Mimo, że upały odpuściły, moja kondycja jest do bani

Ufffff

Irenko Tunbergia w donicy wygląda super

Na żwirówce obecnie kwitnie tylko Tiarella 'Sugar and Spice' ale Czerniec Black Negligee także jest z kwitnących i do tego pachnący

Ja też nie przejmuję się opadającymi kwiatkami bo już jest sporo zawiązanych a jak się teraz ochłodziło, to znów będą wiązać. Nawet zastanawiam się czy nie przerzedzać

Urzej w tym roku wygląda znacznie lepiej niż w poprzednim. Jest większa i bardziej mięsista. Powoli nabiera smug więc i dojrzewanie będzie chyba szybciej. Oczywiście nasionka zbiorę i ole nic się złego nie wydarzy.
Beatko Moje kamyczki w porównaniu do Twoich to mikrusy jakieś

Jako, że ograniczam ilość odmian na kolejny sezon bardzo będę zainteresowana oceną organoleptyczną Blody Buchter. Zapowiada się bardzo dobrze

Twoje uprawy jak zwykle wprawiają mnie w zachwyt. Widać dobą rękę do warzyw ale i widzę sporo ozdobnych. Nawet bergamotka się pojawia. Czy używasz jej do czegoś? Ja miałam zamiar suszyć ale na razie żal mi pięknych kwiatków

Trawnik odrośnie więc to chyba najmniejszy problem ale z tym rdestem jest gorsza sprawa. U mnie zaczyna co raz więcej się go pojawiać ale nie mam kiedy zająć się tym paskudztwem.
Zmykam do spania bo oczy znów mi się kleją.
ps
Już myślałam, że stracę cały wpis bo komputer mi się zresetował