.. i nie wiemy co wybrać ....
Masz rację ,musi być ta iskra miedzy dwojgiem ludzi ,która z biegiem lat może się zmienić z szalonej miłości w takie stonowane ,dojrzałe uczucie ,które pozwala przetrwać różne życiowe burze.kolumb pisze:i wspierajcie się wzajemnie,a niezapomnijcie o odrobinie tolerancji dla swoich wad ( bo kto ich nie ma). Pamiętajcie dlaczego zdecydowaliście się być ze sobą - podobno na dobre i złe- to dla mnie istota partnerstwa.Naturalnie, każdy wytrzyma jak jest "cacy",gorzej gdy jest trudno. Brak pieniędzy i problemy "szarej codzienności" zabiły już niejedną miłość po tzw.grob.
Dlatego właśnie jestem takim zwolennikiem wymienionych powyżej spraw.Chociaż, jestem też zdania, że czasami po prostu brakuje tego czegoś - nazywanego łutem szczęścia, i mimo starań i tak związek nie ma szans na przetrwanie
. Pozdrawiam
No własnie. I w wielu przypadkach tak niestety jestkolumb pisze::Chociaż, jestem też zdania, że czasami po prostu brakuje tego czegoś - nazywanego łutem szczęścia, i mimo starań i tak związek nie ma szans na przetrwanie. Pozdrawiam
W małżeństwie z czasem miłość odchodzi , nawet wtedy,gdy nie ma siękolumb pisze:. Nie chce wierzyć w to co mowią tzw. doświadczeni,że kiedy pojawiają się problemy - miłość odchodzi.
Wyznacznikiem uczucia w związku partnerskim, nie są wypowiadane co 15 min słowa "kocham Cię". Nie słowa są tu najważniejsze...Żeby związek był naprawdę udany, potrzeba czegoś więcej...(właśnie tych pozostałych punktów z przedstawionej ankiety).Ania Banaszek pisze: niewyobrażam sobie dnia.. co tam 15 min bez 'kocham Cię' i kłótni dłuższej niż 10min