Arbuz wydaje pusty dźwięk i pływa, ale nie trzeszczy.. poleży jeszcze trochę i degustacja, wstawię fotki jeśli będzie się czym chwalić

:
 : 

No super to jestSuppa pisze:dopiero po wbiciu noża trachnął i rozłupał się prawie na pół
 Ostatnio z premedytacją dałem wbić nóż w arbuza rodzicom i nieźle się wystraszyli
 Ostatnio z premedytacją dałem wbić nóż w arbuza rodzicom i nieźle się wystraszyli  

Sam jestem zaskoczony efektami.
 Sam jestem zaskoczony efektami.
Space99 pisze:No super to jestSuppa pisze:dopiero po wbiciu noża trachnął i rozłupał się prawie na półOstatnio z premedytacją dałem wbić nóż w arbuza rodzicom i nieźle się wystraszyli
 . Oj , imadła macie w ręcach , i maltretujecie te arbuzy bezustannie ...Już to widze
 . Oj , imadła macie w ręcach , i maltretujecie te arbuzy bezustannie ...Już to widze  . A trzeszczenie to nic innego jak wewnętrzne pękanie , więc wystarczy potem wbić nóż i ...
 . A trzeszczenie to nic innego jak wewnętrzne pękanie , więc wystarczy potem wbić nóż i ...   . Aha , znalazlem jeszcze jedną ceche dojrzałości arbuza ! Owoc niedojrzaly jest z wierzchu matowy , a dojrzaly lekko blyszczący
 . Aha , znalazlem jeszcze jedną ceche dojrzałości arbuza ! Owoc niedojrzaly jest z wierzchu matowy , a dojrzaly lekko blyszczący  

ceche dojrzałości arbuza ! Miejsce styku niedojrzalego arbuza z ziemią jest jasnego koloru , dominuje biały .. To miejsce u dojrzalego staje sie żólte !
 ceche dojrzałości arbuza ! Miejsce styku niedojrzalego arbuza z ziemią jest jasnego koloru , dominuje biały .. To miejsce u dojrzalego staje sie żólte ! 

Nie będę tego próbowała z moimi
 Nie będę tego próbowała z moimi 

! Podobno łapiąc dojrzałego arbuza za ogonek - nastąpi urwanie .. a jeśli nie nastąpi to jest niedojrzały
 ! Podobno łapiąc dojrzałego arbuza za ogonek - nastąpi urwanie .. a jeśli nie nastąpi to jest niedojrzały  

, zwłaszcza te mniejsze do 3 kg.
 , zwłaszcza te mniejsze do 3 kg.