzi. Przepraszam za moją nieuwagę ;:180 Spokojnych i słonecznych świąt ;:3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aldonko Twoje wczesne tulipany powalają swoją urodą, są przepiękne i taka wielka kępa, nie mogę się napatrzeć :D
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pamelko nic nie szkodzi ,ze nie zauważyłaś hihi.Ja wielu żeczy nie zauważam czytając do forum,bo powalają mnie fotki ogrodów.
AGNESS dziękuję za odwiedzinki i miłe słowa.Wiesz może nieskromnie to zabrzmi ,ale ja tez oczu od nich oderwać nie mogę i targałam gości świątecznych aby się nimi pochwalić. :oops: No ale to tak strasznie cieszy po długiej zimie ;:138
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11

Post »

kobieto jesteś niesamowita nie dość że tyle tu "z pestki" to jeszcze te pustaki .wybacz nie odpuszczę musisz nam się pochwalić jak to się robi a właściwie nie pochwalić tylko nauczyć MUSISZ pliiiiiizzzzzz. masz piękne fuksje ,och Aldonko zazdrość bierze bo mi co roku padają ,napisz jak ich czarujesz że są tak piękne .czy jak pięknie poproszę to użyczysz gałązek ,no bo zachorowałam teraz

ogród u stop klaszroru
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ALINKO bardzo dziękuję za tak miłe słowa :oops:
Jeśli chodzi o pustaki to....aż mi wstyd o tym pisać.Leżały sobie po remoncie i mnie wkurzały,chciałam je przeniesć i jak je podniosłam to....już wiedziałam ,ze muszą u mnie zostać.To nie jest profesjonalna ,,robota,, i pewnie nie na długo ,ale to nic poprawimy :wink: Wiec wziełam farbe młoteczkową srebrną hamereit która mi została po malowaniu płotu i pomalowałam całość,a potem nastepną farbę czarną tez do metalu i....esy floresy i takie tam to co wyszło...Fajny efekt ,bo na jednym stoja kwiaty ,a drugi jest pęknięty.Stoją cały czas na ogrodzie i są coraz piękniejsze bo...zaczyna na nich rosnąć mech ;:138
Co do fuksji no niestety i ja w tym roku będę musiała kupić sobie nowe.Wyjechałam do Francji i dzieci nie schowały mi doniczek.Po powrocie w grudniu nie było już co chować.
Fuksje bardzo lubią miejsca tarasowe,pod zadaszeniem,wtedy rosna bardzo bujnie,maja piekniejszy kolor liści i nie opadają im kwiatki tak jak u fuksji ustawionych na kwietnikach w ogrodzie.Sa bardzo żarłoczne co tydzień nawożę używając SUBSTRAL-u do kwiatów balkonowych.Im wieksza doniczka tym lepiej i ziemia bogata w torf.Pózną jesienią wstawiam do widnej piwnicy i bardzo ograniczam podlewanie,w lutym cięcie przesadzanie i delikatne nawożenie...Nic więcej nie robię kochana.Jeśli będziesz chciała szczepki z tego roku to bardzo chętnie się z Tobą podzielę.Mam znajomego ogrodnika i od niego wezmę tegoroczne fuksje,bo ma zawsze bardzo mocne krzaczki.Nie wyobrażam sobie sezonu bez pelargonii gazanii aksamitki wąskolistnej i fuksji. :wink:
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pochwalę sie moją forsycją,która jest cięta przez cały sezon.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”