Ogród Andzi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Carla-pwd
500p
500p
Od: 27 sie 2008, o 07:25

Post »

Aniu ja też tego nie umiem, ale gdzies tutaj na forum wyczytałam, że po pierwsze jak ciastno to zostaje mniej miejsca na chwasty.. a poza tym przeciesz co roku i tak można wykopywac i wkopywac gdzie indziej.. zmiana kompozycji wtedy poprawia samopoczucie.. i ja według tych zasad się posługuje w ogrodzie :):):)
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Carlo masz rację, niektóre rośliny też przekopuję. Carlo przekopuj i przesadzaj nieraz się wtrącę czy mi się podoba czy nie. Jak masz jakieś pomysły odnośnie moich rabatek, co można przesadzić to pisz. Dobrze jest jak ktoś obiektywnie spojrzy na fotkę i wpadnie mu myśl co można przerobić. Proszę o pomoc w obsadzeniu skrawka przy południowej ścianie. Jakie rośliny można posadzić? W tym miejscu w lecie jest strasznie gorąco i sucho.

Obrazek
Carla-pwd
500p
500p

Post »

koło ściany to może malwy i łubin.. takie wieksze co ??
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu
mój kuklik też jest pomarańczowy, a jak u Ciebie z przymrozkami czy jakieś szkody czy może nie było. Moje azalie szlag trafił buuu :evil:
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mirko najgorsze już chyba minęło wczoraj rano i cały dzień wiał bardzo zimny wiatr. Przesiedziałam cały dzień w domu, przed wieczorem ociepliło się troszkę kosiłam trawę. Dzisiaj jest o wiele cieplej. Na razie nic nie przemarzło. Jedynie żylistek jest jak poobijany naprawdę było bardzo zimno. Na razie jestem zadowolona. W sobotę wysadzę mieczyki i pomidory. Zeszło kilka rzodkiewek więcej nic nie widać. Najgorzej martwię się ogórkami, mam dobre sałatki na zimę. Pasuje narobić duże co nieco, jak nic nie zejdzie będzie skromnie.
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moje mieczyki już duże posadziłam na początku maja, co ma być to będzie.Ja niestety nie mam miejsca na warzywka.[/b]
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mirko na warzywnik trzeba kilka metrów kwadratowych. Na wsi teraz też nie każdy sadzi do sklepu wszystko przywożą. A co najśmieszniejsze sama nieraz coś kupię. Trzymamy zwierzęta a śmietanę kupuję w sklepie. Piękny masz ogród i tak trzymaj, nie zawsze musi być warzywnik. Mieczyki będę oglądać jak zakwitną, żeby tylko nie przemarzły. U nas dzisiaj też był przymrozek ciekawe jak zniosły to rośliny.
Carla-pwd
500p
500p

Post »

Aniu a ja zazdroszcze tcyh zwierząt... chociasz zdaje sobie sprawę z tego jakie to utrzymanie jest ... ;/ .. eehh i jeśli masz krówkę to zazdroszcze ci tej słodkiej śmietanki co się zbiera na mleczku.. mmmm pychotka :):)
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Carlo muszę cię rozczarować. Mleko od razu wędruje do zbiornika jest od razu mieszane i chłodzone. Nie może stać nie mieszane, podczas każdego odbioru brane są próbki na bakterie i somatyczne. Aby zebrać śmietankę trzeba kilka godzin nic nie mieszać. Oczywiście z mleka korzystam robię kakao, zacierki, lody,a zsiadłe do młodych ziemniaczków polanych masłem z koperkiem-pychota. Ziemniaki wczesne już posadzone w połowie lipca już powinny być.
Carla-pwd
500p
500p

Post »

o tak.. prawdziwe zsiadłe melczko.. ehh... a nie te kefiry wedne :):)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Carlo mogę podrzucić buteleczkę, akurat jak dojdzie będzie zsiadłe. :P
Carla-pwd
500p
500p

Post »

hehee no na pewno :)
Awatar użytkownika
joannna
200p
200p
Od: 29 mar 2008, o 21:51

Post »

Witaj Aniu
bardzo miły spacer miałam po Twoim wątku .Bardzo ładnie i przyjemnie jest u Ciebie ,masz wiele ciekawych roślin i śliczne gęste hosty .
muszę częściej do Ciebie wpadac
pozdrawiam aska
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu bardzo mi miło zapraszam jak najczęściej.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

mniam - swojskie kwaśne mleko,ziemniaczki,koperek-można pomarzyć.A w ogródku pięknie,kolorowo.Pozdrowionka.
aha ,też mam tylko 3 rodzaje host i do tego młodziutkich,ale ważne ,że są.Azalie mają około 15 lat.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”