Róże w ogrodzie 2016

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bejsonki84
200p
200p
Od: 7 maja 2014, o 11:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Róże w ogrodzie 2016

Post »

Witaj :wit
Codziennie sprawdzałam czy otworzyłaś wątek, Ty moje guru różane! Jak zwykle przepiękne widoki pokazujesz ( śledziłam po cichaczu Twoje wszystkie wątki, więc znam każdy zakątek). Wreszcie tydzień temu dorwałam Mamma Mia w okolicznej szkółce :tan Więc mogę ją podziwiać na żywo ;:167 . Dzięki Tobie kupiłam rok temu Lacre i miałaś racje, że to róża idealna ;:167.
Potwierdzam to co napisała Gosia - Twój ogród staje się perfekcyjny!
Werka
Pozdrawiam Werka
Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie.
Wisława Szymborska
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Majeczko, nareszcie ;:196
Już się bałam, że może Forum Ci się znudziło, albo też ważne jakieś sprawy stoją na przeszkodzie... Na szczęście okazało się, że jednak nie i jesteś :heja Jak co roku zaczęłaś z "grubej rury" - żadnych tam pączków, pojedynczych kwiatków, tylko od razu szał kwitnień i kolorów ;:215 Cudną miejscówkę do siedzenia sobie zafundowałaś ;:108 Z takimi widokami, nikt by mnie z tej kanapy nie spędził! ;:306
Powoli zaczynam dochodzić do wniosku, że Twój sposób na róże jest najlepszy ;:180 Nasadzenia monochromatyczne nie działają tak energetycznie, ani nie eksponują tak piękna poszczególnych odmian ;:185
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Majko i ja jestem w nowym wątku. Oczy z orbit oczywiście mi wylazły ale od razu czuje się lepiej. Piękne widoki serwujesz.
Rabaty cudownie skomponowane. Na dodatek porządeczek, którego nie powstydziłaby się sama perfekcyjna Pani Domu. ;:215
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19

Post »

Cześć Majeczko, u Ciebie jestem też spóźniona..., ale lepiej późno niż wcale... ;:306 .
Jak zwykle u Ciebie dorodne krzaki, świetnie skomponowane kolorystycznie..., no i te wyczekiwane zmiany.
Czekam na kolejne zdjęcia ;:65 .
;:196
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Nareszcie otworzyłaś bramy do swojego ogrodu ;:138
Tyle rozkoszy naraz ;:oj Jak zwylke pokazujesz same cudowności, ale przecież mnie to nie dziwi ;:224 a to właśnie czekałam :heja
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Niesamowite - tyle róż :shock: :shock: :shock:
;:215 ;:303
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Majeczko ;:196 Jakże się cieszę, że wreszcie otworzyłaś furtkę do swojego cudnego ogrodu. Z wypiekami na twarzy obejrzałam zmiany jakich dokonałaś. Wszystko jak zawsze pięknie skomponowane, a róże dosłownie szaleją ;:138 ;:138 ;:138

Jak się sprawują róże Koniga? Ja od tego hodowcy mam dwie inne odmiany: Fohr i Rose von Munster. Ta ostatnia na zdjęciach u Kamili jest brzoskwiniowa, a moja raczej różowa. To nawet lepiej, bo kwiaty ma prześliczne.

Kącik z kanapą ;:215 Masz czas na zajmowanie się jeszcze różami? :;230 Bo ja mając taki mebel nie miałabym chęci z niego wstać. Nic tylko siedzieć, leżeć i podziwiać takie widoczki.

I ja powoli zaczynam dojrzewać do eliminowania różanych kapryśnic, maruderów i innych nieudanych odmian. W kolejce już czeka kilka takich damulek. Jeszcze dwa lata temu do głowy by mi nie przyszło bez żalu żegnać jakąkolwiek różę. Teraz już nie mam takich dylematów. Dojrzałam czy jak? :;230
rikkuu
200p
200p
Od: 26 gru 2013, o 16:23

Post »

Maju, nareszcie jesteś i jak zwykle twoje wejście zapiera dech w piersiach ;:138 ;:180 Bardzo podoba mi się Mamma Mia. Chyba muszę się jej bliżej przyjrzeć :)
Powiem ci, że nadal jestem rozczarowana czymś, co kupiłam pod nazwą Guernsey. Nie mogę uwierzyć, że to ta sama róża, którą widziałam u ciebie. Moja wygląda zupełnie inaczej i zaczynam się zastanawiać, czy pomyłkowo nie przysłano mi jakiejś innej róży.
Bardzo jestem ciekawa, jak w tym roku wygląda u ciebie Marc Chagall. Czy nadal nie jest pasiasty? :) Mój, posadzony na wiosnę, długo się zbierał, aż w końcu zakwitł ;:202 Mój niestety jest pasiasty ;:145 A jeszcze, żeby było śmieszniej, zamiast zamówionej Mary Ann dostałam Marvella, który pasami przebija nawet Marca Chagalla. Normalnie nie wierzę :shock:
Ula
Awatar użytkownika
Yollanda
500p
500p
Od: 23 maja 2014, o 14:34

