Tereniu - TerDob stokrotki zawsze cieszą, a szczególnie te grudniowe i styczniowe.
Czosnki, które pokazałam to jedne z najpóźniej kwitnących - bulwiasty i górski spiralis.
Na działce trochę kolorów się pokazało, a więc wracam do aktualnych, styczniowych zdjęć.
Zaczyna kwitnąć pięciornik wiosenny.
Nadal kwitnie wrzos.
Florianie - Florian Silesia tak, zaczął się styczeń, a stokrotki kwitną nadal.
Zajrzałam do moich barwinków i jeden z nich również zaczyna kwitnąć.
Oto on - barwinek większy.
Ciemierniki cuchnące już od dawna chwaliły się pąkami. Teraz nieśmiało pokazują kwiaty.
Lucynko - płocczanka fajerwerki, to niesamowity stres dla zwierząt i ptaków. Kotek, podobny do Twojej Misi musiał bardzo się przestraszyć, bo do dzisiaj się nie pojawił.
Na działkach, tak ogólnie, jest szaro buro, ale nieliczne kolory też można znaleźć.
Ciemiernik pełny rwie się do kwitnienia.
Rozkwitają następne pierwiosnki.
Ewuniu - ewa w witaj.
Trzmielinę Fortune'a bardzo łatwo rozmnożyć z patyczków. Wystarczy włożyć je do ziemi. Daje również spory samosiew.
Na działkę bardzo lubię chodzić i wyruszam codziennie rano, bez względu na pogodę. Najgorzej jest zimą, ale nie ze względu na niskie temperatury, lecz na śliskie chodniki i ulice.
Nadal ładnie wyglądają owoce śnieguliczki koralowej.
Wawrzynek wilczełyko i ciemiernik wschodni szykują się do kwitnięcia.
Danusiu - danuta z w podzięce dla Ciebie styczniowe pierwiosnki.
Małgosiu - clem3 dziękuję, taka już jestem, że w miarę możliwości staram się pomóc bezdomnym zwierzaczkom. Nie mam jednak dobrych wieści, bo kotek nie pojawił się już więcej, chociaż codziennie w
umówionym miejscu czeka na niego pełna miseczka.
Temperatury nadal wiosenne, więc nie ma się co dziwić, że kwitną stokrotki i pierwiosnki,
przebiśnieg Elwesa wyjrzał z ziemi, czosnek słoniowy ma już ponad 30 cm wysokości,
a Daszeńka jest zadowolona z ciepłych promieni słonka.