Złotokap kwitnie od 5 lat ( momentu wsadzenia ) zawsze bardzo obficie
Ogród pumki
- PUMKA
- 500p

- Od: 16 sty 2009, o 10:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród pumki
Gosiu - budowla z kamienia masz na mysli skalniak przy domu czy grill ogrodowy?
)
- magos13
- 500p

- Od: 2 lut 2010, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj.
Skalniak śliczny, ale chodziło mi (jak już odpowiedziałaś) o grila (na zdjęciu za złotokapem). To teraz poproszę o zdjęcie grila.
Muszę jakoś zachęcić mój złotokap do kwitnięcia.
Skalniak śliczny, ale chodziło mi (jak już odpowiedziałaś) o grila (na zdjęciu za złotokapem). To teraz poproszę o zdjęcie grila.
Muszę jakoś zachęcić mój złotokap do kwitnięcia.
Pozdrawiam. Gosia
- kubanki
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 sie 2008, o 16:34
Pumko, przeleciałam jeszcze raz od początku Twój wątek, bo ogród bardzo mi się podoba. Ciut się zawiodłam, że zimą żadnych zaległych zdjęć nie powrzucałaś, ale mam nadzieję, że w tym roku będziesz częściej nas raczyć widokami Twoich pięknych zakątków.
Mam pytanie do treści wątku - podałabyś dokładniejsze namiary na super szkółkę pod Inowrocławiem? Może być na PW
Szukam bylin, bylin, bylin (i wielu innych roślin
)
Mam pytanie do treści wątku - podałabyś dokładniejsze namiary na super szkółkę pod Inowrocławiem? Może być na PW
- PUMKA
- 500p

- Kontakt:
-
goni@k
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 wrz 2006, o 13:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Pumko
Bajeczna ta Twoja wiosenka, taka kolorowa
Czy te kły hostowe to jedna kępa, taka gigantyczna ?

Bajeczna ta Twoja wiosenka, taka kolorowa
Czy te kły hostowe to jedna kępa, taka gigantyczna ?
-
x_P-42
Pumko, ależ masz kępy tulipanków botanicznych ! Chyba dość długo rosną w tym miejscu.
Czy to albopicta tak wspaniałe się kłębi dziesiątkami kiełków?
aha ! dziś podjęłam decyzję,że oddaję "Hostapedię" do introligatora, aby podzielił mi ją na co najmniej 3 części . Jak Ty radzisz sobie z czytaniem np. w łóżku? Przecież to 4,5 kg wiedzy! Ręce mi mdleją a czytanie przy stole, to żadna przyjemność.
Czy to albopicta tak wspaniałe się kłębi dziesiątkami kiełków?
aha ! dziś podjęłam decyzję,że oddaję "Hostapedię" do introligatora, aby podzielił mi ją na co najmniej 3 części . Jak Ty radzisz sobie z czytaniem np. w łóżku? Przecież to 4,5 kg wiedzy! Ręce mi mdleją a czytanie przy stole, to żadna przyjemność.
Pumko, ja też przyszłam wyrazić swój zachwyt dla tulipanów przede wszystkim, dla hostowej mega-kępy też, chociaż pewnie bardziej interesujące są u Ciebie te mniejsze kępki niedawno kupionych odmian... Pokaż więcej zdjęć wiosennych, to taka radość dla oczu wciąż spragnionych takich widoków..
Muszę, muszę to powiedzieć
Polu to Ty hostapedię czytasz do poduszki?
Nic dziwnego, że Ci niewygodnie, a że spać potem możesz, to gratuluję! 
Muszę, muszę to powiedzieć
- PUMKA
- 500p

- Kontakt:
Witajcie Kochani Hostomaniacy !
Moja mega kępa była juz 3-krotnie dzielona na pół....to najzwyczajniejsza f. albomarginata, niby nic ciekawego ale masa czyni cuda
))
Tulipki botaniczne to moje ulubione..tak..nie trzeba ich wykopywać
Te tutaj maja około 5 lat.
A co do Hostapedii, to jej ciężar i nieporadność powodują, że czytanie jej w łóżku jest nie tyle niemożliwe co bardzo niewygodne...więc cztam ja w pokoju na stole jak mąż ogląda zawody snookera ( nuuuda ). Ale skarbnica wiedzy - OGROMNA !!!
I garść nowych fotek:
Byłam ostatnio w poznańskim Ogrodzie Botanicznym na Zjeździe Miłośników Roślin Skalnych - zobaczcie te piękne lewizje

Moja mega kępa była juz 3-krotnie dzielona na pół....to najzwyczajniejsza f. albomarginata, niby nic ciekawego ale masa czyni cuda
Tulipki botaniczne to moje ulubione..tak..nie trzeba ich wykopywać
A co do Hostapedii, to jej ciężar i nieporadność powodują, że czytanie jej w łóżku jest nie tyle niemożliwe co bardzo niewygodne...więc cztam ja w pokoju na stole jak mąż ogląda zawody snookera ( nuuuda ). Ale skarbnica wiedzy - OGROMNA !!!
I garść nowych fotek:
Byłam ostatnio w poznańskim Ogrodzie Botanicznym na Zjeździe Miłośników Roślin Skalnych - zobaczcie te piękne lewizje

A co hostomaniaczka robiła na zjeździe miłośników roślin skalnych? Zdrada?
A kępy żonkilowo-szafirkowe imponujące, a czy pomiędzy nimi wychodzą jakieś kły? No bo co potem? Pięknie, pięknie!
- PUMKA
- 500p

- Kontakt:
Wiesz Marto, trzeba poszerzać horyzonty
Ale serio, była na nim tez nasza koleżanka z forum ( Kicia ) tez hosto-skrzywiona
Były różne tematy, pokazy slajdów i filmów, wykłady dyrektorów ogrodów botanicznych w Poznaniu i Warszawie ( ten ostatni opowiadał o 48 (!!!) gatunkach storczyków rosnących w Polsce - niesamowite! Potem zwiedzanie Ogrodu Botanicznego wraz z przewodnikiem. A na dodatek mozna było zakupić od będących tam uczestników/kolekcjonerów bardzo rzadkie i ciekawe rośliny ( ja kupiłam bodziszki, cyklameny ogrodowe i... hostę
Były różne tematy, pokazy slajdów i filmów, wykłady dyrektorów ogrodów botanicznych w Poznaniu i Warszawie ( ten ostatni opowiadał o 48 (!!!) gatunkach storczyków rosnących w Polsce - niesamowite! Potem zwiedzanie Ogrodu Botanicznego wraz z przewodnikiem. A na dodatek mozna było zakupić od będących tam uczestników/kolekcjonerów bardzo rzadkie i ciekawe rośliny ( ja kupiłam bodziszki, cyklameny ogrodowe i... hostę
- zielono mi
- 500p

- Od: 26 maja 2008, o 19:38
Witaj Aneto
, zaglądam do Twojego ogródka a tu ciekawa relacja ze zjazdu miłośników roślin skalnych.
Ciekawa impreza, opowiedz coś więcej na ten temat i pokaż roślinki o które powiększyła się Twoja ogrodowa kolekcja
Ciekawa impreza, opowiedz coś więcej na ten temat i pokaż roślinki o które powiększyła się Twoja ogrodowa kolekcja
Pozdrawiam Jola