Ranczo Nokły - Tadeusz48

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przy tak pięknej pogodzie można tylko jedno robić - relaksować się w otoczeniu przyrody.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Zycie spodobało się wędkowanie, zwłaszcza ,jak udało jej się złapać taaaaaaką rybę .Obrazek Obrazek Obrazek
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Po niedzielnym relaksie, w poniedziałek czas na pracę:

Córka zażywając kąpieli słonecznych szuka na siłę "chwaścika"
Obrazek Obrazek

Pod wieczór czas na podlewanie pomidorów,
Obrazek Obrazek

Podlewam wodą z rzeki za pomocą dwóch pomp,
Obrazek Obrazek

Ptaszki zgromadziły już 5 jajek i by spokojnie samiczka wysiadywała jajka oddzieliłem sklejką gniazdo od reszty szklarni.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jaka u ciebie zielona trawka a te warzywa jakie zadbane nie to co u mnie
Pozdrawiam Izabella

Ogród Izabelli
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Witam- byłam w tym taak bajecznym "RANCZO" TADEUSZA... Iiii....nie wiem jakimi słowami opisać to co-zobaczyłam ::::---roślin setki, wszystko zadbane <<SUPER >> :oops: Gospodarz - Rancza uprzejmie prezentuje "nabytki"kolekcjonowane od 10 lat...Tam wszystko jest zaplanowane i wykonane własnoręcznie tz (złota rączka) , spacernik w ogrodzie, spacernik w koło stawu, są też zbrojenia na spacernik nad lustrem wody w okół stawu..,a więc jeszcze jeden ...Domek Tadeusz zbudował sam no,no oczywiście z kominkiem... I tu biorę głęboki oddech,,, ;:114
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ZYTO- jestem po prostu zażenowany , wiem że Ci się podobało , ale że aż TAK. Dziękuję odwiedziny , nie tylko w w internecie, ale w realnym ogrodzie. Specjalnie dla CIEBIE zdjęcia jednego z aktualnie kwitnących ( pięknymi kwiatami) drzew - robinii Małgorzaty.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

;:158 Odnośnie wędkowania dostałam oczywiście bezpłatną lekcje (jak ,gdzie i ...) ;:88 . Zaobserwowałam dużo ciekawych rozwiazań o których napiszę na pewno. Przyznam się że nie tylko ja z mężem byłam u Tadeusza na Rańczo...W tym samym czasie był pan mgr z Zamościa z żoną , są właścicielami bardzo dużej Szkółki z której to Tadeusz zakupił część roślin . Było też młode małżeństwo z Ulchówka... ;:114 LAS w sąsiedztwie , woda, powietrze, krajobraz itd , itd... OD GOSPODARZY DOSTALIŚMY na odjezdne RYBY, bo te które udało mi się złowić były małe . Dostałam też 30 sadzonek w donicach - iglaków,krzewów . Dostałam też zaproszenie na : jagody, żurawinę i grzyby,,. ZAPROSZENIE z REWIZYTĄ zostało przyjęte, z czego się cieszę.... A teraz jeśli pozwolicie to do MADERNIZATORA <<NALEWKA>> jedno... dostałam od żony Tadeusza - Zosi WŁĄŚNIEEE <<NALEWKĘ ŻURAWINOWĄ>> HA,HA i co Ty na to ;:88 ;:136 ;:114
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

SMACZNEGO!!! :D

Pycha, też robię z żurawiny, ale z pigwowca wychodzi lepsza :lol: :lol: :lol:
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Przyznaj się,z kim tą naleweczkę smakowałaś ;:18 i napisz,czy dobra była.Zazdroszczę Ci tej wizyty.Tam jest co podziwiać.Sama bym chciał być u Tadeusza,ale ja pod Karpaczem mieszkam,daleko.Tylko mi pozostaje ;:27 i tym się muszę zadowolić :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nalewka z żurawiny to specjalność mojej żony, ma ją tylko dla specjalnych gości,ja bardziej preferuję czyste trunki. Oczywiście , dla lepszego trawienia jadła z rusztu coś, niecoś, się na stole pojawiło. Obrazek
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moja córka pracowicie spędza urlop.

