Kolekcja Agaty :-)))
- AnnaL
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agatko mam pytanie- Czy Jacqueline pachnie? Ja mam go w domu i szykuje się do kwitnienia. Ania
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;

- agata0806
- 1000p
- Od: 11 lut 2009, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gelatynka trudno mi powiedzieć do czego można porównać zapach Liodoro,powiem tylko że piękny..Mam trzy rośliny w jednej doniczce i dużo tam było takich.. ;:13
AnnaL Jacqueline chyba jeszcze piękniej pachnie od Liodoro,po prostu bomba
A jakie mu stwarzasz warunki że ci zakwitł?Na jakim parapecie stoi i jaką masz temperaturę?Bo ja mam taki drugi ale jeszcze nie zakwitł ;:2
AnnaL Jacqueline chyba jeszcze piękniej pachnie od Liodoro,po prostu bomba

A jakie mu stwarzasz warunki że ci zakwitł?Na jakim parapecie stoi i jaką masz temperaturę?Bo ja mam taki drugi ale jeszcze nie zakwitł ;:2
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Stoi na parapecie południowym na podstawce z keramzytem, temperatura 22-23 stopnie, popołudniami jest doświetlany. Ja mam i Liodoro ale w tej chwili jest po kwitnieniu. Ania
Początek mojej przygody.
))

oglądałam Phalaenopsis Liodoro.. Twoje śliczne - najładniejsze wybrałaśagata0806 pisze:Dzięki![]()
Tam tyle tego było że był ciężki wybór ale Phal.Liodoro i Jacqueline najładniejsze..
Katlejastych było masa ale ja nie chciałam..Zdjęcia z wystawy możecie obejrzeć bo już dałam na forum.. ;:13

czy jest podwójne, a na jednej z rodzin macierzystych znajduje się basal keiki? ja ostatecznie wybrałam Doritaneopsis (bo miałam ochotę na roślinki w kolorze żółtym)

Edyta
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
ale pewnie nigdy nie powącham, bo nie mam gdzie spotkać takiego storczyka. ale chciałabym go powąchać, a może i dołączyć do kolekcji... uwielbiam pachnące Phalaenopsisy. niestety z moich pachną tylko 2: liodoro i ten z mojego avatara. a mogłabyś napisać coś o tym jaqueline? jak pachnie, to pewnie niedługo stanie się jednym z moich wymarzonych. i do tego jest trochę podobny do violacea.agata0806 pisze:Storczykowa to jak byś powąchała Jacqueline to byś zmieniła zdanie..To dopiero jest cudowny zapach co nie mówię że zapach Liodoro mi się nie podoba ;:13
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Agatko, nowe nabytki zachwycające
Ten Phal. Manni jest niesamowity
możesz pokazać go w całości, najlepiej przy jakiejś hybrydzie
ciekawa jestem jakiej jest wielkości 

Ten Phal. Manni jest niesamowity

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
-
- 100p
- Od: 16 lut 2009, o 11:54
Agatko - wiedziałam, że śliczności przywieziesz, ale takich cudów sie nie spodziewałam - aż mi szczęka opadła.
Liodoro - gąszcz lisci - jak każda roslinka bedzie wypuszczać pęd kwiatowy to bedzie widowisko!
Jacqueline - widzę pierwszy raz - śliczny kolor- a piszesz jeszcze o zapachu....
A fasciata jak ma zakwitnąć?
Liodoro - gąszcz lisci - jak każda roslinka bedzie wypuszczać pęd kwiatowy to bedzie widowisko!
Jacqueline - widzę pierwszy raz - śliczny kolor- a piszesz jeszcze o zapachu....
A fasciata jak ma zakwitnąć?
- agata0806
- 1000p
- Od: 11 lut 2009, o 14:12
Edytko zgadza się,to ten Liodoro..
Storczykowa nie wiem do czego jest podobny zapach Phal.Jacqueline ale może trochę do Liodoro tez tylko trochę inny
Jeanne ok ale już jutro jeśli możesz zaczekać
Moni Phal.Manni nie pachnie ale jutro go jeszcze poniucham..Kwiatki ma bardzo maleńkie,jakieś 3 cm..
Do jakich rozmiarów rośnie nie wiem ale na wystawie widziałam taką dużą i miała około 10 liści..
Agnieszka dzięki
No Liodoro to mi się naprawdę udał..
Jacqueline kwitnące było jedno jedyne i od razu go capnęłam ;:6
A Fasciata jak kwitnie nie wiem,muszę sprawdzić w necie...

Storczykowa nie wiem do czego jest podobny zapach Phal.Jacqueline ale może trochę do Liodoro tez tylko trochę inny

Jeanne ok ale już jutro jeśli możesz zaczekać

Moni Phal.Manni nie pachnie ale jutro go jeszcze poniucham..Kwiatki ma bardzo maleńkie,jakieś 3 cm..
Do jakich rozmiarów rośnie nie wiem ale na wystawie widziałam taką dużą i miała około 10 liści..
Agnieszka dzięki

Jacqueline kwitnące było jedno jedyne i od razu go capnęłam ;:6
A Fasciata jak kwitnie nie wiem,muszę sprawdzić w necie...