Bardzo dziękuję -super przepis - łódeczki kolorowe pięknie się prezentowały , a w dodatku pyszne

Podobne zrobiłem tylko zamiast ziemniaków - bataty ( są w B . ) Tyle tylko że droższe niż ziemniaki, ale efekt końcowy wart cenyPashmina pisze:Zmodyfikowane przeze mnie prażonki
To szybkie i bardzo smaczne danie jednogarnkowe, takie na szybki obiad. Ja podaję go ze zsiadłym mlekiem.
? Ziemniaki kroimy w niezbyt grube plastry
? Cebulę w półksiężyce
? boczek wędzony z plasterki
Masło
maślaki, kilka sztuk, mogą być mrożone
Wszystkie składniki układamy na patelni teflonowej lub żeliwnym rondlu. Na spód kładziemy troszkę boczku, potem ziemniaki, cebule, solimy, pieprzymy do smaku, na to boczek, maślaki, i tak samo druga warstwę. Na wierzchu dajemy masło ( ilość zależy od tego czy wolimy tłuściejsze, czy bardziej jałowe). Dusimy do miękkości około 1 godziny na niewysokiej temperaturze, zależy to od ilości składników.
Ciasto ciąg dalszyPashmina pisze:Ciesze się, że komuś przydały się moje przepisy. Ja dzisiaj na obiad zrobiłam "Filet z piersi kurczaka w porach" To danie z pierwszego mojego przepisu. wczoraj piersi przyprawiłam kucharkiem i zrobiłam dwie warstwy - filet, pora, filet, pora, majonez, keczup i tak sobie stało od wczorajszego popołudnia.
Pyszne, gorąco polecam
Dzisiaj przepis na bardzo smaczne ciasto, troszkę kosztuje, ale bosko smakuje
Malinowiec
Ciasto: 6 żóltek
10dag cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
20dag mąki
15dag margaryny
Żółtka ubić, cukier wanilinowy, margarynę zmiksować na puszystą masę. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia i jeszcze trochę miksować. Ciasto podzielić na dwie części i upiec 2 placki. Blaszkę wyłożyć papierem.
Ja podaje wam oryginalny przepis, ale osobiście piekę dwa blaty z kruchego ciasta. moim zdaniem, jak również koleżanek, ciasto jest smaczniejsze.