Obrazek

Moja pani bawi się w "woziwodę", nie mamy na działce wody pitnej, przywozimy ją na działkę, Obrazek

Po tulipanach przy ścieżce prawie nie ma już śladu,
Obrazek

Powoli otwierają się kwiaty róży pnącej.
Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

[quote="tadeusz48"]ZYTO- jestem po prostu zażenowany , wiem że Ci się podobało , ale że aż TAK. Dziękuję odwiedziny , nie tylko w w internecie, ale w realnym ogrodzie. Specjalnie dla CIEBIE zdjęcia jednego z aktualnie kwitnących ( pięknymi kwiatami) drzew - robinii Małgorzaty. DZIĘKI,DZIĘKI I JESZCZE RAZ DZIĘKI :!: :!: :!: Dostałam tyle roślinek w wazonach ,a tu jeszcze jedna - fotka*** ...Wazony oczywiście pomieszały mi się w samochodzie i będę prosić Ciebie Tadeusz o pomoc ( mówiłeś o ziemi, część roślinek do kwaśnej sadzić) ...mam nadzieję że mi pomorzesz jak będe je sadzić... Modernizator - Nalewka , << Nalewka Żurawinowa>> od Zosi dojechała w nienaruszonym "stanie" i czeka, czeka na specjalną okazję. Widziałam w jednej ze szklarni sadzonki winogron ,odmiany szklarniowej, to mnie zainteresowało i bedę śledzić ten wątek....bo winogron ogrodowy Tadeusza jęst bardzo pomysłowo zaprojektowany... a mianowicie tworzy przy wjeżdzie zacienienie na samochody...jakby pół okrągły szpaler i teren jest wykorzystany... A , a skąd u Ciebie Tadeusz biorą sie tak niesamowite pomysły... Cieplutko pozdrawiam. ;:114
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Bogumiła pisze:Przyznaj się,z kim tą naleweczkę smakowałaś ;:18 i napisz,czy dobra była.Zazdroszczę Ci tej wizyty.Tam jest co podziwiać.Sama bym chciał być u Tadeusza,ale ja pod Karpaczem mieszkam,daleko.Tylko mi pozostaje ;:27 i tym się muszę zadowolić :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Nalewkę na razie trzymam , bo mam cichą nadzieję że uda mi się zaprosić Modernizatora NALEWKĘ...a jak Ty Bogusiu się do mnie uśmiechniesz to i wezmę Ciebie też pod uwagę...Cieplutko pozdrawiam - Zyta. ;:114 ;:136
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

Witam !Narobiliście apetytu to naleweczką!!!!!!!O gród przepiękny,kiedy ja dojdę chociaż w częsci do tego ?/
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Oj będę się uśmiechać mocno do ciebie,całą gębą ;:91 ;:1 ;:10 ;:112 aż mi powiesz jak smakuje naleweczka,pamiętaj o mnie.
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj, ZYTA, ZYTA narobiłaś ludziom apetytu, teraz moja pani musi całą jesień spędzać w lesie za żurawinami, by i innych obdarować naleweczką z żurawin. Dobrze że jesienią chwasty nie rosną, bo kto by je plewił.
ZUZIU- cała przyjemność w urządzaniu ogrodu, a nie jak ktoś to zrobi,
BARBARO-robinia pięknie kwitnie, rośnie bardzo szybko,
BOGUMIŁO- jak już zaznaczyłem, wolę od naleweczki, czystą, wiem tylko że po żurawinówce w głowie nie szumi ,tylko nogi się plączą,
Wszystkim dziękuję za wizytę.

Nareszcie pada, na naszej działce dość mocno ( ale bez ulewy, czy gradu) padało przez 3-4 godziny,
Obrazek Obrazek Obrazek

Mój "pracuś" dalej urlopuje , z powodu deszczu schowała się, znalazłem ją wśród pomidorów Obrazek Obrazek Obrazek

Po deszczu wszystko się zazieleniło, Obrazek

Mój najnowszy nabytek ; czosnek ozdobny o bardzo dużych kwiatach ,Obrazek Obrazek

Jedna z moich roślinek; Kuningamia chińska. Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”