to co widać po lewej stronie za szafirkami to wschodząca maciejkaMój mały ogródek - Isia cz.1
- Isia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 maja 2007, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ponieważ nie było mnie parę dni roślinki rosły, rosły (i trawa i zielsko też)
z góry przepraszam za dodatkowe nie wypielone cudaki ale się poprawię jak tylko wydobrzeję (znowu dopadło mnie przeziębienie
) zdjęcia robił na moje zamówienie starszy syn
to co widać po lewej stronie za szafirkami to wschodząca maciejka
to co widać po lewej stronie za szafirkami to wschodząca maciejka- Isia

;:2 kochani dziekuje za odwiedziny
Leszku ja tez lubię białe szafirki i w ogóle lubie biały kolor w kwiatach też, mało mam niebieskiego w ogrodzie zresztą najbardziej lubie żółty, pomarańczowy, czerwony i jego odcienie :P
Ziela dziekuje za odwiedziny, zdjęcie pokazane to kalinka szczepiona na pniu kalinę mam jeszcze w powijakach
będzie kwitła pierwszy raz w tym roku jak tylko będą kwiaty wrzucę zdjęcia jest troszke inna niż kalinka.
Leszku ja tez lubię białe szafirki i w ogóle lubie biały kolor w kwiatach też, mało mam niebieskiego w ogrodzie zresztą najbardziej lubie żółty, pomarańczowy, czerwony i jego odcienie :P
Ziela dziekuje za odwiedziny, zdjęcie pokazane to kalinka szczepiona na pniu kalinę mam jeszcze w powijakach
Hej Isiu!
Zawitałem na Twe włości
Bardzo podoba mi się Twój ogród. Jest w podobnym stopniu zaawansowania, jak i mój. Nie licząc oczywiście Twoich wspaniałych róż, których u mnie jak na lekarstwo.
Podobnie jak Ty, ja również "wyszedłem z bloków", z tym, że półtora roku temu i teraz odkrywam w sobie duszę działkowca
Rezerwuję sobie prawo do zaglądania do Ciebie bez uprzedzenia ;)
Zawitałem na Twe włości
Bardzo podoba mi się Twój ogród. Jest w podobnym stopniu zaawansowania, jak i mój. Nie licząc oczywiście Twoich wspaniałych róż, których u mnie jak na lekarstwo.
Podobnie jak Ty, ja również "wyszedłem z bloków", z tym, że półtora roku temu i teraz odkrywam w sobie duszę działkowca
Rezerwuję sobie prawo do zaglądania do Ciebie bez uprzedzenia ;)
- Isia

witam wszystkich gości
Wojtku kiedy tylko masz ochotę zapraszam :P
Edytko tak, ja też nauczyłam się dzielić obowiązki między domem, ogrodem, dziećmi i pracą zreszta nie mamy chyba innego wyjścia. Od wiosny do jesieni chłopaki złoszczą sie bo obowiązki domowe zwłaszcza sprzątanie zcedowane na nich, ja spędzałabym całe dnie w ogrodzie (tylko pogoda może przeszkodzić) nawet wyjazd na wakacje przyprawia mnie o wyrzuty sumienia, że muszę roślinki same zostawić. Pewnie nie tylko ja tak mam

Wojtku kiedy tylko masz ochotę zapraszam :P
Edytko tak, ja też nauczyłam się dzielić obowiązki między domem, ogrodem, dziećmi i pracą zreszta nie mamy chyba innego wyjścia. Od wiosny do jesieni chłopaki złoszczą sie bo obowiązki domowe zwłaszcza sprzątanie zcedowane na nich, ja spędzałabym całe dnie w ogrodzie (tylko pogoda może przeszkodzić) nawet wyjazd na wakacje przyprawia mnie o wyrzuty sumienia, że muszę roślinki same zostawić. Pewnie nie tylko ja tak mam
Isiu, cieszę się, że pamiętałaś o moim zainteresowaniu tym pięknym drzewkiem. Bardzo mi się podoba, napisz mi coś bliżej co to oznacza "kwiat kalinki szczepionej na pniu" gdzie można ją kupić i jakie to drzewko rośnie duże. Mam zwykłą kalinę, ma białe duże kule, jak przekwita to część działki jest biała jak zimą. Pozdrawiam Irena.
- Isia

witaj Irenko nie myślałam, że będzie to takie trudne zadanie znalezienie opisu na temat kalinki. Byłam 2 lata temu w szkółce (Szkółka Drzew i Krzewów Ozdobnych Ewa i Bartłomiej Ważyńscy Śleszyn między - Kutnem a Łowiczem) i tam ją zakupiłam, tak ją nazywali "kalinka szczepiona" akurat kwitła i bardzo mi sie spodobała nie wnikałam specjalnie na jej temat aż do chwili gdy Ty poprosiłas mnie o to ale w internecie nic nie znalazłam ??
obiecuję będę szukała jażeli tylko coś znajdę napiszę.