Andrzejku
No tak "siamo" przypadło, że z nowym rokiem z nowym wątkiem.
Bardzo dobrą myśl mi zapodałeś z tym dziwaczkiem, przy paprociach, no jasne!
A jakie inne rośliny się sprawdziły u Ciebie w towarzystwie paproci? Bo coś gdzieś czytałam, że orliki też bardzo pasują, ale jeszcze nie mam takiego połączenia.
Basiu - tylko w Twoich rękach mój los, tzn czy zobaczę fruczaki
Będzie dziwaczek, będą fruczaki
A brak kwitnień zmieni się jeszcze na smagliczkę

i zobaczymy na co jeszcze. Mi także ostróżka letnia bardzo długo kwitła, też ją miałam w doniczkach.
Basiu, astry wysiewałam co roku, ale jakoś trafiałam na te co do gruntu od razu no i wsiąkały jak urosły do ok 5 cm. Teraz mam takie, które lubią przesadzania i na pewno je wysieję na rozsady. Mam nadzieję, że w tym roku już będą i u mnie.
Elu
A informacja została podana oficjalnie co do wycinki, więc zgoda jest.
Na razie nie zetnę całego modrzewia, zobaczę jak będzie odrastał. Jak ładnie to go mogę prowadzić w jakiś fajny sposób, ale niziutko. W sąsiedztwie są takie modrzewie i wyglądają bardzo ładnie.
Sianie mam na razie tylko w głowie.

Pierwsze sianie czeka mnie dopiero od drugiej połowy marca, więc jeszcze się muszę uzbroić w cierpliwość. Na razie rozplanowuję strategię jak to wszystko pomieścić w odpowiednio ciepłym i widnym miejscu.
Mam nadzieję, że do marca dość szybko przeleci......
Ja mam Elfe 4 rok a Ty? Tzn. to jest jej 4 zima u mnie. ale już w drugim roku nabrała masy
Elu, to mój mikołajek alpejski, którym jestem zachwycona no i przykład jak świetnie się trzyma w suchej kompozycji
przegorzan - nic się nie sypie.