Ja nie podpieram pędów kwiatowych i nie zmuszam do tego jak mają rosnąć :P
Moje orchidaria - Anaka
-
Anaka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 maja 2009, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ma tak wygiętą.bo rośnie jak lubi
Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Anako niesamowicie Ci zazdroszczę możliwości swobodnego "puszczania pędów". Gdyby tylko u mnie warunki pozwalały ja też puszczałabym je wolno
Phalaenopsis Alfred Nego Zebulon niesamowicie piękny - szkoda, że nie mam możliwości obejrzenia go "na żywo". Niestety w Warszawie bardzo ubogo jeżeli chodzi o wystawy..... czy storczykowe "imprezy"
Phalaenopsis Alfred Nego Zebulon niesamowicie piękny - szkoda, że nie mam możliwości obejrzenia go "na żywo". Niestety w Warszawie bardzo ubogo jeżeli chodzi o wystawy..... czy storczykowe "imprezy"
-
Anaka

Kasiog1, ostatnia wystawa storczyków była w W-wie w lutym w Bibliotece Narodowej
Następna pewnie będzie we wrześniu lub październiku :P
Są to imprezy cykliczne. A częściej to nigdzie nie ma.
W Krakowie jest też dwa razy w roku. we Wrocławiu raz. w Łodzi - dwa, poza tym jeszcze w POznaniu, Szczecinie,Sosnowcu i Lublinie - raz w roku
W Krakowie jest też dwa razy w roku. we Wrocławiu raz. w Łodzi - dwa, poza tym jeszcze w POznaniu, Szczecinie,Sosnowcu i Lublinie - raz w roku
Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki
Anako- przewędrowałam przez cały Twój wątek.
Sama przyjemność
Wspaniała kolekcja, a opiekunka skromna i bezinteresowna
Bardzo spodobała mi się ta "Złota myśl":
"Moja kolekcja to efekt długich poszukiwań, doświadczeń i pomyłek,zabiegów pielęgnacyjnych,etc.
Każdy to musi przejść, zanim znajdzie swój klucz do udanego zbioru"
Gratuluję i pewnie nieraz poproszę o pomoc
Sama przyjemność
Wspaniała kolekcja, a opiekunka skromna i bezinteresowna
Bardzo spodobała mi się ta "Złota myśl":
"Moja kolekcja to efekt długich poszukiwań, doświadczeń i pomyłek,zabiegów pielęgnacyjnych,etc.
Każdy to musi przejść, zanim znajdzie swój klucz do udanego zbioru"
Gratuluję i pewnie nieraz poproszę o pomoc
-
Anaka

Art - bardzo dziękuję i zapraszam
Służę pomocą w miarę moich możliwości.Świat roślin, a orchidei w szczególności jest tak niezbadany............................
Służę pomocą w miarę moich możliwości.Świat roślin, a orchidei w szczególności jest tak niezbadany............................
Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki
- Beatrice

- Od: 24 maja 2009, o 21:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak dotąd o tej w Szczecinie, dowiadywałam się.........o jeden dzień za późno, ale Dzięki Wam mam nadzieję, ze w tym roku zdążę na czas............Anaka pisze:Kasiog1, ostatnia wystawa storczyków była w W-wie w lutym w Bibliotece Narodowej![]()
- Storczykowa

w Sosnowcu są 2 razy w roku. wiem, bo jeżdżę na każdą, niestety wybór bardzo mały i nie ma za bardzo w czym wybierać. jak zbierałam same hybrydy, to było łatwiej coś znaleźć, bo w Sosnowcu jest dużo hybryd i bardzo mało botanicznych. byłoby fajnie, gdyby było mnóstwo Phalaenopsis i malutko innych rodzajów, a niestety tych innych jest więcej, a one mnie ani trochę nie interesują.Anaka pisze:Kasiog1, ostatnia wystawa storczyków była w W-wie w lutym w Bibliotece Narodowej![]()
-
Anaka

Oprócz wystaw są jeszcze sklepy internetowe, w których można wybrać dla siebie sporo botanicznych. Na allegro też duży wybór :P
Są też wystawy za granicą
Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki
- Storczykowa

codziennie przeglądam allegro, ale raczej nie ma botanicznych. są różne ciekawe hybrydy, ale i tak nie mogę sobie nic zamówić. z moich wymarzonych tylko equestrisa parę razy widziałam, nawet teraz 1 jest (biały), ale jest za drogi. na stronach sklepów internetowych też nic nie ma, bo na każdym są może ze 2 lub 3 Phalaenopsis i to takie odmiany, które mnie nie interesują. na zagraniczne wystawy na pewno nie pojadę, bo jak T. nie chce mnie zabrać na wystawy inne niż w Sosnowcu ani nawet do sklepów, to na taką wystawę tym bardziej. ale zamierzam kupić moje wymarzone, jak tylko spotkam gdzieś ładne i w niskich cenach. może kiedyś będą bardziej dostępne niż teraz.Anaka pisze:Oprócz wystaw są jeszcze sklepy internetowe, w których można wybrać dla siebie sporo botanicznych. Na allegro też duży wybór :P
-
Anaka

Kochana, nie wiem ,jak Ty przeglądasz allegro, bo dzisiaj widziałam tam phal. botaniczny. I prawie codziennie się pojawiają
Na www.orchidarium.pl jest teraz udostępniony katalog Kultany i można sobie sporo z Tajlandii ściągnąć
Na www.orchidarium.pl jest teraz udostępniony katalog Kultany i można sobie sporo z Tajlandii ściągnąć
Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki
- Storczykowa

jakie botaniczne widziałaś? ja widziałam equestrisa. no i dużo hybryd.Anaka pisze:Kochana, nie wiem ,jak Ty przeglądasz allegro, bo dzisiaj widziałam tam phal. botaniczny. I prawie codziennie się pojawiają![]()
a na orchidarium chybateż nie było tych odmian, które mnie interesują, bo przeglądałam katalog.
-
Anaka