Jak zawsze jestem zauroczona pięknymi fotkami Twoich podopiecznych
Kolejny sezon w ROD... cd.
- mar33
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolejny sezon w ROD... cd.
Maryniu bardzo dawno mnie nie było w twoim ROD ale nadrabiam powoli zaległości
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jestem, jak co dzień Maryniu.
Czy czosnek Hair sieje Ci się nadmiernie, czy wcześnie ścinasz?
Straty niemiłe, ale uzupełnianie luk już tak. Dziś dzieliłam ułudkę i podsadzałam krzewuszki.
Miłych pobytów na działce.
Straty niemiłe, ale uzupełnianie luk już tak. Dziś dzieliłam ułudkę i podsadzałam krzewuszki.
Miłych pobytów na działce.
- marpa

Soniu dziękuję za stałe wizytacje!

Czosnki u mnie rosną jak chcą, choć wcale nie nadzwyczaj chętnie...W jednym roku jest ich mało,w następnym więcej..A ja je czasem wyrywam choć nie jestem w tym drobiazgowa...
Nie mam czasu na takie tam...
Wczoraj także pracowałam na działce walcząc z chwastami i ślimakami...Przez niedzielę zeżarły mi sadzonki aksamitki,dużego już ubiegłorocznego złocienia,pełnika...
Niebieskie granulki wysypuję systematycznie ale one wolą rośliny bo aura im sprzyja.
CZERWCOWE PSTRYKANIE PO MOJEMU...

Czosnki u mnie rosną jak chcą, choć wcale nie nadzwyczaj chętnie...W jednym roku jest ich mało,w następnym więcej..A ja je czasem wyrywam choć nie jestem w tym drobiazgowa...
Wczoraj także pracowałam na działce walcząc z chwastami i ślimakami...Przez niedzielę zeżarły mi sadzonki aksamitki,dużego już ubiegłorocznego złocienia,pełnika...

- marpa

- marta64

- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Maryniu, u Ciebie zawsze można o poranku, pospacerować wśród kwiecia!
Według Łukasza Łuczaja, mam w ogrodzie smotrawa. Ona ma na łodydze kwiatowej, liście z ogonkami, a u omanu, liście obejmują łodygę bez ogonków. To co rośnie u Ciebie?
Miłego dnia, Maryniu

Według Łukasza Łuczaja, mam w ogrodzie smotrawa. Ona ma na łodydze kwiatowej, liście z ogonkami, a u omanu, liście obejmują łodygę bez ogonków. To co rośnie u Ciebie?
Miłego dnia, Maryniu
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Tak się złożyło, że nie zauważyłam kłódeczki. Powiadomień wciąż brak - więc dzisiaj, na spokojnie, sprawdziłam sobie co się dzieje u Maryni.
A tu proszę - wszystko gra! Tylko ja jakaś nie dopięta
Dobrze, że to kilkanaście stron więc dam radę nadrobić, a wiadomo, że Twoich zdjęć nie mija się szybko. Musi być czas na przeczytanie i pooglądanie.
A tu proszę - wszystko gra! Tylko ja jakaś nie dopięta
Dobrze, że to kilkanaście stron więc dam radę nadrobić, a wiadomo, że Twoich zdjęć nie mija się szybko. Musi być czas na przeczytanie i pooglądanie.
- lojka 63

- Od: 4 wrz 2011, o 20:11
- Kontakt:
Piękne ujęcia,kolorowo i bajkowo idę "tuptać"jak to mówi mój wnuczek po ogrodzie. 
- marpa

Beatko,Jolu, tuptajcie do woli a ja się cieszę,że się Wam u mnie podoba!
Martusiu
tego omana-smotrawę prawie wyeksmitowałam z działki bo się panoszył tam gdzie go nie chciałam...Siewka pjawiła się opodal przy płocie,w całkiem nowym miejscu ,zamiast umarzniętego zimą dyptamu,więc może dam mu jeszcze trochę czasu u mnie...
Dzisiaj z małymi przerwami leje dość intensywnie ,ciemnica i zimnica!Poza balkon na którym wreszcie zrobiłam porządek po wszelkich doniczkach i pojemniczkach po hodowanych od wiosny roślinach nosa nie wychyliłam...
Teraz tylko pelargonie,te same od lat,przezimowane na parapetach stanowią balkonową dekorację.Nie lubię tych super tuni czy innych petunii
Prawie na wszystkich ukwieconych blokowych balkonach je oglądam a ja nie lubię przesytu...
Dla mnie to te liliowce rdzawe zwane są smolinosami,choć inne też mogą nieźle nos osmolić...

Martusiu
Dzisiaj z małymi przerwami leje dość intensywnie ,ciemnica i zimnica!Poza balkon na którym wreszcie zrobiłam porządek po wszelkich doniczkach i pojemniczkach po hodowanych od wiosny roślinach nosa nie wychyliłam...
Dla mnie to te liliowce rdzawe zwane są smolinosami,choć inne też mogą nieźle nos osmolić...

- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękny ten twój czerwcowy, bujny, zielony i bogaty w kwitnienia i kolory
Hosty mają śliczne liściory.
Róże prześliczne. Nawe maki i kłosy traw u ciebie wyglądają intersująco.
Hosty mają śliczne liściory.
Róże prześliczne. Nawe maki i kłosy traw u ciebie wyglądają intersująco.
- marpa

Aniu dzięki za wizytę i miły komentarz!
Wczoraj wróciłam do moich ub.rocznych zdjęć z analogicznego czasu i stwierdzić muszę ,że w tym sezonie są znaczne opóźnienia ...Umarzły mi róże i dopiero odbijają jednym kwiatkiem,wyjątkiem super excelsa,the fairy i jeszcze jedna przy wejściu...Ładnie zapowiadają się liliowce bo nawet pojedyncze sadzonki mają pąki co pomoże mi w selekcji...
Dzisiaj poprawa pogody więc mam nadzieję,że uda się wybyć na działkę,w przyszłym tygodniu- upały!
CD...

Wczoraj wróciłam do moich ub.rocznych zdjęć z analogicznego czasu i stwierdzić muszę ,że w tym sezonie są znaczne opóźnienia ...Umarzły mi róże i dopiero odbijają jednym kwiatkiem,wyjątkiem super excelsa,the fairy i jeszcze jedna przy wejściu...Ładnie zapowiadają się liliowce bo nawet pojedyncze sadzonki mają pąki co pomoże mi w selekcji...
Dzisiaj poprawa pogody więc mam nadzieję,że uda się wybyć na działkę,w przyszłym tygodniu- upały!
CD...