Post »

Witaj :wit , no wreszcie mamy Twój nowy różany wątek ;:138
Róże jak co roku, cud - miód ;:167 . Będę je podziwiać. :tan :tan :tan
Ciepłe morelki, brzoskwinki i masełka to też moje faworytki. ;:215
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Cześć wszystkim :wit popiszę później ;:196

Teraz mam chwilkę czasu więc wstawię kilka zdjęć :D

Marc Chagall
Obrazek

Boscobel
Obrazek

Young Lucidas i Guernsey
Obrazek

Obrazek

Obrazek

ta cieplutka, to Lady Emma Hamilton
Obrazek

Charles Darwin
Obrazek

Colibri Farbfestival zaczyna pokazywać swoje kwiaty.
Obrazek

Our last summer, bardzo duże kwiaty.
Obrazek

Roseraie du Chatelet ma przepiękne kwiaty. Zdjęcie tego nie oddaje.
Obrazek

Fragonard bardzo wigorna róża, kwity bardzo wyraziste i duże.
Obrazek

St Richard of Chichester pierwsze kwiaty, bardzo duże oraz Lavender Flower Circus.
Obrazek

Marc Chagall
Obrazek

Spirit of Freedom
Obrazek

St Swithun
Obrazek

Obrazek

Lavender Flower Circus
Obrazek

MarcChagall
Obrazek

;:196 popiszę za trochę.
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Maju przepiękne róże , widzę też dużo austinek oraz nowych róż , z Markiem się oswoiłam i powiem Ci że mi się podoba - nie tylko on , sobie też podobną sprawiłam .To teraz z nową rabatą powiększyłaś kolekcję róż ;:3 .
Awatar użytkownika
monimg
500p
500p
Od: 13 lut 2012, o 13:16

Post »

Marc Chagal śliczniutki. Oj chyba na niego zachoruję. Ogród śliczny. Po prostu w aleji röż. ;:oj
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Majeczko, z Lavender Flower Circus jestem również zadowolona.
Przekonałam się w tym roku do lawendowych róż. Zakupiłam dwie LFC i Lavender Ice. Ta ostatnia jeszcze w donicy, czeka na posadzenie.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Maju, zastanawiałam się jakie nowości zaprezentujesz w tym roku ;:65 Powoli się rozkręcasz w tym względzie :wink: Pierwsze zwiastuny już są :D Taka Colibri Farbfestival czy Roseraie du Chatelet będą pewnie królowały w tym wątku?
St Richard of Chichester poznałam u Joli Yollandy i cóż, jest to zachwycająca róża, szczególnie w zestawieniu z różowymi czy fioletowymi partnerkami ;:215 Bajeczne zestawienie.
Moja Lavender Flower Circus ciut lepsza jak w ubiegłym roku, ale nadal nie powala na kolana ;:185 Muszę jej chyba podetknąć pod nos zdjęcie twojej ;:306
Awatar użytkownika
Minnie
200p
200p
Od: 11 kwie 2016, o 15:47

Post »

Witaj Majko, chyba od dwóch lat jestem twoim stałym gościem, choć to mój pierwszy wpis u ciebie :wink:
Ogród jest coraz piękniejszy, a róże zapierają dech, chciałoby się je mieć wszystkie ;:oj
Tak jak ja, kochasz chyba wielkie, upakowane kwiatuchy :uszy
Mam wrażenie, ze w tym roku jest jakby... bardziej kolorowo? Pięknie.

Mam przy okazji do ciebie pytanie - jak tniesz różyczkę Dieter Müller? Moja przycięłam w tym roku jak to krzaczasta, o 1/2 - 1/3, ale nie jestem zadowolona z efektu. Urosła bardzo wysoka i choć obsypana była pakami jak żadna inna oprócz pnących, to kwiaty ma malutkie i bardzo szybko się osypują, nawet nie zdążywszy dobrze rozkwitnąć... może mam już sklerozę, ale nie przypominam sobie, żeby tak było w zeszłym roku...

Masz dużo mało znanych różyczek, cudne są, może za twoja sprawa polskie szkółki tez je będą udostępniać ;:65
Będę pierwszą klientką by je zdobyć ;:306

Pozdrawiam, Ania
Pozdrawiam serdecznie, Ania
Bylinowo-różany ogród u Minnie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”